reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Dokładnie, może chodzi bardziej o wymiotowanie? 😃
Na początku z ciekawości przeczytałam kilka takich twierdzeń.. z nich wynika, że musiałabym mieć hybryde, tyle mam objawów😂
Mi też się hybryda szykuje w takim razie 🙂 znajome pytaly też na co mam apetyt. Jak powiedziałam, że na kwaśne to jedna mówi, że na chłopca, a druga, że to przecież na dziewczynkę 🙈

reklama
Dziewczyny co polecacie na przeziebienie?
narzeczony przywlókł coś z pracy, czuje się średnio od niedzieli, wczoraj czuł się chyba najgorzej, dzisiaj już o niebo lepiej ale za to ja czuje ze coś mnie w gardle drapie. Chyba bezsensu biec od razu do lekarza? Znacie jakieś domowe sposoby?

Hej mnie tu mało ale zdaje relacje że!
Byłam wczoraj u lekarza. Zmieniłam prowadzącego bo tamten nie odpowiada.
Potwierdził mi chłopaka na 100 procent [emoji6]
Także muszę przebierać ciuszki po córeczce i robić wyprawkę dla chłopca i nie mamy pomysłu na imię juzw ogóle [emoji1787] Mam nadzieję że pozbieram trochę rzeczy.

Z maleństwem wszystko oki. To jest najważniejsze.
U nas dziś 14+1 także leci powiem Wam ta ciąża. Dzień za dniem [emoji6] dodatkowo dużo spraw dookoła i zaraz święta i ani się obejrzymy i maj nas zastanie laski!
Mam nadzieję że u każdej bd wszystko oki [emoji7]

Hej mnie tu mało ale zdaje relacje że!
Byłam wczoraj u lekarza. Zmieniłam prowadzącego bo tamten nie odpowiada.
Potwierdził mi chłopaka na 100 procent [emoji6]
Także muszę przebierać ciuszki po córeczce i robić wyprawkę dla chłopca i nie mamy pomysłu na imię juzw ogóle [emoji1787] Mam nadzieję że pozbieram trochę rzeczy.

Z maleństwem wszystko oki. To jest najważniejsze.
U nas dziś 14+1 także leci powiem Wam ta ciąża. Dzień za dniem [emoji6] dodatkowo dużo spraw dookoła i zaraz święta i ani się obejrzymy i maj nas zastanie laski!
Mam nadzieję że u każdej bd wszystko oki [emoji7]
Mi też ten czas ucieka przez palce :) dopiero robiłam test ciążowy a tu już 16t+6d (z USG trochę młodsza, ale trzymam się tego terminu z OM). Niby ciągle siedzę w domu (bo na macierzyńskim) ale jakoś na nic nie mam czasu :D Mam nadzieję, że w poniedziałek na wizycie potwiedzi mi gin finalnie płeć i powoli się zacznę rozglądać za wyprawką 😍

narzeczony przywlókł coś z pracy, czuje się średnio od niedzieli, wczoraj czuł się chyba najgorzej, dzisiaj już o niebo lepiej ale za to ja czuje ze coś mnie w gardle drapie. Chyba bezsensu biec od razu do lekarza? Znacie jakieś domowe sposoby?
Ja nie miałam nic poważnego tylko lekkie przeziębienie, ale w ciąży raczej unikam leków i piję wodę z cytryną, herbatę lub gorącą wodę z cytryną i miodem, mleko z miodem, a jak miałam gorsze samopoczucie to robiłam syrop z cebuli i syrop z buraka :) Na gardło kupowałam pastylki Pre*nalen Gardło - tak patrząc na skład to chyba ma bardziej efekt placebo niż faktyczne działanie ale brałam i mi pomogło :)

reklama
Mój mąż jest wielbicielem domowego soku malinowego. Wlewa 1/3 kubka i resztę wrzątku, po tym zawsze się fajnie "wypoci". Dla mnie osobiście jest to nie do wypicia, ale jemu pomaga.

Do góry