reklama
ciociaAsia
Fanka BB :)
Czyli co ginekolog to obyczajJa w 12 tc samo usg już miałam przez brzuch, ale mój gin zawsze jeszcze dodatkowo robi "obustronnie" i dopochwowo, bo ocenia długość szyjki czy coś tam jeszcze i przez brzuch.
Oj, to chyba ja też tak reaguje na stres bo dziś też mnie brzuch pobolewa... ustaliłam z szefem że w czwartek powiemy o ciąży kilku osobom, które moją nieobecnością będą najbardziej dotknięte. Boję się kurcze, że to się rozejdzie, a nie fajne będzie jak się parę innych osób dowie nie ode mnie.Jutro mam wizytę i strasznie się stresuję. Chyba dziecko odczuwa mój stres bo cały dzień boli mnie podbrzusze i głowa. Trzymajcie jutro kciuki któraś z Was tez ma jutro albo w najbliższych dniach?
Chce_byc_mama_wielu
Ja mam 14 grudnia. Jednocześnie się boję i doczekać nie mogę❤Tak sobie czytam dziewczyny i dochodzi do mnie jak ten czas szybko leci!! Dopiero co były 2 kreseczki, pierwsze wizyty, teraz jesteśmy w trakcie a większość już po prenatalnych i już widzę pojedyncze wiadomości o połówkowych!
Chce_byc_mama_wielu
Dziewczyny, dorwalo mnie zaparcie i strasznie mnie bolą jelita. Co mogę zjeść/ wziąć żeby pomogło?
Jeanetttte
Dziewczyny, dorwalo mnie zaparcie i strasznie mnie bolą jelita. Co mogę zjeść/ wziąć żeby pomogło?
Ja jadłam kiwi mega przeczyszczenie 2 rano, 2 w południe i 2 na wieczór, bo tak mnie zatkało, że szok Teraz piję rano na czczo siemię lniane i później też kiwi - jest git. Kilka lat zmagałam się z zaparciami i nic nie pomagało. Kiwi jest świetne
Jeanetttte
Dziecku dawałam suszone śliwki z jabłkiem... A generalnie to chyba w kryzysowej sytuacji i czopek glicerynowy ujdzie?
Mąż kiedyś poszedł do apteki po czopki dla mnie. Farmaceuta powiedział, że czopków boi się dać, bo nie wie czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży ale dał wlewki Melilax, które będą bezpieczniejsze.
Niby wszędzie piszą, że są ok, znalazłam tylko, że wg mamaginekolog uważa za nieskuteczne:Mąż kiedyś poszedł do apteki po czopki dla mnie. Farmaceuta powiedział, że czopków boi się dać, bo nie wie czy są bezpieczne dla kobiet w ciąży ale dał wlewki Melilax, które będą bezpieczniejsze.
reklama
Never_Give_Up
Ja tez jutro mam prenatalne. Na 7:00 pobranie krwi a na 9:00 USG.Jutro mam wizytę i strasznie się stresuję. Chyba dziecko odczuwa mój stres bo cały dzień boli mnie podbrzusze i głowa. Trzymajcie jutro kciuki [emoji18] któraś z Was tez ma jutro albo w najbliższych dniach?
Ogromnie sie stresuje [emoji85]