reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

🙂Na to wyglada,że co 3 lata.Ale tym razem z innym partnerem.Bo z mezem mi się nie układało i czeka mnie rozwód w styczniu.Nie wiem jak to wszystko przetrwam.Rozwód i walkę o dzieci.Narazie uciekam w wir pracy.I nie myśle o tym.
Nooo... stres w ciąży nie wskazany 😉
Ja również jestem po rozwodzie, ale już też po drugim ślubie, także już mam wszystko poukładane. My się z byłym mężem jakoś dogadaliśmy i do sądu poszliśmy już z gotowymi ustaleniami. To bardzo ułatwiło rozwód, wszystko skończyło się na pierwszej rozprawie.

reklama
N
Dzięki:) A U Ciebie którą ciąża u lekarza byłaś? Ja mysle że chyba jeszcze poczekam z wizytą nie wiem sama
Ja mam córkę 8letnia , zabieg rok temu puste jajo a w styczniu biochemiczna ...
U lekarza byłam ale tylko z tego powodu że bylam wcześniej zapisana . Na USG oczywiście nic nie było poza tym że endometrium grube , raczej nie miesiaczkowe. Kolejną wizytę mam 21.09 a jutro powtarzam betę bo wczoraj miałam 367

Gratulacje 😊 Ja też mam 2 córki i mamy cichą nadzieję na syna. Zastanawiam się czy faktycznie inaczej się czujemy w zależności od płci? Jak to u Ciebie było?
Z dziewczymkami to mialam straszne nudnosci i wymioty.O raz parcie na słodkie.A Z synen na przemian.Słodkie,kwaśne i pikantne.Wiec teraz jest podobnie.Bo od paru dni mam straszną ochotę na soki pomidorowe pikantne i sosy słodko kwśne i oczywiscie słodycze😂🙂🙂

Z dziewczymkami to mialam straszne nudnosci i wymioty.O raz parcie na słodkie.A Z synen na przemian.Słodkie,kwaśne i pikantne.Wiec teraz jest podobnie.Bo od paru dni mam straszną ochotę na soki pomidorowe pikantne i sosy słodko kwśne i oczywiscie słodycze😂🙂🙂
Ja właśnie trochę inaczej mam bo z dziewczynami miałam mdłości rano A teraz mam wieczorami. I straszna ochotę na wszystko co soczyste mam, a najlepiej to swoje tegoroczne ogorki kiszone 😂

Dziewczyny chciałam Wam powiedzieć że od 3 dni męczą mnie mdłości. Nie wymiotuje ale nie mogę dokończyć posiłku bo czuje jak mi stoi wszystko w gardle. Najbardziej rano po śniadaniu czuje sie niedobrze ale wczoraj to uczucie towarzyszyło mi do końca dnia. Jestem głodna a nie mogę jeść, jakbym musiała się zmuszać. I te sikanie w nocy.. Budzisz się bo boli pęcherz a okazuje się że jest tak mało że szkoda było wstawać i tak 4 razy w ciągu nocy. Muszę sobie chyba znaleźć jakieś zajęcie 🙄

Widzę, że nie tylko ja mam z tymi mdłościami problemy.
Moje mdłości budzą mnie zawsze tak 4.30. Lipa, bo się nie wysypiam. Mdłości, brak apetytu i ból głowy. Nawet gdy zęby myję bleeee.
Wyczytałam na necie, żeby od razu nie wstawać z łóżka z pustym żołądkiem i zjeść krakersa lub sucharka na półleżąco. Później jeść często ale małe ilości, żeby się nie objadać. Nie jedząc nic można sobie pogorszyć.
Ja od wczoraj jem te sucharki i banany - jest różnica ☺️ Przedwczoraj zjadłam dwie kielbasy tak bardzo miałam ochotę... Ale po tym czułam się strasznie. Także póki mam te mdłości odpuszczam sobie ciężkostrawne jedzonka aczkolwiek pizza za mną chodzi 😰 Trzeba to jakoś przeboleć

Widzę, że nie tylko ja mam z tymi mdłościami problemy.
Moje mdłości budzą mnie zawsze tak 4.30. Lipa, bo się nie wysypiam. Mdłości, brak apetytu i ból głowy. Nawet gdy zęby myję bleeee.
Wyczytałam na necie, żeby od razu nie wstawać z łóżka z pustym żołądkiem i zjeść krakersa lub sucharka na półleżąco. Później jeść często ale małe ilości, żeby się nie objadać. Nie jedząc nic można sobie pogorszyć.
Ja od wczoraj jem te sucharki i banany - jest różnica ☺ Przedwczoraj zjadłam dwie kielbasy tak bardzo miałam ochotę... Ale po tym czułam się strasznie. Także póki mam te mdłości odpuszczam sobie ciężkostrawne jedzonka aczkolwiek pizza za mną chodzi 😰 Trzeba to jakoś przeboleć
Coś w tym jest bo ja jem praktycznie co 2 h coś muszę do buzi wziąć i czuje się dobrze.a.jak ostatnio zjadłam domową zapiekankę na bagietce.to.sie czułam...

A u mnie ani mdłości ani żadnych innych objawów :) jedynie zmęczona jestem ale to też raczej nie z powodu ciąży, a po prostu mój młody ma swoje pierwsze przeziębienie i dla przykładu wczorajszej nocy wstawał 7 razy! Zazwyczaj na kilkanaście minut noszenia, ale jedną pobudkę miał masakryczną, bo 1:00-3:45 :o Więc dziś trochę śpiąca jestem :)

reklama
Do góry