reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Czasami mi się wydaje że coś mi leci z pochwy i lecę.panicznie sprawdzać do WC. Masakra. W ciąży poronionej w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli że coś może być nie tak. A teraz nawet boje się myśleć że będzie dobrze. Wariactwo jakies ta kobieca psychika

Czasami mi się wydaje że coś mi leci z pochwy i lecę.panicznie sprawdzać do WC. Masakra. W ciąży poronionej w ogóle nie dopuszczałam do siebie myśli że coś może być nie tak. A teraz nawet boje się myśleć że będzie dobrze. Wariactwo jakies ta kobieca psychika
Nie tylko Ty tak masz, ja po każdym skorzystaniu z toalety sprawdzam czy nic nie ma na papierze. Ja w tej straconej niestety czułam ciągle że jest coś nie tak, lęk był okropny. Teraz jestem pozytywnie nastawiona ale gdzieś z boku ciągle towarzyszy stres.

Nie tylko Ty tak masz, ja po każdym skorzystaniu z toalety sprawdzam czy nic nie ma na papierze. Ja w tej straconej niestety czułam ciągle że jest coś nie tak, lęk był okropny. Teraz jestem pozytywnie nastawiona ale gdzieś z boku ciągle towarzyszy stres.
Ja też ciągle sprawdzam. I ciągle coś jest😡 ciekawe kiedy mnie ze szpitala wypiszą. Ja tak bym chciała, żeby bylo dobrze, ale niestety życie bywa różne. A co do objawów bym ciągle leżała i mam nad ranem i rano mdłości. Z córką ciągle miałam ochotę na slodkie. I zaczelam wymiotowac w 6 tyg jakoś. A teraz jak mam na coś ochotę to bardziej na chipsy i colę. Ale smalcem, ogórkami i czekoladą też nie pogardze. Ostatnio coś moja ulubiona pizza mi nie smakuje😞

Z dziewczymkami to mialam straszne nudnosci i wymioty.O raz parcie na słodkie.A Z synen na przemian.Słodkie,kwaśne i pikantne.Wiec teraz jest podobnie.Bo od paru dni mam straszną ochotę na soki pomidorowe pikantne i sosy słodko kwśne i oczywiscie słodycze😂🙂🙂
Ja ze synem w ciąży jadłam wszystko :)
Wczoraj z kolei suszone śliwki zagryzłam chlebem z pasztetem i ogórkami na ostro :) Ale to może być objaw przed @ :) bo jestem dopiero w 26dc A termin @ na niedzielę:)
W ciąży niestety nie będę mogła sobie pozwolić na wszystko będę musiała trzymać dietę wątrobową
Dziewczyny mierzycie sobie ciśnienie? Ja zawsze miałam dobre tylko puls wysoki A teraz już mam za wysokie :/
Od pozytywnego testu będę musiała mierzyć z uwagi na przebyty zespół HELLP w pierwszej ciąży.
Moje objawy to metaliczny posmak czasem w ustach i słabo z jedzeniem średnio chce mi się jeść no i na poczatku myślałam że jestem chora objawy jak przy grypie trochę
Mnie jest od ok 5 dni zimno. Poza tym nic mi nie jest :) Ale nie mam też PMS A zawsze tydzień przed już dre ryja na wszystkich 😂

Po cichutku liczę na to że zostanę tu z Wami na dłużej:)

Ja ze synem w ciąży jadłam wszystko :)
Wczoraj z kolei suszone śliwki zagryzłam chlebem z pasztetem i ogórkami na ostro :) Ale to może być objaw przed @ :) bo jestem dopiero w 26dc A termin @ na niedzielę:)
W ciąży niestety nie będę mogła sobie pozwolić na wszystko będę musiała trzymać dietę wątrobową

Od pozytywnego testu będę musiała mierzyć z uwagi na przebyty zespół HELLP w pierwszej ciąży.

Mnie jest od ok 5 dni zimno. Poza tym nic mi nie jest :) Ale nie mam też PMS A zawsze tydzień przed już dre ryja na wszystkich 😂

Po cichutku liczę na to że zostanę tu z Wami na dłużej:)
Trzymam kciuki :))

Może być troszkę za szybko i oprócz malutkiego pęcherzyka nie zobaczysz nic. Ja już doczekać się nie mogę 24 września no byłam 3 września i niby z obliczeń wg Om powinien być 7 tydzień to dowiedziałam się że ciąża jest 2 tygodnie młodsza i zobaczyłam tylko pęcherzyk. Ja teraz będę szła to będzie niby 8 tydzień.
Nie wiem jak to się liczy to podam jak w aplikacji jest 6 tydzień 5+1

Ja też ciągle sprawdzam. I ciągle coś jest😡 ciekawe kiedy mnie ze szpitala wypiszą. Ja tak bym chciała, żeby bylo dobrze, ale niestety życie bywa różne. A co do objawów bym ciągle leżała i mam nad ranem i rano mdłości. Z córką ciągle miałam ochotę na slodkie. I zaczelam wymiotowac w 6 tyg jakoś. A teraz jak mam na coś ochotę to bardziej na chipsy i colę. Ale smalcem, ogórkami i czekoladą też nie pogardze. Ostatnio coś moja ulubiona pizza mi nie smakuje😞
A dostajesz jakieś leki ?jak to dalej będzie wyglądać, musi cała krew z tego krwiaka ujść? Trzymam kciuki żebyś szybko wyszła a z dzidzią było wszystko dobrze ❤ mi słodkiego się nie chce, bardziej słone przekąski no i wiecie co?marze o kluskach śląskich z mięsnym sosem 😅😀 tyle że ja aż taka dobra kucharka nie jestem , a stać teraz tyle przy garach mi się nie chce

To ja sprawdzać też sprawdzam za każdym razem, ale ogólnie mam schizę, bo przy obydwóch stratach mój organizm w ogóle nie dał znać, że jest coś nie tak, dowiadywałam się na kontroli u ginekologa... Dlatego teraz przed każdą wizytą trzęsę się ze strachu. Ogólnie jakoś staram się nie myśleć, ale dzisiaj mnie nachodzą jakieś fale lęku, zwariuję chyba...

reklama
Właśnie mam zamiar zrobić smalec z fasoli 😁 naszła mnie ochota na smalec, a nie chcę tak mega tłusto jeść teraz, więc zrobię ten z fasoli. Jadłyście kiedyś? Smakuje chociaż podobnie? :)

Do góry