reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Nie mogę się już doczekać pierwszych ruchów dzieciaczka a wy? 😁
Podobno kobiety, które już rodziły, wcześniej je odczuwają. Jestem w 15t3d i jestem szczupła, więc wyczekuję tego momentu, a czas leci bardzo szybko. Nie mogę uwierzyć, że już tyle tygodni minęło. Niektóre kobitki już w 16, czy 17 tc czuły delikatne muśnięcia. 😃

Hej! Polecasz panią Anetę? Jeśli chodzi o zrobienie rzetelnego usg?
mi zrobila tylko usg, ktore nie wykazalo odklejania sie kosmowki...dwa dni wczesniej jak robilam poza lux med to wyszlo. Cala wizyta trwala max 10 min z badaniem- bo jak sama Pani Doktor powiedziala jest tylko od usg,a reszty dowiem sie na wizycie dot. prowadzenia ciazy. Jak zaczelam dopytywac czy wszystko jest ok powiedziala ze tak i ze jestem przewrazliwiona....

Nie mogę się już doczekać pierwszych ruchów dzieciaczka a wy? 😁
Podobno kobiety, które już rodziły, wcześniej je odczuwają. Jestem w 15t3d i jestem szczupła, więc wyczekuję tego momentu, a czas leci bardzo szybko. Nie mogę uwierzyć, że już tyle tygodni minęło. Niektóre kobitki już w 16, czy 17 tc czuły delikatne muśnięcia. 😃

Ja tez nie mogę się doczekać, no ja mam nadwagę więc pewnie będę czuła dopiero po 20 tygodniu. Ja jestem w 15+1 więc jesteśmy prawie równo 😍

A propos ruchów dziecka, to pamiętam jak dziś dzień, w którym poczułam ruchy mojego synka - to był niedzielny obiad u mamusi, najadłam się jak głupia kotletów schabowych i góry ziemniaków i w tym momencie moje dziecko dało o sobie pierwszy raz znać:-D do dziś się śmieję, że od małego uwielbiał kotlety i tak mu zostało :p

A propos ruchów dziecka, to pamiętam jak dziś dzień, w którym poczułam ruchy mojego synka - to był niedzielny obiad u mamusi, najadłam się jak głupia kotletów schabowych i góry ziemniaków i w tym momencie moje dziecko dało o sobie pierwszy raz znać:-D do dziś się śmieję, że od małego uwielbiał kotlety i tak mu zostało :p
A mnie zastanawia.. może głupie pytanie.. ale czy poznam, że to kopnięcie dziecka, A nie żaden bol inny czy coś? 😂
U mnie jeszcze dużo czasu, ale tak się zastanawiam z ciekawości :D

18 listopada, już nie mogę się doczekać. Bo nie miałam jeszcze takiej długiej przerwy między badaniami i się stresuje czy wszystko ok, no i chciałabym już na niego/nią popatrzeć 😁
Ja 23 listopada dopiero. 😔 Ale myślę, że szybko zleci, bo nadal pracuję, więc jest co robić i właśnie od przyszłej wizyty chcę iść na zwolnienie lekarskie. Myślę, że wtedy już poznam płeć. 😁

reklama
mi zrobila tylko usg, ktore nie wykazalo odklejania sie kosmowki...dwa dni wczesniej jak robilam poza lux med to wyszlo. Cala wizyta trwala max 10 min z badaniem- bo jak sama Pani Doktor powiedziala jest tylko od usg,a reszty dowiem sie na wizycie dot. prowadzenia ciazy. Jak zaczelam dopytywac czy wszystko jest ok powiedziala ze tak i ze jestem przewrazliwiona....

Mi się z kolei podobało. Krótko, szybko, jasno i na temat. Wszystko co robi i co sprawdza mówi na bieżąco.

Do góry