reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Ja miałam zwykłe usg w jednym tygodniu, a usg z pappa w następnym, bo tak się jakoś ułożyło.
Te nifty jakieś horrendarnie drogie chyba jest...

Robiłyście usg piersi w ciąży?

reklama
Mi raz, że gin powiedział, że powinno się zrobić, dwa, że przez ten cały covid nie zdążyłam zrobić przed ciążą, bo u nas wszystkie badania poodwoływali, a ja miałam w wakacje robić, bo mi na wcześniejszym guzek znaleźli :( teraz wyszły mi jakieś małe torbiele, ale robiąca usg powiedziała, że to w ciąży normalne...

Kochane, jestem po usg genetycznym, wg badań to 13t1d, dzidziuś ma ponad 6cm - wg lekarza dziewczynka :p wszystkie parametry w normie :) termin porodu na 16 maja :)
Też byłam wczoraj na USG genetycznym i też wychodzi 13+1 😊 jedyne co, to nie udało się jeszcze określić płci, bo w zależności od tego jak dzidziuś się ułożył, raz wyglądał na chłopca, a raz na dziewczynkę ;) no trudno, zostaje mi czekać na następną wizytę 🙂

prowadzicie ciaze u jednego lekarza ? ja zaczelam u jednego, pozniej z uwagi na badania i pakiet dolaczylam lekarza z lux med, ale nie jestem z niego zadowolona.....kazde usg w innym miejscu niz lekarz prowadzacy.... teleporady bez wizyt osobistych - nie mam jakos zaufania- moze po 3 stracie przepisaliby leki i konkretne badania

prowadzicie ciaze u jednego lekarza ? ja zaczelam u jednego, pozniej z uwagi na badania i pakiet dolaczylam lekarza z lux med, ale nie jestem z niego zadowolona.....kazde usg w innym miejscu niz lekarz prowadzacy.... teleporady bez wizyt osobistych - nie mam jakos zaufania- moze po 3 stracie przepisaliby leki i konkretne badania
Ja zarówno pierwszą jak i teraz drugą ciążę prowadzę u jednego i tego samego lekarza :) ... chociaż muszę się przyznać bez bicia, że jak w pierwszej ciąży długo nie czułam ruchów (ze względu na łożysko na przedniej ścianie poczułam dopiero w 23tygodniu) a mój gin był na urlopie to raz czy dwa poszłam do innego lekarza tylko po to, żeby upewnić sie czy z dzieciątkiem wszystko w porządku. Ale zrobiłam to dlatego, że ludzie z mojego otoczenia bardzo mnie stresowali, wszyscy mówili, że ruchy czuje się wcześniej i że coś jest nie tak ;/ ....ale wszystko było w porządku :) w tej ciąży planuje chodzić tylko do tego jednego lekarza, bez żadnych dodatkowych wizyt gdzie indziej na poprawę humoru 😂

Mi raz, że gin powiedział, że powinno się zrobić, dwa, że przez ten cały covid nie zdążyłam zrobić przed ciążą, bo u nas wszystkie badania poodwoływali, a ja miałam w wakacje robić, bo mi na wcześniejszym guzek znaleźli :( teraz wyszły mi jakieś małe torbiele, ale robiąca usg powiedziała, że to w ciąży normalne...
Ja chyba nie będę robić ;/ teraz dostać się gdzieś do lekarza to jest problem. Ostatnie USG piersi robiłam na początku poprzedniej ciąży (jakoś w 8-9 tygodniu), czyli było to pewnie w okolicach maja 2019. Miałam wówczas kilka torbieli, ale lekarz powiedział, że w ciąży to normalne. Później już nie skontrolowałam, bo mi lekarz zalecił, że dobrze byłoby zrobić to badanie jak już hormony ciążowe zejdą, czyli po jakichś 2-3 okresach po porodzie, a po porodzie miałam tylko jeden okres i znowu ciąża :D ... a co z resztą dziewczyn? Wy robicie?

Ja miałam zwykłe usg w jednym tygodniu, a usg z pappa w następnym, bo tak się jakoś ułożyło.
Te nifty jakieś horrendarnie drogie chyba jest...

Robiłyście usg piersi w ciąży?
Cena z nifty to około 2400 zł czy ja wiem czy to dużo za względny spokój? Nie wiem jak inni, ale ja od marca żyłam tylko praca-dom-praca gdzie w normalnym życiu to bym jeździła w rożne miejsca i przewalała kasę na różne przyjemności ;) wiec ta kwota nie uderzyła mnie szczególnie po kieszeni. Inna sprawa, że od początku planowałam zrobić to badanie i dawno miałam na ten cel odłożone środki (a przynajmniej część) Tak samo jest z prywatną kliniką i porodem: od poczatku mam taki plan i odłożone czesc środków a i jeszcze do końca trochę czasu zostało. :)

reklama
Ja chyba nie będę robić ;/ teraz dostać się gdzieś do lekarza to jest problem. Ostatnie USG piersi robiłam na początku poprzedniej ciąży (jakoś w 8-9 tygodniu), czyli było to pewnie w okolicach maja 2019. Miałam wówczas kilka torbieli, ale lekarz powiedział, że w ciąży to normalne. Później już nie skontrolowałam, bo mi lekarz zalecił, że dobrze byłoby zrobić to badanie jak już hormony ciążowe zejdą, czyli po jakichś 2-3 okresach po porodzie, a po porodzie miałam tylko jeden okres i znowu ciąża :D ... a co z resztą dziewczyn? Wy robicie?
Tak, ja byłam na USG piersi bo ginekolog mówiła że to jest konieczne (zaznaczała to również w karcie ciąży), poza tym, minął ponad rok od ostatniego badania więc już był czas najwyższy :)

Do góry