To fakt brak przyrostu wagi to tak jakby spadek bo jednak bejbisek + powiększona macica + płyn/woda + zwiększona ilość krwi w organizmie coś już waży Mi się nic nie zmniejsza a brzuszek rośnieJa idę z Tobą lep w lep, dzisiaj jest 14t5d, ale waga stoi w miejscu. Mąż wręcz uważa, że schudłam. Tzn, że ręce, twarz i pupa się zmniejszyły, ale za to brzusio się powiększa.
reklama
Ksenia975
Fanka BB :)
No tak, o tym nie pomyślałam. Ale jakoś słabo się czuje, nie mam siły wstawać z łóżka i mam zawroty głowy. Może to anemia. Będę musiała zgłosić na najbliższej wizycie.To fakt brak przyrostu wagi to tak jakby spadek bo jednak bejbisek + powiększona macica + płyn/woda + zwiększona ilość krwi w organizmie coś już waży Mi się nic nie zmniejsza a brzuszek rośnie
W sumie zwykłą morfologię zawsze możesz zrobić i będziesz spokojniejsza.No tak, o tym nie pomyślałam. Ale jakoś słabo się czuje, nie mam siły wstawać z łóżka i mam zawroty głowy. Może to anemia. Będę musiała zgłosić na najbliższej wizycie.
Tak jak sobie poczytałam Wasze odpowiedzi to widzę, że jestem praktycznie liderką tycia Ciekawe co będzie dalej, w pierwszej ciąży do porodu miałam +11,5kg, a teraz już są 3kg. Ale może po porodzie szybko spadnie ... chociaż powiem Wam, że w pierwszej ciąży też miałam nadzieję na szybki spadek wagi po porodzie, nasłuchałam się od koleżanek, że po samym porodzie to już super, a jak karmię piersią to już w ogóle i ... dupa :/ jak się zważyłam 3 dni po porodzie już po powrocie do domu to miałam raptem -4,5kg od wagi porodowej, czyli nadal byłam 7kg na plusie a potem też jakoś z kopyta nie ruszyło Jak młody miał 3,5 miesiąca to wreszcie wróciłam do wagi sprzed ciąży, a potem przytyłam 2kg i już tak zostało. No nic, nie ma co gdybać, poczekamy zobaczymy.
Ksenia975
Robiłam na ostatniej wizycie u ginekologa, ale wyniki będę mogła odebrać dopiero jak przyjadę na wizytę. I tak nic mi to nie da jak zrobię sama morfologię, bo na własną rękę nie chcę nic brać.W sumie zwykłą morfologię zawsze możesz zrobić i będziesz spokojniejsza.
Ksenia975
Po okresie połogu można już pomyśleć o aktywności fizycznej. Ja mam zamiar wznowić biegi i mam nadzieję, że wrócę do swojej wagi. Kocham biegać.Tak jak sobie poczytałam Wasze odpowiedzi to widzę, że jestem praktycznie liderką tycia Ciekawe co będzie dalej, w pierwszej ciąży do porodu miałam +11,5kg, a teraz już są 3kg. Ale może po porodzie szybko spadnie ... chociaż powiem Wam, że w pierwszej ciąży też miałam nadzieję na szybki spadek wagi po porodzie, nasłuchałam się od koleżanek, że po samym porodzie to już super, a jak karmię piersią to już w ogóle i ... dupa :/ jak się zważyłam 3 dni po porodzie już po powrocie do domu to miałam raptem -4,5kg od wagi porodowej, czyli nadal byłam 7kg na plusie a potem też jakoś z kopyta nie ruszyło Jak młody miał 3,5 miesiąca to wreszcie wróciłam do wagi sprzed ciąży, a potem przytyłam 2kg i już tak zostało. No nic, nie ma co gdybać, poczekamy zobaczymy.
Jeanetttte
Tak jak sobie poczytałam Wasze odpowiedzi to widzę, że jestem praktycznie liderką tycia Ciekawe co będzie dalej, w pierwszej ciąży do porodu miałam +11,5kg, a teraz już są 3kg. Ale może po porodzie szybko spadnie ... chociaż powiem Wam, że w pierwszej ciąży też miałam nadzieję na szybki spadek wagi po porodzie, nasłuchałam się od koleżanek, że po samym porodzie to już super, a jak karmię piersią to już w ogóle i ... dupa :/ jak się zważyłam 3 dni po porodzie już po powrocie do domu to miałam raptem -4,5kg od wagi porodowej, czyli nadal byłam 7kg na plusie a potem też jakoś z kopyta nie ruszyło Jak młody miał 3,5 miesiąca to wreszcie wróciłam do wagi sprzed ciąży, a potem przytyłam 2kg i już tak zostało. No nic, nie ma co gdybać, poczekamy zobaczymy.
Ja tak mam, bo moj żołądek zrobił się bardzo wrażliwy i jem lekkostrawne posiłki Ma to swoje minusy, bo z chęcią zjadłabym kebsa lub pizzę, a nie mogę
Pamiętam, że ktoś tu pisał, że mu zimno wyskoczyło wiesz może co można na to brać, żeby nie zaszkodzić bobasowi??? Mi też wyskoczyło ;/ chyba, nawet nie wiem czy to to!!! ... Bo na czole!!! Serio jestem załamana, pisałam Wam wcześniej że mam teraz trądzik w ciąży, ale to to jest coś zupełnie innego. Na czole wyskoczyła mi jakaś krosta/gula/guzek (???) mniej więcej o wymiarach 1cm na 1,5cm (ogromne!!!) i to jest czerwone i ma na sobie pełno takich małych punkcików ropnych -> właściwie wczoraj tak to wyglądało, dziś to już trochę jak jakiś strup ;/ W każdym razie bardzo przypomina zimno/opryszczkę tylko jest wielkie i na czole Spotkał się ktoś z czymś takim? I czym to w ogóle leczyć? Ja bym spróbowała coś na opryszczkę właśnie ale nie wiem, które specyfiki w ciąży są dozwolone.
Kasia930
Zaciekawiona BB
U mnie 12t+3 i waga -3kg )A jak u Was dziewczyny z wagą? Idzie już do przodu czy nie? U mnie juz prawie 3kg na plusie, ale przyznaję, że się nie ograniczam pod względem jedzenia w ogóle, a ruchu nie za dużo. Mam dopiero 14t+4d.
Dziewczyny dziś mam badania prenatalne o 17 - trzymajcie kciuki bo stres niesamowity
reklama
Jeanetttte
Pamiętam, że ktoś tu pisał, że mu zimno wyskoczyło wiesz może co można na to brać, żeby nie zaszkodzić bobasowi??? Mi też wyskoczyło ;/ chyba, nawet nie wiem czy to to!!! ... Bo na czole!!! Serio jestem załamana, pisałam Wam wcześniej że mam teraz trądzik w ciąży, ale to to jest coś zupełnie innego. Na czole wyskoczyła mi jakaś krosta/gula/guzek (???) mniej więcej o wymiarach 1cm na 1,5cm (ogromne!!!) i to jest czerwone i ma na sobie pełno takich małych punkcików ropnych -> właściwie wczoraj tak to wyglądało, dziś to już trochę jak jakiś strup ;/ W każdym razie bardzo przypomina zimno/opryszczkę tylko jest wielkie i na czole Spotkał się ktoś z czymś takim? I czym to w ogóle leczyć? Ja bym spróbowała coś na opryszczkę właśnie ale nie wiem, które specyfiki w ciąży są dozwolone.
Ja mam bardzo często zimno na wardze i zawsze mi pomagają plastry na opryszczkę z Compeed w ciąży można je używać.