reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Mnie tez ciary przechodzą jak sobie o tym myśle...
a wiadomo od kiedy ustawa wchodzi w życie? Z nerwow przestałam szukać informacji na ten temat.
Ja osobiście nie wiem czy bym była w stanie dokonać terminacji jeśli dzidziuś okazałby się chory... nie potrafiłabym spojrzeć chyba na siebie w lustrze...
Ale z drugiej strong to już nie chodzi o mnie tylko o dziecko, maleństwo które cierpi... często wpłacam pieniądze na różne zbiórki.. niektóre dzieci rodzą się tak strasznie chore.. przecież to dla nich jest głównie cierpienie, ból każdego dnia...
powtarzam ze zawsze najwiecej maja do powiedzenia Ci l, których sytuacja nie dotyczy. Ci co maja zdrowe dzieci... łatwo jest wtedy prawic swoje mądrości...
Uważam ze każda z nas powinna mieć wybór. :(

ja nie popieram w 100% aborcji kiedy ciąże usuwają kobiety ze swojej wygody i głupoty i szczerze to mówię ale dziecko z wadami to zupełnie inny przypadek :/
Z tego co czytałam, wyrok trybunału ma natychmiastową ważność, czyli od dnia dzisiejszego.
Też jestem tym przerażona, bo nawet jeżeli kobieta zdecyduje się urodzić dziecko bardzo chore z wadami, to pomoc od państwa jest znikoma. Uważam że w tym przypadku każda kobieta/rodzina powinna mieć wybór. To nie tylko wpływa na kobiety, ale na jej najbliższą rodzinę również, na męża czy dzieci które już są.

reklama
Z tego co czytałam, wyrok trybunału ma natychmiastową ważność, czyli od dnia dzisiejszego.
Też jestem tym przerażona, bo nawet jeżeli kobieta zdecyduje się urodzić dziecko bardzo chore z wadami, to pomoc od państwa jest znikoma. Uważam że w tym przypadku każda kobieta/rodzina powinna mieć wybór. To nie tylko wpływa na kobiety, ale na jej najbliższą rodzinę również, na męża czy dzieci które już są.
Nie ma natychmiastowej ważności. Liczy się dzień opublikowania w dzienniku ustaw czyli bedzie to pewnie za parę dni może dłużej.

Ostatnia edycja:
Nie ma natychmiastowej ważności. Liczy się dzień opublikowania w dzienniku ustaw czyli bedzie to pewnie za parę dni może dłużej.
Nie znam się na tym, dlatego napisałam, że z tego co czytałam.
Tutaj wrzucę cytat z tego co czytałam "Według sędzi dzisiejsze orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego ma moc natychmiastową. Dla porządku powinno być opublikowane w Dzienniku Ustaw".
Faktycznie jest napisane, że według jakiejś sędzi, więc może faktycznie tak jak mówisz to tylko według niej, ale inaczej to wygląda w rzeczywistości.

Nie znam się na tym, dlatego napisałam, że z tego co czytałam.
Tutaj wrzucę cytat z tego co czytałam "Według sędzi dzisiejsze orzeczenie Trybunału Konstytucyjnego ma moc natychmiastową. Dla porządku powinno być opublikowane w Dzienniku Ustaw".
Faktycznie jest napisane, że według jakiejś sędzi, więc może faktycznie tak jak mówisz to tylko według niej, ale inaczej to wygląda w rzeczywistości.
Miałam jakaś nadzieje, ze może my jeszcze (tfu tfu tfu odpukać i wypluć ) w razie gdyby coś było nie tak będziemy miały wybór...
martwię się dziewczyny naprawdę teraz 5 razy bardziej o moje maleństwo... pozostaje tylko mocno wierzyc ze wszystko będzie dobrze :(

Hej, chciałabym się w końcu przywitać, bo podczytuję Was od początku :)
Aktualnie jestem w 12t0d, poród planowany na 6 maja, ale myślę, że pomoże to być nawet koniec kwietnia, ponieważ planowane jest cc.

Odważyłam się w koncu założyć konto, ponieważ padło pytanie o NIFTY. Jesteśmy już po tym badaniu, gorąco polecam, choć zdaję sobie sprawę, że nie jest tanie. Mnie uspokoiło, choć nie było wskazań do badania. Wyniki dotarły w ciągu 8 dni (lącznie z sb i nd), dziecko jest zdrowe. Dzięki Nifty wiemy już też, że to będzie dziewczynka :)

Miałam jakaś nadzieje, ze może my jeszcze (tfu tfu tfu odpukać i wypluć ) w razie gdyby coś było nie tak będziemy miały wybór...
martwię się dziewczyny naprawdę teraz 5 razy bardziej o moje maleństwo... pozostaje tylko mocno wierzyc ze wszystko będzie dobrze :(
Tak, ja też miałam taka nadzieję.

Hej, chciałabym się w końcu przywitać, bo podczytuję Was od początku :)
Aktualnie jestem w 12t0d, poród planowany na 6 maja, ale myślę, że pomoże to być nawet koniec kwietnia, ponieważ planowane jest cc.

Odważyłam się w koncu założyć konto, ponieważ padło pytanie o NIFTY. Jesteśmy już po tym badaniu, gorąco polecam, choć zdaję sobie sprawę, że nie jest tanie. Mnie uspokoiło, choć nie było wskazań do badania. Wyniki dotarły w ciągu 8 dni (lącznie z sb i nd), dziecko jest zdrowe. Dzięki Nifty wiemy już też, że to będzie dziewczynka :)
Z jednostronny wierzę w nifty i jego skuteczność, ale jednak na internecie są historie gdzie nifty pokazało, że wszystko jest ok, ale nie było. Te testy też się mylą chociaż są to bardzo rzadkie przypadki.

Hey dziewczyny, sorki jeszcze raz że tak wpadam tutaj sporadycznie, ale kurde dużo się dzieje, do tego ciągle pracuje... Byłam dzisiaj na wizycie, wszystko ok, dzidzia ładnie rośnie. Ma już nie całe 4 cm! Generalnie macica blisko powłok brzusznych a śmiałam się po cesarce że wyglądam jakbym miała macicę zszytą ze skórą (bo mam to tak spipcone że szkoda gadać...) Może coś w tym jest. 6 listopada jestem zapisana na prenatalne, dzisiaj 10+2 chodź z USG wyszło 10+5 czyli jakby troszkę większe niż powinno. Owulacje wiem kiedy miałam na 100% i to napewno będzie 10+2 😊
IMG_20201022_215752.jpg

Jestem po wizycie. 😁😁 Wszystko w porządku, a lekarz powiedział, że dzieciaczek jest wielgachny. 6,5 cm w 11t5d. 😃😃 Ale USG miałam robione dopochwowo. Stwierdził, że skoro to tak wczesna ciąża to jeszcze zrobimy dopochwowo. Ale chyba ostatni raz w ten sposób. Następna wizyta za miesiąc.  widziałam jak chwytał się za uszko i był bardzo ruchliwy.

reklama

Ja miałam nadzieję, że nic nie zmienią ale stare baby i capy zadecydowali za młodych. Niezgodne z konstytucją... Przecież oni nagminnie łamią konstytucję. Jak to jeden poseł powiedział "przecież dzieci z zespołem downa też żyją". Tak szczerze mówiąc jakbym to ja była niepełnosprawna to bym miała pretensje do rodziców, że jestem niepełnosprawna. To jest chore co oni robią. Oczywiście to są moje poglądy na ten temat proszę mnie nie zjechać za to, że jestem debilem czy coś🤔
Oby nasze maleństwa się pięknie rozwijały i były całe i zdrowe❤️ Będzie dobrze, musi być ❤️❤️❤️❤️

Do góry