reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Mialam identycznie - przy tabletkach anty cera mi sie piekna zrobila, po odstawieniu taki tradzik jakiego nigdy nie mialam... Skonczylo sie na antybiotyku i masciach, bo nie moglam sobie z tym poradzic...
No ja niestety zaraz za starania się wzięłam to już nie jeździłam po lekarzach. Oczyszczam ja jak mogę ale jest taka.tlusta teraz że masakra. A może macie dziewczyny właśnie jakieś sprawdzone kosmetyki na taką.problematyczna skórę? Ja wstyd się przyznać ale jakoś nigdy nie mocno o twarz nie dbalam. Krem jak kupię to użyje tydzień i leży w szufladzie 🤦‍♀️

reklama
No ja niestety zaraz za starania się wzięłam to już nie jeździłam po lekarzach. Oczyszczam ja jak mogę ale jest taka.tlusta teraz że masakra. A może macie dziewczyny właśnie jakieś sprawdzone kosmetyki na taką.problematyczna skórę? Ja wstyd się przyznać ale jakoś nigdy nie mocno o twarz nie dbalam. Krem jak kupię to użyje tydzień i leży w szufladzie 🤦‍♀️
Ja właśnie kremów nie używam, bo zawsze mi po nich syfki wychodzą 🤷‍♀️. Ale doradzono mi kiedyś abym do zmywania uzywala mleczka do demakijazu i potem toniku. Byle nie plynu micelarnego. I u mnie daje to efekt poki co, ale wszystko zalezy od rodzaju cery.

Ja właśnie kremów nie używam, bo zawsze mi po nich syfki wychodzą 🤷‍♀️. Ale doradzono mi kiedyś abym do zmywania uzywala mleczka do demakijazu i potem toniku. Byle nie plynu micelarnego. I u mnie daje to efekt poki co, ale wszystko zalezy od rodzaju cery.
Też mi się wydawalo że kremy jeszcze pogarszają ale jestem laik tym temacie. Z mleczkiem muszę spróbować bo ja zawsze płyn modelarzy używam..

Czemu zrezygnowałas?
Boję się coś. W tamtym roku odwazylam sie jechac na weeknd w tatry, potem jakos nialam szpital z krwawieniem, ale potem znowu pojechałam do rymanowa (a z Wrocławia to daleko) i jeszcze gdzieś a w 10 tyg pojechaliśmy na męża wyścig rowerowy tylko nie pamietam gdzie dokładnie, a po wyscigu ruszylismy do Włoch i Austrii w Alpy. Ja oczywiście po gorach nie chodziłam. Myślę, ze sam wyjazd mi raczej nie zaszkodzi i moze pojadę jednak w ten piatek ale juz nie na 10 dni a na 4 ;)

Ja też ciągle walczę z trądzikiem, lepsze lub gorsze okresy były ale teraz mnie strasznie wysypało!
Do tego w nocy chyba z 5razy byłam w toalecie.
Wizyta 5t+6 będzie. Zobaczymy czy coś będzie widać. Dużo nas będzie na wizycie w tym czasie ;)
Ja też w nocy, co już prawie zasypialam to musiałam wstać do toalety i tak chyba do 1 w nocy 🤷‍♀️

Zazdroszczę wam, że macie "swoich" lekarzy, a ja muszę szukać kogoś nowego. Moja była pani doktor to tylko kasę umie liczyć i nawet przed wizytą nie przeczyta co jest w historii choroby więc muszę teraz szukać kogoś nowego, bo już mi za bardzo ciśnienie podnosi. Mam wrażenie, że u mnie więc mieście lekarze ginekolodzy większość to konowały (opowieści koleżanek) Szukałyście w Internecie czy ktoś wam polecił danego lekarza?
Po poronieniu wróciłam do starego lekarza, który jest starszy, ale jest tez położnikiem i jednym z najbardziej znanych ginekologów w mieście. W ogóle mnie nie pamiętał i zapytał tylko kiedy była ostatnia miesiączka, a ja: 3 miesiące temu, to trochę się przejął i nawet zaczął wertować kartę pacjenta 😆 Później wróciłam z wynikami badań, ktore robiłam na własną rękę, było tego kilka kartek. Zalecił wizytę w poradni genetycznej, gdzie wizyta kosztuje 400 zł 😔 strasznie się wściekałam i zaczęłam szukać w internecie rozwiązania. Postanowiłam umowic się do invimedu. Lekarz bardzo miły, dodatkowo w moim wieku (29-30 lat), pamięta sprawę i zgodził się nas prowadzić. Wizyta 20 złotych tańsza niż u poprzedniego ... bardzo polecam.

reklama
Do góry