reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny, tak tylko zapytam - progesteron robicie na czczo? W laboratorium jest napisane, że nie trzeba na czczo, ale podobno posiłek wpływa na poziom hormonu

Hej dziewczyny, przycupne sobie u was bo najprawdopodobniej zostanę czerwcową mamą, a nie ma jeszcze takiego wątku.

To dopiero początek i jeszcze nie wiem jak sytuacja się dalej rozwinie ale dziś 29dc przy cyklach ok 27 dni. Dzisiejszy wynik bety to 19,1 mlu/ml. :)
To był nasz 14 cykl starań, w tym ciaza biochemiczna w lutym.

Hej dziewczyny, przycupne sobie u was bo najprawdopodobniej zostanę czerwcową mamą, a nie ma jeszcze takiego wątku.

To dopiero początek i jeszcze nie wiem jak sytuacja się dalej rozwinie ale dziś 29dc przy cyklach ok 27 dni. Dzisiejszy wynik bety to 19,1 mlu/ml. :)

Hej hej ☺️ Umówiłaś się już na wizytę? ☺️

Pęcherzyk ciążowy. Lekarz powiedział wyraźnie - ciąża jest, widzimy się za 2 tygodnie i wszystko już będzie wyraźniejsze...
Dostałam luteinę dopochwowa i teraz w sobotę kolejna wizyta... No nie spodziewałam się niczego innego w 5 tygodniu na usg... Ale wydaje mi się, że to normalne. 🙂
Tak jest na pewno wszystko ok. Ja tak dopytuje bo u mnie wg Om był już 5t6d a gin wyliczył mi że mamy jakiś 5t0 dopiero bo na monitorze sam pecherzyk. Dlatego tak dopytuje jak to u ciebie wygląda. A luteina to po co w twoim przypadku?

Ja miałam tylozgiecie, ale lekarz mówił że po porodzie się prostuje i faktycznie później na kontroli miałam przodozgiecie. Dzisiaj mam bol jakby reumatyzm. Może to też na zmianę pogody czy cos od kości idzie bo Czuje całe nogi też

Ja po 2 porodach mam nadal tyłozgięcie 😉

A czemu masz jeść jak małe dziecko nie rozumiem. To jak będziesz jadła marchwianke i kleik to ma w czymś pomagać?

Hehe to chyba nie chodziło o dietę aż tak niemowlęca, tylko żeby była lekkostrawna... Ale już nie pytałam, bo ta pani jest świetna, tylko specyficzna, więc czasem odpuszczam 😉

Mi też lekarz przepisał bez jakichkolwiek badań ☺️ Może tak zapobiegawczo lub ze względu na moją małą nadżerkę hmm🤔Właśnie kapuśniak dzisiaj zrobiłam dla mojego majstra, bo mnie sam zapach odpycha 😀

Ja mam leki odkąd się dowiedziałam że względu na poronienie rok temu... Acard od dziś pewnie dlatego, że w tamtym roku serduszko się zatrzymało w 7ym tygodniu...

Zapewne chodziło o dietę lekkostrawną. Czyli zero smażonego, tłustego i ciężkostrawnego, żeby nie było wzdęć i zaparć ☺️

Chyba dokładnie o to 😁 ale już nie chciało mi się tłumaczyć pani profesor, że kryta Z Was się elegancko załatwia po kiszonej kapuście 😉

Cudowne wiadomości!!!! 💓

Dziękuję 🤗

Tez mam tylozgiecie i też czuje plecy. Przy porodach oporowo, miesiączki zawsze plecy.

A mam tyłozgięcie, od przy okresach mnie plecy nie bolą... Jednak każda baba inna 😉

Ewonia... No to będziemy ryczące 40 tki - przy porodzie 😉

Ja na pewno 40tka i na pewno będę ryczeć 😂

Mam nadzieję, że odrzuca mnie w zdrowej ciąży ☹️

Na pewno ❣️

dziewczyny zastanawialiście się odnośnie badań prenatalnych
czy rodzice test papa
czy może coś więcej planujecie

Ja jeszcze dodanie nie wiem, ale mi z racji wieku przysługuje więcej. Ale w tamtym roku myśleliśmy, że chyba będziemy robić wszystko... Choć już nie bardzo pamiętam co dokładnie... 🤔

Witaj i przycupuj 🤗 gratulacje ❣️

reklama
Dziewczyny, tak tylko zapytam - progesteron robicie na czczo? W laboratorium jest napisane, że nie trzeba na czczo, ale podobno posiłek wpływa na poziom hormonu
Hej, ja robie na czczo, slyszalam ze progesteron jest antagonista insuliny i po jedzonku moze spaść. I mialam tak, ze po dużym obiedzie skoczyłam na badania - wynik 26, a kilka dni później rano na czczo 30. Nie wiem czy to kwestia różnicy czasu, bycia na czczo czy luteiny ale teraz na wszelki wypadek robie na czczo, zeby sie nie denerwować ☺️

Do góry