reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Co ile chodźcie na badania? Na pierwszym byłam około 6 tygodnia i na następną wizytę umowilam się za 3 tygodnie. Mam wrażenie, że częściej chodźcie do gina niż ja :)
ja mam pierwsza w 8 tygodniu i z tego co widzę to chyba nikt nie miał swojej pierwszej wizyty tak późno 🤨 ale wiem, ze moja Pani ginekolog specjalnie mnie tak późno umówiła abym mogła więcej zobaczyć. Ciekawe kiedy będzie chciała żebym przyszła następnym razem. Ktoś ma zdjęcie usg 8 tydzień? Jestem ciekawa co tam już widać 🥰

A w którym tyg co bylyscie na wizycie i potwierdziła dwa pęcherzyki? Ja byłam wczoraj 5-6 tydzień. Ciaza trochę młodsza niz z om i był jeden pęcherzyk i tak się zastanawiam czy mogą się jeszcze dwa pokazać [emoji33]
ja byłam na samym początku 6 tyg więc lekarz powiedział że widzi dwie kropeczki ale sa malutkie i powie dokładnie przy kolejnej wizycie za 2 tyg.
Wtedy już będzie wiadomo czy są nadal dwie czy jedna i czy bije serduszko.
Ogólnie powiedział że mogę przyjść w 10 tyg. ale dla mnie było to za długo żyć w niepewności czy wszystko dobrze z maleństwami.
Więc wizytę mam na 07.10.20 r.

czesc kobiety, jutro mam dostać okres, ale wczorajszy test pokazał blada kreskę, dziś kreska dalej blada, Ale wyszła w krótkim czasie, więc bardzo nieśmiało sie melduję. Dziś załatwiłam sobie telekonsultacje, mam receptę na duphaston 2xdziennie, ze względu na dwa poronienia w tym roku. Bardzo się boję i modlę, żeby okres nie chciał przyjść, aczkolwiek przygotowana jestem na wszystko. Moj problem to niski progesteron, który moja lekarka zbagatelizowala, stąd teraz od razu postarałam sie o tabletki. Trzymam kciuki za nas wszystkie :)
Gratulacje..Trzymam kciuki😊

Starsza ma na imię Róża 😊 Młodsza jak będzie dziewczynka to Lila, a jak chłopak to Artur 😉
Różnica miała być mniejsza, ale to życie pisze nam swój scenariusz i czasem życie nie idzie w parze z pragnieniami. W tym roku dopiero, po ponad 5 latach, kupiliśmy swoje mieszkanie. I to tak trochę dziwnie, bo mieszkanie kupiliśmy małe, 52m2, dwie sypialnie i salon z kuchnią. Miał być dla 3 osób, będzie dla 4. Marzę o tym, by w przyszłości zmienić je na dom, ale zobaczymy co życie przyniesie 😉
A Jagoda to kto? Jak można Zapytać, bo mnie zaciekawilo😊😁🙈 spokojnie, ja mam moeszkanie 53 metry. Jest totalnie nieustawne. Tam w 3 jest ciezko bardzo bo brak miejskiego ogrzewania, piec kaflowy, ale tylko w jednym pokoju, woda ciepla z bjlera więc limitowana. I ciemno, wszystkie okna od północy. Szukamy czegoś, tylko trochę jeszcze do wkladu nam brakuje. A z różnica wieku 5 lat to nie az tak duzo. Mi zajęło po stracie aż 8 lat zanim znowu zaszlam w ciążę🙈

reklama
Do góry