reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
Dziewczyny wyszło mi ze nie mam przeciwciał przeciwko różyczce... lgg tylko 0,21. Jeszcze przed ciąża byłam zapytać w przychodni czy miałam wykonywane szczepienia na różyczkę pielęgniarka potwierdziła, ze przyjęłam dwie dawki. Czy chorowałam tego nie wiem, rodzice tez nie pamiętali.. ale te szczepienia jakoś mnie uspokoiły a teraz się przejmuje.. czy któraś z was jest w podobnej sytuacji?

Ja tak miałam w 1 ciąży. Byłam szczepiona w szkole. Niskie przeciwciała i o zgrozo miałam kontakt z osobą, która w przeciągu 2 tygodni od spotkania zachorowała na różyczkę. I to w I trymestrze 😫 Lekarz powiedział, żebym się nie zamartwiała, przeciwciała nie wyszły, bo teraz są w uśpieniu, a jak będzie potrzeba, to się pojawią. Nie wiem ile w tym prawdy, ale synek urodził się zdrowy, aczkolwiek cały I trymestr się zamartwiałam, a potem już o tym zapomniałam 👅

Ja mam dziwne wahania nastroju. Raz się cieszę z tej ciąży i myślę żeby było ok a raz myślę dlaczego właśnie teraz jak ja tyle zaplanowanych rzeczy miałam..... Też tak macie?

Ooooj tak. Ja to już w ogóle mam takie wahania nastrojów, myśli że to szok. Z racji tego że to trzecie nieplanowane dziecko. Wszystko było już takie poukładane.. A po chwili myśli że widocznie tak nam było pisane i tak w kółko przeróżne myśli. Tysiąc na minutę.

Cześć dziewczyny. Ja niestety cały czas w strachu czy pokaże się moje serduszko i czy zabije❤ Kolejna wizyta 1.10.
Czas ciągnie się w ślimaczym tempie. Termin 19maj

Załączniki

• 20200923_200556.jpg
    20200923_200556.jpg
    946,1 KB · Wyświetleń: 71
Ja również prenatalne będę miała darmowe. Mamy prywatną opiekę od pracodawcy Medicover

Ja mam u Małża w pracy Medicover, ale jakoś żadnych fajnych lekarzy do prowadzenia we Wrocławiu nie ma. No i Wrocław 35 km ode mnie. Jednak jak mnie przyciśnie to pójdę 🤣 Chociaż u nas poradnia i szpital są super i lekarzy też mamy ekstra. Praktycznie kadra Wrocławska 😉

Zamówiłam sobie 2 tomy książek „Mamy dla mamy” podobno super. Jeśli ktoś będzie chciał zamówić to w mailu dostałam kod zniżkowy 10%. Kod - „10dlaciebie”
Może się komuś przyda :) będę miała co czytać podczas 2 tygodni czekania na wizytę. Może nie zwariuje 🤪 dzisiaj po raz pierwszy na spacerze zrobiło mi się tak gorąco i niedobrze. Czuje, ze jeszcze wiele przede mną 😐
Miałam to samo dzisiaj na spacerze. Myślałam, że sie położę na chodniku. Byli mi tak źle i słabo i gorąco, ze jeju.

reklama
Do góry