reklama
mangusta87
Fanka BB :)
wolno jeść tylko trzeba sprawdzić składJa nie mam żadnych zachcianek ale uwielbiam ser pleśniowy a musiałam odstawić bo w ciąży nie mozna
Chociaż na początku jadłam bo nie wiedział o ciąży. Jedynie co dużo piję jak nigdy
bo mleko musi być pasteryzowane w jego składzie
Jeanetttte
Na szczescie poki co dwa razy zwymiotowalam po herbacie zielonej a kawa wciaz mi smakuje..mialyscie moze wzdecia? Bo ja jeszcze tydzien temu to mialam tak okropne jakbym byla w 6tym miesiacu ogromny brzuch..teraz zmalalo czasem tylko pod wieczor.
Zaparcia i wzdęcia
Motylekkk
Mnie również od kawy odrzuciło
Mnie całkowicie odrzuca od kawy.
A czemu?Ostrzegam Was przed fuzetea, smak brzoskwiniowy (nie wiem jak inne). Wypiłam wczoraj ponad pół, patrzę, a tam nie tylko brzoskwinia, ale i hibiskus! Niby tylko 0.01% ale trochę się boję, nie ukrywam...
Jeanetttte
A czemu?
Byłam ciekawa i znalazłam to:
"Kwiat hibiskusa nie znalazł się na liście składników bezwzględnie zakazanych w diecie kobiet ciężarnych, jednak nie potwierdzono również bezpieczeństwa stosowania tego składnika. Substancje, które są zawarte w kwiatach hibiskusa mogą wpływać na czynność skurczową mięśni miednicy. Z tego też powodu lekarze mogą odradzać swoim pacjentkom picie herbaty z hibiskusa w czasie ciąży".
Chyba o to chodzi
reklama