reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
U mnie będzie 2,5 roku różnicy i się obawiam czy sobie poradzę [emoji28]
Ja też się obawiam co to będzie :) Wszystko wyjdzie w praniu, ale już nawet zaczęłam się zastanawiać, że może od września przyszłego roku dam starszego synka do żłobka. Pierwsze kilka miesięcy to nasze maleństwa nie będą jeszcze zbyt ruchliwe to się jakoś ogarnie dwójkę, ale jak zaczną powoli pełzać a potem raczkować to czuję, że może być wówczas naprawdę ciężko z taką małą różnicą wieku.

A mamy mające dzieci przedszkolne. Boicie się ciągłych chorob, covid itp? Moja Zośka teraz w domu 3 tydzień z kaszlem ale jakoś się denerwuje że coś nie daj Boże przyniesie cos powazniejszego

No wychodzi terminal na 19.05.2021
Wedlug kalnedarza to 5 tydzien.
Moja corka jest z lutego 2020.
Mi3szkam w Angli wiec pierwsza wizyte bede miala dopiero w 10 tyg a skan w 12 tyg. Wiec musze czekac nikt wczesniej mnie nie przyjmie. Mama nadzieje ze wszystko bedzie ok bo dobrze sie czuje, rana wyglada super nic mnie nie boli newet czucie wrocilo w tym miejscu wiec mam nadzieje ze jest juz zagojona a srodku.
W Anglii (i ogólnie na zachodzie) to mają jednak zupełnie inne podejście do ciąży i macierzyństwa. U nas się na ciążę tak bardziej chucha i dmucha, większość kobiet już od początku idzie na zwolnienie lekarskie, a potem siedzi z dzieckiem w domu co najmniej rok. Ja nie wiem czy bym miała cierpliwość, aż tyle na pierwszą wizytę czekać :D ... a tylko mogę Ci powiedzieć, że mój lekarz nie sprawdzał jakoś od środka czy się blizna zagoiła, po prostu powiedział, że po pół roku to jest ok i już. A jak próbowałam go o nią bardziej podpytać to tylko na mnie popatrzył i powiedział "a co ta wiedza teraz zmieni, już pani jest w ciąży i trzeba ją po prostu donosić" :)

reklama
Co sądzicie odnoście zabobonów kobiet w ciąży? Pytam, bo mam niedługo pogrzeb, a dowiedziałam się, że ciężarna szwagierka nie idzie, bo w ciąży się nie chodzi na pogrzeby🤦🏼‍♀️Pierwsze słyszę o takim czymś... Naszyjnik noszę, a coś było z pępowiną.
Właśnie dlatego wolałabym ukrywać ten stan, bo znacznie się głupie gadanie "tego nie rób, bo w ciąży nie wolno", a tak to cisza spokój😊

Do góry