reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Jaki to miałaś krem? Ja smarowałam się balsamem z firmy palmers (jakoś tak nazwa) i niestety rozstępów kilka mam szczególnie po prawej stronie brzucha. Teraz zamierzam zacząć wcześniej i nie żałować na te kremy. Mam nadzieję że już ich tyle nie wyjdzie
Dziewczyny A balsamujecie ciało głównie brzuch i piersi w celu zmniejszenia rozstępów? Czy raczej po 3 miesiącu ? Ja W pierwszej ciąży miałam krem z apteki i od początku smarowałam nie mam ani grama rozstępów. Teraz mam z Rossmanna i się zastanawiam. Nie ma na nim nic że od drugiego trymestru

reklama
Właśnie dzisiaj zobaczyłam 2 kreski na teście i jestem szczęśliwa i jednocześnie przerażona bo jest to kompletna niespodzianka i jestem 7 miesięcy po cc [emoji52]
Oo to wcześnie. Ale mam znajomą która sobie wpadła 9 miesięcy po cc i wszystko było dobrze [emoji846] myślę że grunt znaleźć dobrego lekarza z dobrym sprzętem który dobrze przypilnuje blizny

U mnie będzie 2,5 roku różnicy i się obawiam czy sobie poradzę [emoji28]
Ja jestem prawie 9 miesięcy po cc (synek z 17.12.2019) i też się obawiałam, że to za szybko. I wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, a ten mnie uspokoił, bo wg niego i jakiś najnowszych badań (jak to ujął) 6 miesięcy czy to po porodzie naturalnym czy cc ciało kobiety jest gotowe na kolejną ciążę, więc nie ma się co martwić :) A na kiedy Ci termin wychodzi? Mi na 1-6 maja (spora różnica pomiędzy terminem z OM a obrazem USG) i w każdym razie jak wszystko dobrze pójdzie to będę miała 16 miesięcy różnicy pomiędzy dzieciaczkami :D

Też coś czuję że będzie ciężko. Tym bardziej że córka do spokojnych dzieci nie należy.
Mój młody na tą chwilę to też totalny oszołom :) mam nadzieję, że z tego wyrośnie i się uspokoi zanim zostanie starszym bratem 😂 ... ja tak liczę, że teraz mnie czeka naprawdę ciężkie 9 miesięcy, a potem tak jeszcze ze 2 lata i się trochę dzieciaki "usamodzielnią" ;)

Ja jak sobie myślę że moja 4-latka juz jest samodzielna, można z nią gdzies dalej pojechać, nie trzeba jej nieść, a tu będzie od nowa taka niemoc..... Ja po urodzeniu córki najlepiej to siedziałabym w domu, nie chciało mi się nigdzie nawet jeździć. Chociaż 4-latka to już potrafi z równowagi też nieźle wyprowadzić i zrobić aferę z majtek wchodzących w tyłek to nie wiem jak to będzie 😂

reklama
Ja jak sobie myślę że moja 4-latka juz jest samodzielna, można z nią gdzies dalej pojechać, nie trzeba jej nieść, a tu będzie od nowa taka niemoc..... Ja po urodzeniu córki najlepiej to siedziałabym w domu, nie chciało mi się nigdzie nawet jeździć. Chociaż 4-latka to już potrafi z równowagi też nieźle wyprowadzić i zrobić aferę z majtek wchodzących w tyłek to nie wiem jak to będzie [emoji23]
To z 2latka o ile jest już lżej. Dla mnie pierwszy rok dziecka to jest najgorszy [emoji12] ja to bym mogła mieć od razu takie roczne [emoji16] a tak to przez całą dobę jedno i to samo kupka, mleko, kupa, siku, mleko. I najgorsze to wstawanie w nocy, nakarmienie i czekanie aż się odbije.. 🥱

Do góry