reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majowe mamy 2021

Jaki to miałaś krem? Ja smarowałam się balsamem z firmy palmers (jakoś tak nazwa) i niestety rozstępów kilka mam szczególnie po prawej stronie brzucha. Teraz zamierzam zacząć wcześniej i nie żałować na te kremy. Mam nadzieję że już ich tyle nie wyjdzie
Dziewczyny A balsamujecie ciało głównie brzuch i piersi w celu zmniejszenia rozstępów? Czy raczej po 3 miesiącu ? Ja W pierwszej ciąży miałam krem z apteki i od początku smarowałam nie mam ani grama rozstępów. Teraz mam z Rossmanna i się zastanawiam. Nie ma na nim nic że od drugiego trymestru

reklama
Właśnie dzisiaj zobaczyłam 2 kreski na teście i jestem szczęśliwa i jednocześnie przerażona bo jest to kompletna niespodzianka i jestem 7 miesięcy po cc [emoji52]
Oo to wcześnie. Ale mam znajomą która sobie wpadła 9 miesięcy po cc i wszystko było dobrze [emoji846] myślę że grunt znaleźć dobrego lekarza z dobrym sprzętem który dobrze przypilnuje blizny

U mnie będzie 2,5 roku różnicy i się obawiam czy sobie poradzę [emoji28]
Ja jestem prawie 9 miesięcy po cc (synek z 17.12.2019) i też się obawiałam, że to za szybko. I wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, a ten mnie uspokoił, bo wg niego i jakiś najnowszych badań (jak to ujął) 6 miesięcy czy to po porodzie naturalnym czy cc ciało kobiety jest gotowe na kolejną ciążę, więc nie ma się co martwić :) A na kiedy Ci termin wychodzi? Mi na 1-6 maja (spora różnica pomiędzy terminem z OM a obrazem USG) i w każdym razie jak wszystko dobrze pójdzie to będę miała 16 miesięcy różnicy pomiędzy dzieciaczkami :D

Też coś czuję że będzie ciężko. Tym bardziej że córka do spokojnych dzieci nie należy.
Mój młody na tą chwilę to też totalny oszołom :) mam nadzieję, że z tego wyrośnie i się uspokoi zanim zostanie starszym bratem 😂 ... ja tak liczę, że teraz mnie czeka naprawdę ciężkie 9 miesięcy, a potem tak jeszcze ze 2 lata i się trochę dzieciaki "usamodzielnią" ;)

Ja jak sobie myślę że moja 4-latka juz jest samodzielna, można z nią gdzies dalej pojechać, nie trzeba jej nieść, a tu będzie od nowa taka niemoc..... Ja po urodzeniu córki najlepiej to siedziałabym w domu, nie chciało mi się nigdzie nawet jeździć. Chociaż 4-latka to już potrafi z równowagi też nieźle wyprowadzić i zrobić aferę z majtek wchodzących w tyłek to nie wiem jak to będzie 😂

reklama
Ja jak sobie myślę że moja 4-latka juz jest samodzielna, można z nią gdzies dalej pojechać, nie trzeba jej nieść, a tu będzie od nowa taka niemoc..... Ja po urodzeniu córki najlepiej to siedziałabym w domu, nie chciało mi się nigdzie nawet jeździć. Chociaż 4-latka to już potrafi z równowagi też nieźle wyprowadzić i zrobić aferę z majtek wchodzących w tyłek to nie wiem jak to będzie [emoji23]
To z 2latka o ile jest już lżej. Dla mnie pierwszy rok dziecka to jest najgorszy [emoji12] ja to bym mogła mieć od razu takie roczne [emoji16] a tak to przez całą dobę jedno i to samo kupka, mleko, kupa, siku, mleko. I najgorsze to wstawanie w nocy, nakarmienie i czekanie aż się odbije.. 🥱

Do góry