reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

Kurcze, z tym odwróceniem to bym się poradziła lekarza, bo w sumie wyjdzie tak, że się 2 dawki nałożą... nie wiem czy nie lepiej np.ten jeden raz zrezygnować. Może umów się na telefoniczną poradę, wtedy będziesz spokojna 🙂
Ja tak czytałam właśnie, że acard może powodować skutki uboczne - np. bóle głowy i dlatego lepiej na noc. Ale jeśli Tobie lekarz powiedział, że bez różnicy, a Ty dobrze się czujesz, to może nie ma sensu tego zmieniać? 🙂
Pewnie masz rację. Poobserwuje swój organizm i zobaczę czy jest sens zmieniać. Właśnie tak mi powiedział że acard rano clexane wieczorem. A dwa razy o to pytałam.
W razie co do niego zawsze mogę napisać albo zadzwonić wiem że mi odpowie.
Podpinam się do pytania ☺️
A jaki krem z apteki używałaś? ☺️
Problem w tym że nie pamiętam jaki :) pamiętam tylko że sprawdzałam na każdym czy można smarować od pierwszego trymestru i znalazłam. Pewnie teraz też się uda do apteki. Pod koniec ciąży używałam tych rossmanowych taki biało różowy z narysowaną mama. Teraz go nie znalazłam A niedawno wyrzuciłam opakowanie po końcówce kremu i kupiłam z perfecty

reklama
Mój syn przejął moje zachcianki. W ciągu dosłownie kilku minut zażyczyl sobie ptasie mleczko potem truskawkowa czekoladke A teraz stwierdził że chciałby spróbować białej czekoladki. Jak on na słodycze to tak raczej raz na jakiś czas. To dziś był ze mną na zakupach i co kupił to musi spróbować :) dobrze że mnie tak nie ciągnie :)

Ja jestem prawie 9 miesięcy po cc (synek z 17.12.2019) i też się obawiałam, że to za szybko. I wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, a ten mnie uspokoił, bo wg niego i jakiś najnowszych badań (jak to ujął) 6 miesięcy czy to po porodzie naturalnym czy cc ciało kobiety jest gotowe na kolejną ciążę, więc nie ma się co martwić :) A na kiedy Ci termin wychodzi? Mi na 1-6 maja (spora różnica pomiędzy terminem z OM a obrazem USG) i w każdym razie jak wszystko dobrze pójdzie to będę miała 16 miesięcy różnicy pomiędzy dzieciaczkami :D
No wychodzi terminal na 19.05.2021
Wedlug kalnedarza to 5 tydzien.
Moja corka jest z lutego 2020.
Mi3szkam w Angli wiec pierwsza wizyte bede miala dopiero w 10 tyg a skan w 12 tyg. Wiec musze czekac nikt wczesniej mnie nie przyjmie. Mama nadzieje ze wszystko bedzie ok bo dobrze sie czuje, rana wyglada super nic mnie nie boli newet czucie wrocilo w tym miejscu wiec mam nadzieje ze jest juz zagojona a srodku.

Ja w sumie nic nie używam, bo w ogóle o tym zapomniałam :o a w pierwszej ciąży używałam od początku kosmetyków Palmers i teraz też muszę zakupić. Wtedy nie miałam żadnego nowego rozstępu :)
Też używałam palmers. Super są. Zero rozstępów.

Czekamy jak po wizycie :) daj koniecznie znać :)
A więc jak narazie wszystko okej według usg wychodzi 5t5d tętno jeszcze nie było słyszalne. 1,2 dni później bym poszła i już by było słychać 🥰

Załączniki

• IMG_20200915_174652.jpg
    IMG_20200915_174652.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 86
I jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które biorą acard i heparyne. Zastrzyki rano A tabletki wieczorem ? Mimmi napisała że rano po acardzie można się źle czuć. Ja rano nie najlepiej się dziś czułam wczoraj tez. Muszę zaobserwować czy tak jest po tabletkach. Jak myślicie jak to zrobić żeby ewentualnie odwrócić? Mogę wziąć wieczorem zastrzyk i rano też żeby wieczorem wziąć tabletkę?
Ja tez biorę rano acard, a o 18:00 zastrzyk. Tak mi pasuje, bo rano szykuję suple i leki do połknięcia, a przed wyjściem z pracy robię zastrzyk. Jutro zapytam lekarza co on na to, bo czytałam, że powinno być odwrotnie.

reklama
Ja już przeglądałam ciuchy ciążowe dla siebie :) bo dla malca mam niemal wszystko po moim starszaku. Jedynie gondola fotelik higiena i parę pierdół :) w sumie moje ciuchy po ciąży też zostawiłam :)
Ja też wózek już mam, fotelik, przewijak, łóżeczko w którym jeszcze córka śpi [emoji12] jeśli będzie dziewczynka to nawet ubrań wiele nie będę musiała kupować a jeśli chłopczyk to wpadnę w zakupowy szał [emoji16]

Do góry