reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2021

reklama
I jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które biorą acard i heparyne. Zastrzyki rano A tabletki wieczorem ? Mimmi napisała że rano po acardzie można się źle czuć. Ja rano nie najlepiej się dziś czułam wczoraj tez. Muszę zaobserwować czy tak jest po tabletkach. Jak myślicie jak to zrobić żeby ewentualnie odwrócić? Mogę wziąć wieczorem zastrzyk i rano też żeby wieczorem wziąć tabletkę?

Właśnie dzisiaj zobaczyłam 2 kreski na teście i jestem szczęśliwa i jednocześnie przerażona bo jest to kompletna niespodzianka i jestem 7 miesięcy po cc 😐
Ja jestem prawie 9 miesięcy po cc (synek z 17.12.2019) i też się obawiałam, że to za szybko. I wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza, a ten mnie uspokoił, bo wg niego i jakiś najnowszych badań (jak to ujął) 6 miesięcy czy to po porodzie naturalnym czy cc ciało kobiety jest gotowe na kolejną ciążę, więc nie ma się co martwić :) A na kiedy Ci termin wychodzi? Mi na 1-6 maja (spora różnica pomiędzy terminem z OM a obrazem USG) i w każdym razie jak wszystko dobrze pójdzie to będę miała 16 miesięcy różnicy pomiędzy dzieciaczkami :D

I jeszcze jedno pytanie do dziewczyn które biorą acard i heparyne. Zastrzyki rano A tabletki wieczorem ? Mimmi napisała że rano po acardzie można się źle czuć. Ja rano nie najlepiej się dziś czułam wczoraj tez. Muszę zaobserwować czy tak jest po tabletkach. Jak myślicie jak to zrobić żeby ewentualnie odwrócić? Mogę wziąć wieczorem zastrzyk i rano też żeby wieczorem wziąć tabletkę?
Kurcze, z tym odwróceniem to bym się poradziła lekarza, bo w sumie wyjdzie tak, że się 2 dawki nałożą... nie wiem czy nie lepiej np.ten jeden raz zrezygnować. Może umów się na telefoniczną poradę, wtedy będziesz spokojna 🙂
Ja tak czytałam właśnie, że acard może powodować skutki uboczne - np. bóle głowy i dlatego lepiej na noc. Ale jeśli Tobie lekarz powiedział, że bez różnicy, a Ty dobrze się czujesz, to może nie ma sensu tego zmieniać? 🙂

Ja póki co kupiłam 2 pary legginsów 😆
Ha a ja zrobiłam interes życia ze 2 miesiące temu w Lidlu :) poszłam i zobaczyłam, że wyprzedaż bluzek ciążowych po 9,99 za 2 sztuki to zażartowałam do męża, że bierzemy bo świetna okazja, a może się kiedyś przydadzą i wzięłam...i okazuje się, że przydadzą się szybciej niż myślałam :)

Dziewczyny A balsamujecie ciało głównie brzuch i piersi w celu zmniejszenia rozstępów? Czy raczej po 3 miesiącu ? Ja W pierwszej ciąży miałam krem z apteki i od początku smarowałam nie mam ani grama rozstępów. Teraz mam z Rossmanna i się zastanawiam. Nie ma na nim nic że od drugiego trymestru

Podpinam się do pytania ☺️
A jaki krem z apteki używałaś? ☺️

reklama
Podpinam się do pytania ☺
A jaki krem z apteki używałaś? ☺
Ja w sumie nic nie używam, bo w ogóle o tym zapomniałam :o a w pierwszej ciąży używałam od początku kosmetyków Palmers i teraz też muszę zakupić. Wtedy nie miałam żadnego nowego rozstępu :)

Do góry