reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2021

Udało Ci się dostać darmową heparyne ?

Mnie też dopadly zawroty głowy w ciągu dnia mam tak kilka razy. Na szczęście do jedzenia mnie nie ciągnie. Pamiętam że w ciąży biochemicznej ok 5t miałam tak że mnie mdlilo musialam cos zjesc. Moze jeszcze przyjdzie.

To tak jak ja cheesburgera z maca. Tak mi było nie dobrze na żołądku że w samochodzie nie mogłam usiedziec.

O kurde to już nas jest z piątka alba szóstka z heparyną. Jak sobie radzicie z zastrzykami ?
Mnie dziś wyszedł siniak delikatny po wczorajszym ukłuciu, za to bardzo boli.
A dziś już miałam gorzej się nakłuć Ale co miałam zrobić [emoji26]
Tak, to znaczy dziś wykupiłam na ryczałt bo system się zawiesił ale po wizycie dostałam kod na darmową z oznaczeniem C. Więc nie ma różnicy jaki to lekarz czy NFZ czy prywatnie :)

Teściowa mnie instruowała jak zrobić ten zastrzyk.Nie było źle tylko za wolno wbiłam i szczypalo. Jutro zrobię to zdecydowanym ruchem :)

reklama
Tak, to znaczy dziś wykupiłam na ryczałt bo system się zawiesił ale po wizycie dostałam kod na darmową z oznaczeniem C. Więc nie ma różnicy jaki to lekarz czy NFZ czy prywatnie :)

Teściowa mnie instruowała jak zrobić ten zastrzyk.Nie było źle tylko za wolno wbiłam i szczypalo. Jutro zrobię to zdecydowanym ruchem :)
A z oznaczeniem C to całkowicie darmowa czy z refundacją i wtedy kosztuje ok 30 zł chyba ?

To faktycznie duży przyrost wagi w ciąży. Ja się muszę wziąć za siebie i swoją dietę ;(
Ja też się muszę wziąć za siebie... dobrze nie rozpoczęłam A już 2kg na plusie. Nie mam pomysłu na zdrowe gotowanie
Cześć dziewczyny , jestem w 7t5d termin ba początek maja , niestety plamie od 3 tygodni... wczoraj zaczęłam plamić ze skrzepami krwi pojechałam do szpitala , plamienie jest bardzo słabe ale raz na jakiś czas skrzep się pojawia [emoji3525][emoji3525] Czy są tu jakieś dziewczyny plamiace ? Co mówią Wam wasi lekarze ? U mnie niestety nie widać przyczyny [emoji3525]
Hej ja mam 7+4 z usg 2 dni mniej. Plamie od początku niestety lekarz też nie widzi nic zlego...

Ja też się muszę wziąć za siebie... dobrze nie rozpoczęłam A już 2kg na plusie. Nie mam pomysłu na zdrowe gotowanie Hej ja mam 7+4 z usg 2 dni mniej. Plamie od początku niestety lekarz też nie widzi nic zlego...
Moja waga na szczęście stoi w miejscu. W pierwszej ciąży na początku schudłam 3 kg A startowałam z wagi 60kg. Teraz startuje z wagi 52 kg. Ja uwielbiam gotować Ale nie jest to delikatne jedzenie. Owszem zdrowe czasem trochę tłuste, na maselkach na śmietanie. A powinnam się pilnować żeby nie jeść tłustego i smazonego.
Nie chce mi się gotować sobie innego i reszcie rodziny innego. Więc póki będzie dobrze to wyposrodkujemy to jakoś :)

To jesteśmy w tej samej sytuacji, tylko ja wizytę mam w czwartek. No jutro to już na pewno zobaczysz serduszko ❤. Mnie złapało przeziębienie, zatoki. A do tego dochodzą mdłości i zmuszanie się do jedzenia. Naazie to chudnę a nie tyje 🙄
Mi też jakoś nie specjalnie chce się jeść ale to się może zmienić szybko. Staram się jeść male porcję, bo jak zjem za dużo to od razu mnie ścina i muli.

reklama
Do góry