reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2020

Bez obaw możesz się napić [emoji18]
Hejka dołączam do was z pytaniem ... Staramy się o dzidzie dwa cykle termin@ mam na 2.09 zamierzalam czekać spokojnie na termin ale 31 idę na imprezę .... I teraz jak sprawdzić czy mogę wypić drinka czy dwa dni przed wyjdzie prawidłowo test? Wolałbym byc pewna ze jest bezpiecznie...

reklama
Jesteśmy z Tobą ♡
Dziękuję dziewczyny. Jak się uda dam znać na pewno. Oj bardzo bym chciała. Mam nadzieje ze szybko to pójdzie. Mam nadzieje ze to naprawdę ta biochemiczna. Szkoda, wielka szkoda. Ale od początku czułam ze jest coś nie tak. Tak samo w styczniu 2017 i marcu 2018. A wcześniejsze ciąże były takie lajtowe. Może się jeszcze uda. Chociaż tak sobie myśle ze chyba to trzecie dziecko nie jest mi pisane. Trzecia strata...

Dziewczyny wystraszony tym że ta blada kreska to pozostałość po poprzednim łyżeczkowaniu zrobiłam kolejny test, co prawda innej firmy ale nigdy nie miałam tak wyraźnego
Wiedziałam że jestem w ciąży a dalej cała się trzęse [emoji23]
Ten niżej jest świeży Zobacz załącznik 1015480

WSPANIALE!!!

no wlasnie nie robilam, ale jutro powtorze betez jesli przyrost ok to odrazu pojde prywatnie na usg. Moje plamienia sa takie kawa z mlekiem, czasem zolte, czasem ze 2 brazowe kropelki. Ale tez skyszalam, ze moze byc niski progesteron.
Z doświadczenia wiem,że nie wolno lekceważyć nawet tego delikatnego brązowego plamienia/brudzenia. Miałam coś takiego w drugiej ciąży. Niestety nie zdążyłam się dostać do mojego lekarza w porę. Nie miałam pojęcia, że to stanowi zagrożenie dla ciąży. Gdy zdecydowalam sie wreszcie żeby pojechac na IP to sie okazalo ze brak jest echa zarodkow. Okazalo sie ze byly dwa. Dlatego jesli nie ma przeszkód idź do lekarza i upewnij sie czy wszystko jest ok.

Z doświadczenia wiem,że nie wolno lekceważyć nawet tego delikatnego brązowego plamienia/brudzenia. Miałam coś takiego w drugiej ciąży. Niestety nie zdążyłam się dostać do mojego lekarza w porę. Nie miałam pojęcia, że to stanowi zagrożenie dla ciąży. Gdy zdecydowalam sie wreszcie żeby pojechac na IP to sie okazalo ze brak jest echa zarodkow. Okazalo sie ze byly dwa. Dlatego jesli nie ma przeszkód idź do lekarza i upewnij sie czy wszystko jest ok.
Ja miałam podobną sytuację i nie chce straszyć ale ciąża obumarła. Teraz gdybym miała podobną sytuację z pierwszą kropelka jadę do lekarza

Wyczytałam właśnie że beta pojawia się we krwii dopiero 48 godzin po zagniezdzeniu a samo zagniezdzenie po 8-14 dniach od zapłodnienia a do zapłodnienia może dojść do 24 godzin od uwolnienia jajeczka co maxymalne daje aż 17 dni:-)!

Wyczytałam właśnie że beta pojawia się we krwii dopiero 48 godzin po zagniezdzeniu a samo zagniezdzenie po 8-14 dniach od zapłodnienia a do zapłodnienia może dojść do 24 godzin od uwolnienia jajeczka co maxymalne daje aż 17 dni:-)!
Dlatego... "póki nie ma @ jest nadzieja!"

Ja miałam podobną sytuację i nie chce straszyć ale ciąża obumarła. Teraz gdybym miała podobną sytuację z pierwszą kropelka jadę do lekarza

Dokładnie tak jak napisałaś. U mnie też było obumarcie. Długo sobie nie mogłam tego darować. Właściwie nigdy się z tym nie pogodziłam. Czasami się zastanawiam jakie byłyby te dzieci. A to już 10 lat minęło.

Dokładnie tak jak napisałaś. U mnie też było obumarcie. Długo sobie nie mogłam tego darować. Właściwie nigdy się z tym nie pogodziłam. Czasami się zastanawiam jakie byłyby te dzieci. A to już 10 lat minęło.
Aj skąd ja to znam. A u mnie mija dokładnie rok... I te samolubne pytanie "dlaczego to się przytrafia akurat mi?" Ale to wątek na całkiem inny temat i w ogóle cieszę się że dziewczyny które już mają potwierdzone ciążę nie wyganiaja stąd "oczekuajacych na 2 kreseczki" [emoji3059]

reklama
pojde, jutro wynik bety, jak bedzie ok to idw odrazu na usg

Do góry