reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Pocieszylyscie mnie. Moja od rana marudzi i nie wiem o co chodzi bo zawsze rano taka pogodna. Dziewczyny jak dziecko jest na piersi i się rozszerza dietę to kupka powinna być codziennie? Więcej jest piersi niż jedzenia stałego, bo nie nie chce. Od tygodnia brak kupy. @Jeetka Bądź dzielna jeszcze wszystko może się zmienic.
Też mam ten problem kupy brak przez 4dni mimo jedzenia dzisiaj jabłko poszło w ruch, pierdzioszki idą ale kupy brak.

reklama
Hej, ja tez w temacie "kupy". Bartek zrobil dzis dwie rano i teraz rzadkie kupy....poza tym zero innych objawow(narazie) wiec nie wiem co myslec czy to od zębów moze byc?

Caltha skąd ta wiedza??? Jesteś bardzo optymistyczną osobą i niezwykle mądrą i jeszcze chcesz się dzielić tą wiedzą. Super, że tak pomagasz Jetce. Jetkaa jeszcze nie jedne święta przed Wami wszystko w końcu się unormuje. Oskar walczy i to jest ważne a co starszaka to caltha dobrze Ci napisała ci powinnaś zrobić i myślę że to jest dobra rada. Też mam 4 latkę i jest za nad to mądra także młody na pewno zrozumie. Daj mu w tym uczestniczyć. Powodzenia

Caltha skąd ta wiedza??? Jesteś bardzo optymistyczną osobą i niezwykle mądrą i jeszcze chcesz się dzielić tą wiedzą. Super, że tak pomagasz Jetce. Jetkaa jeszcze nie jedne święta przed Wami wszystko w końcu się unormuje. Oskar walczy i to jest ważne a co starszaka to caltha dobrze Ci napisała ci powinnaś zrobić i myślę że to jest dobra rada. Też mam 4 latkę i jest za nad to mądra także młody na pewno zrozumie. Daj mu w tym uczestniczyć. Powodzenia
Mamy akurat po części (ja w wersji light) problem. Poza tym nachodziła się z Emilią po specjalistach, trochę wiem od innych rodziców wcześniaków, a tam przekrój problemów ogromny. Jestem też moderatorem w dwoch grupach o hormonie. I z wykształcenia biolog- genetyk. Dużo czytam, głównie specjalistycznych rzeczy w kontekście hormonu, też po angielsku. Tu przypadek/ los/ Bóg chciał, że akurat mamy coś wspólnego i mogłam podpowiedzieć.
No i wiem, że dziś niestety rodzic musi mieć dużą wiedzę też medyczną, by pomóc dziecku. Ja dużo sama szukałam, by zdiagnozować dobrze córkę i nie dać jej zrobić krzywdy, np. założyć niepotrzebnie sondy, dopilnować żeby ją wcześnie diagnozowano. Nam odmówiono diagnozowania, bo córka płakała na wizycie. Lekarka najpierw zdziwiona, że jeszcze nie ma badań, potem że musimy je zrobić a na końcu, że dziecko płaczliwe to się nie opłaca badać. Gdybym nie miała wiedzy, to bym odpuściła a tak poszukałam innego ośrodka.

@caltha ja nie mam wcześniaka ani ciężko chorego dziecka a muszę dużo wiedzieć i iść już z gotową głową do lekarza, bo taką nieraz ciemnotą i niewiedzą się posługują. Mam wrażenie, że lekarze mają czasem rodziców za idiotów. A dwa, że sami kończą naukę w momencie podjęcia pracy. A chyba nie ma bardziej dynamicznie rozwijającej się dziedziny nauki. Najgorsze to jest rutynowe podejście i nieuzasadnione zabiegi.

@caltha fajnie że pomagasz innym. Dobra z Ciebie kobieta i niesamowita mama. Wiedzą człowiek powinien się dzielić.Jestem pod wrażeniem.

@Hope a Ty z wykształcenia kim jesteś bo Twoje wypowiedzi są również niezwykle mądre.

Niestety ja jestem umysł ścisły i wybaczycie mi jeżeli stylistyka moich wypowiedzi ma wiele do życzenia. Pomimo dużej ilości połkniętych książek nic w tym temacie mi nie pomogło. Mnie interesują liczby i działania [emoji6]

Przed momentem pojawiła się kupa jupi[emoji3], też daje teraz probiotyk bo mała wczoraj skończyła antybiotyk na kaszel, starszą poradziła sobie bez. Kupa o innej konsystencji niż zwykle tak papka gęsta jakby jedzonko że słoiczka nie rozgrzane[emoji2] i nie męczyła się zbytnio więc chyba ok. Ale już codziennie będę jej dawać jabłuszko albo sliweczke oprócz obiadku.

Cześć dziewczyny. Możecie pomoc... Moja mała ma 6 i pół miesiąca i zauważyłam od jakiegoś tygodnia ze jak siedzi w foteliku do karmienia to się tak pręży, według mnie się po prostu onanizuje. Jejku co robić? Iść do lekarza? Poza tym rozwija się super . Wszytko jest w porządku

reklama
Cześć dziewczyny. Możecie pomoc... Moja mała ma 6 i pół miesiąca i zauważyłam od jakiegoś tygodnia ze jak siedzi w foteliku do karmienia to się tak pręży, według mnie się po prostu onanizuje. Jejku co robić? Iść do lekarza? Poza tym rozwija się super . Wszytko jest w porządku
Tzn? Trze dupką o krzesełko czy jak?

Do góry