reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dlaczego godzicie się na podanie wszystkiego naraz? Ja co prawda wybrałam 6w1 ze względu na brak w nich tiomersalu, acelularny komponent krztuścca, a co za tym idzie - mniejsze ryzyko nopów, no i nowsza generacja. Gdybym jednak zdecydowała się na szczepionki z NFZ zgodziłabym się na podanie malsymalnie dwóch podczas jednej wizyty, albo tylko jednej i kolejne na następnych. Ja nawet pneumokoki rozdzieliłam od 6w1.

@Jetkaa - silny ten wasz synek i Ty jesteś bardzo dzielna. Powoli okazuje się, że wszystko jest dobrze. A może ta waga to jest konsekwencja hipotrofii i nie wyjdzie żadna choroba? Może będzie potrzebował kalorycznych specjalistycznych mieszanek? Musi być dobrze. Wzruszające to wasze zdjęcie z chrztu.
Żeby zminimalizować stres

reklama
Żeby zminimalizować stres
Nie wiem, czy mniejszym stresem jest kłucie 4 razy. I przy każdym wkłuciu może pojawić się obrzęk i ból. No, ale ja zdecydowałam o jednym wkłuciu na jednej wizycie - nawet rozdzieliłam pneumokoki od 6w1. Ale to tylko moja opinia. Każdy robi jak uważa i każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka.

Nie wiem, czy mniejszym stresem jest kłucie 4 razy. I przy każdym wkłuciu może pojawić się obrzęk i ból. No, ale ja zdecydowałam o jednym wkłuciu na jednej wizycie - nawet rozdzieliłam pneumokoki od 6w1. Ale to tylko moja opinia. Każdy robi jak uważa i każdy chce jak najlepiej dla swojego dziecka.
Otóż to - każdy robi jak uważa

@Jetkaa to dobrze że konsultują :) i Prokocim bardzo dobry szpital, na dol Polski najlepszy :) jakby trzeba było szukać specjalisty jakiegoś to mow, będę pytać
Chciala bym sie tylko jakiegos lekarza dopytać albo jak Ty bys mogła o te kupy.. Jezeli masz taka możliwość moze by podsunął pomysl jakis .. Bo posiew z kup jest ok. Mial tylko grzybice drog pokarmowych... Nie tyje i ciagle sa pol plynne lub plynne.. Jak ma kroplowki kupy sie zatrzymują, a jak mleko znowu sa...

A dzis jeszcze cos sie przyplatalo jakas infekcja:\ w moczu i gorączkowe:\

reklama
Dziewczyny ja już nie pamiętam ... Ale na cycku jakie mają być te kupy ? Bo u nas też prawie woda ale jak dam mm to lepiej to wygląda chociaż mm podaje raz na kilka dni 60ml jak moje piersi strajkują, więc nic to nie wnosi ...

Do góry