reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Konsultować zawsze można i prosić o przeniesienie do innego szpitala. Tylko Oskar chyba jest w Prokocimiu a to jeden z najlepszych szpitali dla takich maluchów. A druga sprawa, że przy chorobach genetycznych i metabolicznych tych rzadszych trzeba po prostu trafić na szpital i lekarza, który akurat się zna, bo to jego działka lub miał już styczność. Zwłaszcza gdy objawy nie są swoiste. Większość badań na genetykę i metaboliczne z całej Polski i tak trafia do warszawy do imid lub czd.
Ja bym spytała lekarzy czy gdzieś konsultowali przypadek i jeśli nie, to bym nalegała na konsultację z zewnątrz. Można też samemu poprosić o kopię dokumentacji medycznej i dzwonić mailować po innych szpitalach czy lekarzach i prosić o pomoc. Tylko bym najpierw jeszcze poczekała na wyniki te co teraz robili. Pewnie właśnie gcmsy. Jak znowu nic nie znajdą, to właśnie naciskać na konsultacje lub samemu szukać.
Niestety rodzic musi być adwokatem swojego dziecka w takich sprawach a potem to już prawie medycynę skończyć :/
Dzieki kochane za pomysl. Tylko w tym rzecz ze oni sprowadzili gentyka do oskarka. Byl i nic nie powiedzial. Kojarzycie doktora mateusza Jagłe? Jest najlepszym specjalistą pediatra i neantologiem.ma naprawdę dobre opinie.... On wlasnie nie bada dzieci sam tylko sprowadza roznych innych lekarzy i się z nimi dogaduje i podsuwaja rozne pomysły.. Takze to nie takie proste. A narazie nie chce nic kimbinowac bo to nie jest tak ze oni nic nie robia , tylko wlasnie robią i kazde badanie jest ok a oni szukaja nadal i wykluczają kazda opcje po trochu. Noi na to trzeba czasu.. Ten dokotor naprawdę jest dobry a prokocim jednak slynie z dobrych lakarzy. A do Łodzi jak by go dali to juz bym go wogole malo co widziała :\ bo mam jeszcze syna i jak to by pogodzic.. A fakt kazde pobranie krwi i innych rzeczy leci do warszawy

reklama
@sredec1982 ja naturalnie rodziłam i bardzo szybko doszłam do siebie, biorę jeszcze żelazo bo dostałam od gin jeszcze przed porodem, czasem boli kręgosłup jak za długo się schylam ale ogólnie wszystko ok i w czwartek juz do gina na wizytę idę.
Też ze względu na anemie w ciazyr brałam mocne żelazo na receptę. Chciałam kontynuować po cc, ale gin powiedział że mogę, tylko jak mała.bedzie miała kolki, to mam je odstawić. Nie brałam żelaza, bo bałam się tych ewentualnych kolek. Samoistnie żelazo przyszło do normy.

Dzieki kochane za pomysl. Tylko w tym rzecz ze oni sprowadzili gentyka do oskarka. Byl i nic nie powiedzial. Kojarzycie doktora mateusza Jagłe? Jest najlepszym specjalistą pediatra i neantologiem.ma naprawdę dobre opinie.... On wlasnie nie bada dzieci sam tylko sprowadza roznych innych lekarzy i się z nimi dogaduje i podsuwaja rozne pomysły.. Takze to nie takie proste. A narazie nie chce nic kimbinowac bo to nie jest tak ze oni nic nie robia , tylko wlasnie robią i kazde badanie jest ok a oni szukaja nadal i wykluczają kazda opcje po trochu. Noi na to trzeba czasu.. Ten dokotor naprawdę jest dobry a prokocim jednak slynie z dobrych lakarzy. A do Łodzi jak by go dali to juz bym go wogole malo co widziała :\ bo mam jeszcze syna i jak to by pogodzic.. A fakt kazde pobranie krwi i innych rzeczy leci do warszawy
To dobrze, że wyniki i badania są konsultowane przez kilku specjalistów. Bo czego jeden nie zauważy, to drugi. Ważne, że synek jest w dobrych rękach i wspólnie walczycie o jego zdrowie. Ślicznie Oskarek wyglądał na Chrzcie. Myślami jesteśmy z wami, a z Bożą pomocą lekarze znajdą przyczynę tych nieprawidłowości i wylecza. Życzę wam dużo wytrwałości. Bądźcie dobrej myśli.

Dzień dobry

@Jetkaa ale bidulek z waszego synusia, teraz po chrzcie wierze ze będzie walczył jeszcze bardziej. Trzymam kciuki żeby lekarze w końcu coś konkretnego znaleźli i powiedzieli.

Dziewczyny jak u was z pampersami? Bo moja waży prawie 5kilo i zostało mi ok 30szt dwójek i nie wiem czy kupic jeszcze dwójki czy już trójki?
Ja na trojkach już od 6 kg.ale dlatego że mały duży i 2 go cisly i miał zaczerwienienie po nich. Trójki wydaje mi się w sam raz i myślę nawet o czworkach:/ niestety każdy kolejny nr jest droższy więc jak dziecko mieści się w 2 to nie przechodz na 3;)

Ja mam karuzele fisher Price z melodyjkami,szumem i swierszczami do tego projektor. Mały jest chwilę zainteresowany i bardzo się cieszy jak wodzie krecace się misie, ale że wieczorem ma ataki płaczu to krótko się cieszy i patrzy :( dopiero w połowie 2 miesiąca zaczął się nią interesować. Podobnie cieszy się jak patrzy na sowy na ochraniaczu łóżeczka:) więc nie wiem czy ta inwestycja w karuzele aż tak się opłaca.. może kupić używana? ..
Mate edukacyjna też mamy. Lubi patrzeć na najbrzydsza maskotke po kocie naderwana, wszystkie ładne i nowe nie sprawiają mu tyle radości;) lusterko jest fajne np.

Mam pytanie do Was wszystkich.. czy macie jeszcze jakieś bóle? Ja dalej ciężko wstaje,bolą mnie stawy. Po dłuższym odpoczynku wstaje i chodzę jak babinka, bolą mnie kostki,kręgosłup, czasem kolana. Mój brzuch jakby nie miał mięśni, nie umiem normalnie się dzwignac jak leze bo nie pracuja miesnie brzucha chyba. Irytuje mnie to bo blizna po cc aż tak nie ciągnie i to nie jest przyczyną.. Zastanawiam się czy nie powinnam czegoś lykac skoro karmę piersia? Może brakuje mi minerałów? To już 2 miesiące po cc..
Ja właśnie dziś odebrałam karuzele z FP. Kupiłam używana za 100 zł i babka nie dołączyła mi pilota do zestawu :( czuje się z lekka oszukana.
Mój malutki miał dziś szczepienie. 4 kłucia, Boże jak on płakał, a ja prawie razem z nim. Moje maleńkie biedactwo.

Ja właśnie dziś odebrałam karuzele z FP. Kupiłam używana za 100 zł i babka nie dołączyła mi pilota do zestawu :( czuje się z lekka oszukana.
Mój malutki miał dziś szczepienie. 4 kłucia, Boże jak on płakał, a ja prawie razem z nim. Moje maleńkie biedactwo.
Mąż znalazł taki Link do: Karuzela nad Łóżeczko - Różowa - Smoby Cotoons zastanawiam nad jego kupnem.
Acto niefajnie, zer nie masz pilota... a może zadzwoń do tej osoby i upomnij się o niego ;)
Mam nadzieję, że dzidziuś jakoś to zniesie i nie będzie gorączkowac :)

Mam pytanko do was: ile piją wasze pociechy mleka waszego a ile jesteście odciągnąć i co ile? Pytam się bo od wczoraj czuje się jakbym ciągle tylko siedziała i odciągała ma wyścigi z córką :D
Odciągam średnio co 3h po 120ml (wiadomo, że przy dziecku i obowiązkach innych, czy wyjeździe nie idzie odciągnąć z zegarkiem w reku), a mała od wczoraj zwiększyła swoje dawkowanie z 90ml na 120ml, co 3h, a popołudniu chciała nawet 2x co 2h. Mam wrażenie, że powoli już chyba nie dam rady i będę musiała chyba podawać mm. Póki co spróbuje jeszcze wspomóc się zaś środkiem laktacyjnym. Jak to u was wygląda? Macie wystarczająco pokarmu?

reklama
Dlaczego godzicie się na podanie wszystkiego naraz? Ja co prawda wybrałam 6w1 ze względu na brak w nich tiomersalu, acelularny komponent krztuścca, a co za tym idzie - mniejsze ryzyko nopów, no i nowsza generacja. Gdybym jednak zdecydowała się na szczepionki z NFZ zgodziłabym się na podanie malsymalnie dwóch podczas jednej wizyty, albo tylko jednej i kolejne na następnych wizytach. Ja nawet pneumokoki rozdzieliłam od 6w1.

@Jetkaa - silny ten wasz synek i Ty jesteś bardzo dzielna. Powoli okazuje się, że wszystko jest dobrze. A może ta waga to jest konsekwencja hipotrofii i nie wyjdzie żadna choroba? Może będzie potrzebował kalorycznych specjalistycznych mieszanek? Musi być dobrze. Wzruszające to wasze zdjęcie z chrztu.

My mamy taką karuzelę z projektorem i jestśmy zadowoleni, a cena bardzo atrakcyjna:Link do: Muzyczna KARUZELA z PROJEKTOREM Smily Play

Do góry