reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Leżę dziewczyny, leżę.

Powiem Wam akcje z kurierem -
Dostałam informacje, że między 16:30 a 18:30 będzie dostarczona przesyłka z DHL.
Leżę po 14 i dostaje SMS, że kurier mnie nie zastał i przesyłka do odbioru w punkcie. Nikt nie dzwonił! Zrobiłam na infolinii awanturę, bo przecież to niemożliwe żeby kurier doręczył bo bym domofon usłyszała i ma ponownie podjechać.
Zobaczymy...

@Jetkaa współczuje - pewnie swędzi co? [emoji21]

@minka88 ale to miałaś stawianie się brzucha i skracanie szyjki jednocześnie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tak swędzi ale boje sie bo naczytalam sie na necie o tym rumieniu i sie troszke boje niby przed 30tyg jest niebezpieczny i wogole.. Sa powikłania.. Wolała bym zeby to byla pokrzywka:\ ale bylam jeszcze z siostrzencem i siostra u lekarza by to potwierdzić i na 100% maly ma rumien bo na buzi ma plamy a ja mam troche inne i na rekach:\ ehhh ppjde do mojego gina zeby wszystko sprawdził..masakra przy 1 dziecku nic mi sie w ciazy nie dzialo a tu ciagle cos, tu opryszczka, tu plamienia, tu wrzody, tu rumien, tu cukrzyca wrrr!!! A moja szwagierka nie je witam nie bada sie nie nic i jej nic nie jest a dziecko zdrowe!!!

Cześć dziewczyny,
u nas prawdziwie wiosenna pogoda: słoneczko, ciepło, że aż się żyć chce... Mąż z Amelka zabrali sie od samego rana do malowania boazerii....
Ja melduję się dopiero teraz, bo od rana w biegu. Też późno wstałam, bo o 8.30, no ale zaraz zabralam się do pracy: piore, mylam w kuchni, pomylam podlogi i byłam z moimi paznokciami... Efektem pochwale się za chwilkę. Mam nadzieję, że uda mi się zrobić fotkę... Takie delikatne, bo nie lubię ekstremalnych...
Też zrobiłam się praktyczna i też kupuję ciasto, babkę. Jutro mam do odbioru. Poza tym jutro w planie mam odbiór zamówionych ciast, tortu, zrobienie klusek, rolad, mięsa i piersi z kurczaka... No i koszyczek na poświęcenie trzeba przygotować i iść poświęcić. Dlatego dziś wszystko musimy przygotować, a jutro pichcimy...
Na dziś mam już dość. Usiadłam sobie na chwilkę z córką na małą przekąskę, ale za chwilkę idziemy się kąpać ;)

Leżę dziewczyny, leżę.

Powiem Wam akcje z kurierem -
Dostałam informacje, że między 16:30 a 18:30 będzie dostarczona przesyłka z DHL.
Leżę po 14 i dostaje SMS, że kurier mnie nie zastał i przesyłka do odbioru w punkcie. Nikt nie dzwonił! Zrobiłam na infolinii awanturę, bo przecież to niemożliwe żeby kurier doręczył bo bym domofon usłyszała i ma ponownie podjechać.
Zobaczymy...

@Jetkaa współczuje - pewnie swędzi co? [emoji21]

@minka88 ale to miałaś stawianie się brzucha i skracanie szyjki jednocześnie?

Takie akcje z kurierami to ja mam na porządku dziennym:/ też robię awantury i bez efektu...

p19udqk324xkqow6.png

@sredec1982 ja też się boje. Jestem przerażona prawdę powiedziawszy.

W dużym skrócie:

Czynności skurczowe cały czas. Na KTG tętno małej skakało bardzo. Ginekolog dotknął brzucha i od razu była gotowość skurczowa. Także mam bezwzględny zakaz czegokolwiek, jak będę leżeć to może wytrzymam dwa tygodnie powiedział. Ale prawda jest taka, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili.
Boje się strasznie :( Zuza jest tydzień do tylu z wagą : 1938 gram z dzisiejszego USG. [emoji21] Ale dobrze, że przybrała w ciągu tygodnia 150 gram mimo, że ja schudłam.

Ehhh załamka kobietki :(

Mam się zastanowić nad szpitalem - Zaspa albo Kliniczna w Gdańsku. @Nan90 możesz coś podpowiedzieć?

Ja lezalam miesiac na Klinicznej a wszystkie moje kolezanki rodzily zdrowe dzieci w terminie na Zaspie. Z moich obserwacji wynika ze jesli wszystko jest z ciaza ok to jednak opieka poporodowa jest lepsza na Zaspie. Jednak jesli chodzi o same dzieci-ewentaulne wczesniaki to chyba jednak lepsza neonatologia jest na Klinicznej. Lezalam na sali z dziewczyna, ktora pierwsze dziecko urodzila na Klinicznej w 26tc I Mala ma juz 3 lata I wszystko ok. A tak to na patologii ciazy porody w 32tc to byl standard I dzieciaki zdrowe.
Ja osobiscie planuje jechac na Zaspe jesli dociagne do 38tc bo niestety na Klinicznej przeszlam juz swoje ale wynikalo to bardziej ze strachu u dzidziusia jak trafilam w 20tc :)

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chcę wam wstawić fotkę, tylko kurczę nie umiem... podajcie proszę instrukcję obslugi:D

@MB91 lez i odpoczywaj, a dotrzymasz do jak najbliższego terminu. No i się nie denerwuj tym kurierem. 3 mam kciuki

@Jetkaa w cale ci nie zazdroszczę. Dobrze, że skonsultowalas to z lekarzem. Oby maść ci pomogła i ulzyla w swedzeniu. Jabw pierwszej ciąży też dostałam pod koniec jakąś wysypke. Swedzialo jak cholera... Też miałam maść, ale długo nim mi to zeszło. Najgorsze, że wtedy były upały, bo to był sierpień. Ahhh... Siostra też miała. Oby ci to szybko zeszło;)

Zrob zdj, wcisnij "wyslik plik" i dodaj wybrane:) jak wysle daj full image i gotowe jak by ci nie chcialo dodac przytnij zdj i powinno byc ok :)

reklama
Do góry