reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja dziewczyny po wizycie mam rumien zakazny..:\ mam masc ale nie grozne dla malej.. Mam masc bo tylko to moge mieć bezpiecznego.

Pytalam sie o moje wrzody bo nadal bola:\ mam je od 7lat i lecze od tyle.. Kasy poszlo w chu* ... I okazalo sie ze mogę miec operacje jeee!:) ale po karmieniu i po porodzie:) cieszę sie bardzo :)

reklama
@sredec1982 ja też się boje. Jestem przerażona prawdę powiedziawszy.

W dużym skrócie:

Czynności skurczowe cały czas. Na KTG tętno małej skakało bardzo. Ginekolog dotknął brzucha i od razu była gotowość skurczowa. Także mam bezwzględny zakaz czegokolwiek, jak będę leżeć to może wytrzymam dwa tygodnie powiedział. Ale prawda jest taka, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili.
Boje się strasznie :( Zuza jest tydzień do tylu z wagą : 1938 gram z dzisiejszego USG. [emoji21] Ale dobrze, że przybrała w ciągu tygodnia 150 gram mimo, że ja schudłam.

Ehhh załamka kobietki :(

Mam się zastanowić nad szpitalem - Zaspa albo Kliniczna w Gdańsku. @Nan90 możesz coś podpowiedzieć?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczysz, że dotrzymssz terminu jak się będziesz oszczędzać. Ale wiem jaki to stres nastawiajac się że w każdym momencie się coś może stać. Ja mam schizy (choć już nie powinnam aż tak panikowax),że zaraz wody odejdą..za każdym razem jak wstaje myślę "chlusnie teraz?"
Leżę, nic nie robię i szyjka jest ok. TY też tak będziesz miec:)

p19udqk324xkqow6.png

Z tego co wiem to rumień występuje z dolegliwościami przeziębienia i mają go głównie małe dzieci a u dorosłych rzadko i u kobiet w ciąży jest przenoszony przez łożysko. Naczytałam się o tym jak koleżanka to podejrzewała. Hmm

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co wiem to rumień występuje z dolegliwościami przeziębienia i mają go głównie małe dzieci a u dorosłych rzadko i u kobiet w ciąży jest przenoszony przez łożysko. Naczytałam się o tym jak koleżanka to podejrzewała. Hmm

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam po grypie wiec moze? A mojej siostry syn 2letni tez ma rumiec moze sie zarazilam?

Ja bylam po grypie wiec moze? A mojej siostry syn 2letni tez ma rumiec moze sie zarazilam?
Przepraszam dziewczyny, że się wtracam nie z tego forum ☺️ jestem z lipcowych mam☺️ rumień zaraża na tydzień przed wystapieniem objawów więc jak najbardziej idzie się zarazić o tym nie wiedząc, chociaż jest o wiele mniej zaraźliwy niż ospa przenosi się drogą kropelkową. U doroslych występuje rzadko bo większość ma przeciwciała ale wystąpić może nie trzeba mieć objawów grypopodobnych może być sama wysypka a u dorosłych często występuje jako zapalenie stawów. W 3 trymestrze już raczej nie groźny dla płodu

Przepraszam dziewczyny, że się wtracam nie z tego forum ☺️ jestem z lipcowych mam☺️ rumień zaraża na tydzień przed wystapieniem objawów więc jak najbardziej idzie się zarazić o tym nie wiedząc, chociaż jest o wiele mniej zaraźliwy niż ospa przenosi się drogą kropelkową. U doroslych występuje rzadko bo większość ma przeciwciała ale wystąpić może nie trzeba mieć objawów grypopodobnych może być sama wysypka a u dorosłych często występuje jako zapalenie stawów. W 3 trymestrze już raczej nie groźny dla płodu
Moj siostrzeniec wlasnie ma od 2tygodni znikl na chwile i teraz znowu sie nasilil.. A ja mam od wczoraj..

Cześć dziewczyny !
U mnie dziś piękne słoneczko i wybrałam się na wyprawę. Zaliczyłam spowiedź, cmentarz i odebrałam paczkę z laktatorem. Ale też się czuje juz jak słonica.. przyzwyczajona jestem do szybkiego tempa, a musiałam się kulać powili bo zaraz kłucie w pachwinach się pojawiało.. teraz leżę bo czuje się tam na dole strasznie poobijana..
Pisałyście o pieluszkach. Ja kupiłam muślinowe z babyono płaciłam 20zl za 3pak. Mam też muślinowy komplet do wózka z motherhood, a do łóżeczka bambus z effiki [emoji6] super to wszystko takie mięciutkie [emoji7] zwykle tetrowe też mam do odbijania, a muslina będę przykrywać w cieplejsze dni.
@MB91, współczuje, że to tak szybko postępuje.. może leż cały czas to malutka jeszcze posiedzi w brzuszku..
@Jetkaa, dobrze że to nic groźnego [emoji6]

Uuu, pochłonęłam całą tabliczkę czekolady (ogólnie to jem mało słodkiego, ale tak mnie wzięło, że nie mogłam się powstrzymać). Ja się zasłodziłam a chwilę potem czkawka w brzuchu :).
@MB91 - oszczędzaj się, leż, to wytrzymasz jeszcze trochę. Już jesteśmy w bezpiecznym czasie, także bez nerwów.

@Jetkaa skoro lekarz twierdzi, że na maluszka nie wpływa, to trzeba mu zaufać. Na szczęście III trymestr jest już w miarę bezpieczny. Dobrze, że wybrałaś się do lekarza. Dużo zdrówka!

reklama
@sredec1982 ja też się boje. Jestem przerażona prawdę powiedziawszy.

W dużym skrócie:

Czynności skurczowe cały czas. Na KTG tętno małej skakało bardzo. Ginekolog dotknął brzucha i od razu była gotowość skurczowa. Także mam bezwzględny zakaz czegokolwiek, jak będę leżeć to może wytrzymam dwa tygodnie powiedział. Ale prawda jest taka, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili.
Boje się strasznie :( Zuza jest tydzień do tylu z wagą : 1938 gram z dzisiejszego USG. [emoji21] Ale dobrze, że przybrała w ciągu tygodnia 150 gram mimo, że ja schudłam.

Ehhh załamka kobietki :(

Mam się zastanowić nad szpitalem - Zaspa albo Kliniczna w Gdańsku. @Nan90 możesz coś podpowiedzieć?

To podobnie jak bylo u mnie, oszczedzalam sie i juz mam 38 tydzień i mysle ze dam rade jeszcze moze z tydzień, choć ciezko powiedzieć. Będzie dobrze, uwazaj na siebie :))) i ODPOCZYWAJ :)

Do góry