reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Ja dziewczyny po wizycie mam rumien zakazny..:\ mam masc ale nie grozne dla malej.. Mam masc bo tylko to moge mieć bezpiecznego.

Pytalam sie o moje wrzody bo nadal bola:\ mam je od 7lat i lecze od tyle.. Kasy poszlo w chu* ... I okazalo sie ze mogę miec operacje jeee!:) ale po karmieniu i po porodzie:) cieszę sie bardzo :)

reklama
@sredec1982 ja też się boje. Jestem przerażona prawdę powiedziawszy.

W dużym skrócie:

Czynności skurczowe cały czas. Na KTG tętno małej skakało bardzo. Ginekolog dotknął brzucha i od razu była gotowość skurczowa. Także mam bezwzględny zakaz czegokolwiek, jak będę leżeć to może wytrzymam dwa tygodnie powiedział. Ale prawda jest taka, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili.
Boje się strasznie :( Zuza jest tydzień do tylu z wagą : 1938 gram z dzisiejszego USG. [emoji21] Ale dobrze, że przybrała w ciągu tygodnia 150 gram mimo, że ja schudłam.

Ehhh załamka kobietki :(

Mam się zastanowić nad szpitalem - Zaspa albo Kliniczna w Gdańsku. @Nan90 możesz coś podpowiedzieć?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zobaczysz, że dotrzymssz terminu jak się będziesz oszczędzać. Ale wiem jaki to stres nastawiajac się że w każdym momencie się coś może stać. Ja mam schizy (choć już nie powinnam aż tak panikowax),że zaraz wody odejdą..za każdym razem jak wstaje myślę "chlusnie teraz?"
Leżę, nic nie robię i szyjka jest ok. TY też tak będziesz miec:)

p19udqk324xkqow6.png

Z tego co wiem to rumień występuje z dolegliwościami przeziębienia i mają go głównie małe dzieci a u dorosłych rzadko i u kobiet w ciąży jest przenoszony przez łożysko. Naczytałam się o tym jak koleżanka to podejrzewała. Hmm

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

Z tego co wiem to rumień występuje z dolegliwościami przeziębienia i mają go głównie małe dzieci a u dorosłych rzadko i u kobiet w ciąży jest przenoszony przez łożysko. Naczytałam się o tym jak koleżanka to podejrzewała. Hmm

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Ja bylam po grypie wiec moze? A mojej siostry syn 2letni tez ma rumiec moze sie zarazilam?

Ja bylam po grypie wiec moze? A mojej siostry syn 2letni tez ma rumiec moze sie zarazilam?
Przepraszam dziewczyny, że się wtracam nie z tego forum ☺️ jestem z lipcowych mam☺️ rumień zaraża na tydzień przed wystapieniem objawów więc jak najbardziej idzie się zarazić o tym nie wiedząc, chociaż jest o wiele mniej zaraźliwy niż ospa przenosi się drogą kropelkową. U doroslych występuje rzadko bo większość ma przeciwciała ale wystąpić może nie trzeba mieć objawów grypopodobnych może być sama wysypka a u dorosłych często występuje jako zapalenie stawów. W 3 trymestrze już raczej nie groźny dla płodu

Przepraszam dziewczyny, że się wtracam nie z tego forum ☺️ jestem z lipcowych mam☺️ rumień zaraża na tydzień przed wystapieniem objawów więc jak najbardziej idzie się zarazić o tym nie wiedząc, chociaż jest o wiele mniej zaraźliwy niż ospa przenosi się drogą kropelkową. U doroslych występuje rzadko bo większość ma przeciwciała ale wystąpić może nie trzeba mieć objawów grypopodobnych może być sama wysypka a u dorosłych często występuje jako zapalenie stawów. W 3 trymestrze już raczej nie groźny dla płodu
Moj siostrzeniec wlasnie ma od 2tygodni znikl na chwile i teraz znowu sie nasilil.. A ja mam od wczoraj..

Cześć dziewczyny !
U mnie dziś piękne słoneczko i wybrałam się na wyprawę. Zaliczyłam spowiedź, cmentarz i odebrałam paczkę z laktatorem. Ale też się czuje juz jak słonica.. przyzwyczajona jestem do szybkiego tempa, a musiałam się kulać powili bo zaraz kłucie w pachwinach się pojawiało.. teraz leżę bo czuje się tam na dole strasznie poobijana..
Pisałyście o pieluszkach. Ja kupiłam muślinowe z babyono płaciłam 20zl za 3pak. Mam też muślinowy komplet do wózka z motherhood, a do łóżeczka bambus z effiki [emoji6] super to wszystko takie mięciutkie [emoji7] zwykle tetrowe też mam do odbijania, a muslina będę przykrywać w cieplejsze dni.
@MB91, współczuje, że to tak szybko postępuje.. może leż cały czas to malutka jeszcze posiedzi w brzuszku..
@Jetkaa, dobrze że to nic groźnego [emoji6]

Uuu, pochłonęłam całą tabliczkę czekolady (ogólnie to jem mało słodkiego, ale tak mnie wzięło, że nie mogłam się powstrzymać). Ja się zasłodziłam a chwilę potem czkawka w brzuchu :).
@MB91 - oszczędzaj się, leż, to wytrzymasz jeszcze trochę. Już jesteśmy w bezpiecznym czasie, także bez nerwów.

@Jetkaa skoro lekarz twierdzi, że na maluszka nie wpływa, to trzeba mu zaufać. Na szczęście III trymestr jest już w miarę bezpieczny. Dobrze, że wybrałaś się do lekarza. Dużo zdrówka!

reklama
@sredec1982 ja też się boje. Jestem przerażona prawdę powiedziawszy.

W dużym skrócie:

Czynności skurczowe cały czas. Na KTG tętno małej skakało bardzo. Ginekolog dotknął brzucha i od razu była gotowość skurczowa. Także mam bezwzględny zakaz czegokolwiek, jak będę leżeć to może wytrzymam dwa tygodnie powiedział. Ale prawda jest taka, że mogę zacząć rodzić w każdej chwili.
Boje się strasznie :( Zuza jest tydzień do tylu z wagą : 1938 gram z dzisiejszego USG. [emoji21] Ale dobrze, że przybrała w ciągu tygodnia 150 gram mimo, że ja schudłam.

Ehhh załamka kobietki :(

Mam się zastanowić nad szpitalem - Zaspa albo Kliniczna w Gdańsku. @Nan90 możesz coś podpowiedzieć?

To podobnie jak bylo u mnie, oszczedzalam sie i juz mam 38 tydzień i mysle ze dam rade jeszcze moze z tydzień, choć ciezko powiedzieć. Będzie dobrze, uwazaj na siebie :))) i ODPOCZYWAJ :)

Do góry