reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Pierwsze cc mialam z powodu waskiej miednicy a ze wczesniej mialam dwa cc to teraz musze juz miec trzecie.
Dzieki dziewczyny za rady bede sie obserwowac i zobaczymy

reklama
Kurczę nie ma reguły chyba. @szczesliwa66 obserwuj się i dawaj znać jakby coś się działo.
Ja miałam skurcze + szyjkę i na wypisie mam hamowanie porodu przedwczesnego.

A dzisiaj leżę cały dzień ledwo żywa. Znowu mnie boli kręgosłup i brzuch jak na okres. Ale za to mała jest leniwa - tylko co jakiś czas delikatnie się odzywa. Ja to czuje się jakby mnie tramwaj przejechał - nawet za prasowanie się nie wzięłam. Olałam dosłownie wszystko.

@minka88 nie słyszałam o tym, że można wypożyczyć KTG [emoji846] Ale jak dla mnie to chyba przesada. [emoji39]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Minka a skąd wypożyczyć ? U nas w szpitalu są dwa urządzenia i nie ma opcji by jedno zniknęło [emoji33] a jakby było więcej takich chetnych mam ? Oczywiście jak ci to sen z powiek spędza to zadzwoń zapytaj ale dla mnie to faktycznie krok za daleko [emoji13]

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Dla mnie to tez jest krok za daleko:) skurczów raczej nie przegapisz.i tak naprawde nie musisz miec udokumentowane ze masz skurcze zeby jechać do szpitala..takze nie szalej:) porodu i skurczy nie przegapisz na 100%:)

Dziewczyny a te ktg robicie u swoich lekarzy prowadzących? Mi mój nic o tym nie mówił

w57vdqk38htkkpep.png

Dziewczyny ja nie czuje nic niepokojącego w sensie kłucia w pochwie itp a na ostatniej wizycie 7 marca się okazało, że szyjka z 4 cm nagle była 1, 5cm... A we wtorek 8 mm i nic nie odczuwam, jak dzieje się coś niepokojącego u was to zgłaszając swoim ginekologom i sprawdzające na ip. Pozdrowienia, też majowa mama tylko od jakiegoś czasu praktycznie tu nie pisze :)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam u prowadzącego na ostatniej wizycie raz a tak to kazala mi chodzic do szpitala gdzie bede rodzic. Bylam na zakupach i torbe kupilam .Pytalam sie babki o rękawiczki niedrapki a ona na to a co to jest? Moze dla pani. Ja mowi ze nie bo to dla maluszka .Wesolo bylo

Dziewczyny ja nie czuje nic niepokojącego w sensie kłucia w pochwie itp a na ostatniej wizycie 7 marca się okazało, że szyjka z 4 cm nagle była 1, 5cm... A we wtorek 8 mm i nic nie odczuwam, jak dzieje się coś niepokojącego u was to zgłaszając swoim ginekologom i sprawdzające na ip. Pozdrowienia, też majowa mama tylko od jakiegoś czasu praktycznie tu nie pisze :)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
A w którym tc jesteś? Takie skracanie szyjki to juz chyba mocna oznaka zblizajacego sie porodu?

A jesli chodzi o to ktg to to sie przez internet zamawia, to chyba z 50zl za dobe kosztuje. Ja w ogóle nie zamierzalam tylko uslyszalam od kolezanki ze poleca, gdyz wtedy raczej nie jezdzi sie do szpitala z falszywym alarmem (oczywiście nie chodzi o inne niepokojace sygnaly tylko sama czynność skurczowa), glosno sie zastanawiam, ale tak jak Wy uwazam ze to lekka przeginka ;)

U nas gin daje skierowanie np do szpitala w ktorym pracuje i chce rodzic i robi ktg:)ale to tez nie kazdej tylko jak gon widzi cos niepokojącego np skracanie się szyjki, czy po terminie..i takie inne:)

reklama
Do góry