reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Wgl zastanawiam się czy dla naszych dzieciaczkow na tą porę roku nie będą lepsze kremy z filtrem UV.@MB91 dziękuje, Ty też uważaj na siebie i się denerwuj. Może wszystko się dzisiaj wyjaśni :*

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Gosika88 tylko że kurier nie ma tego w obowiązku ... Ma dostarczyć pod adres a odebrać (wnieść)powinien odbiorca [emoji14] ja rozumiem że jesteś w ciąży ale dostajesz smska kiedy dokładnie będzie paczuszka więc teoretycznie powinnaś zorganizować sobie pomóc ;) albo dodatkowo zapłacić panu za fatygę ... Więc oburzenia nie rozumiem chociaż uciążliwość sytuacji owszem ;)

Ja oliwkę mam do masażu maluszka ... Na sucho nie da rady a balsamy są za mało tłuste i ręce się nie będą przesuwać po ciałku tak jak powinny

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Czesc dziewczyny:) ja dzidzie kąpać bede w mydle bambino bo nie chce narazie emolium czy czym innym..ale to wyjdzie w praniu:) a co do smarowaniu po kapieli uzywam oliwke, do smarowania pupy krem przeciw odparzeniu z witaminami babydream, a na odprzenia w razie W mam sudocrem:) chyba ze mala będzie miala uczuleniowa skórę to w tedy zmienimy:)

Gosika88 tylko że kurier nie ma tego w obowiązku ... Ma dostarczyć pod adres a odebrać (wnieść)powinien odbiorca [emoji14] ja rozumiem że jesteś w ciąży ale dostajesz smska kiedy dokładnie będzie paczuszka więc teoretycznie powinnaś zorganizować sobie pomóc ;) albo dodatkowo zapłacić panu za fatygę ... Więc oburzenia nie rozumiem chociaż uciążliwość sytuacji owszem ;)

Ja oliwkę mam do masażu maluszka ... Na sucho nie da rady a balsamy są za mało tłuste i ręce się nie będą przesuwać po ciałku tak jak powinny

No przykro mi ale smsa nie dostałam. Wg mnie to jest jego praca i dokładnie wie co ma na pace więc to raczej ich interes zorganizować sobie sprzęt do wniesienia paczki

w57vdqk38htkkpep.png

Dziewczyny macie tak ze dzidzia wasza kopie rusza sie, wypina, i wogole szaleje w brzuchu tatus się odezwie i cisza? A jak polozy reke to już wogole? Moja mala strasznie reaguje na glos mojego. Mowi do niej czy coś przez np 5min i ona nic skonczy mowic i zaraz jazda w brzuchu:)

Pierwsze słyszę, że ma nie dostarczyć do rąk własnych. W regulaminie np. GLS jest zapis, że ma dostarczyć pod wskazany adres a w dalszy podpunktach do rąk własnych, chyba, że paczka przekracza 20 kg lub jest większa niż regulaminowy rozmiar. Do wagi 31 kg doliczana jest dopłata ale też dostarcza bezpośrednio do klienta. I dopłata przed wysyłką a nie w łapę kurierowi. Na przestrzeni lat zamówiłam setki rzeczy przez internet i tylko dwa razy musiałam zejść do kuriera, raz gabaryty (byłam przygotowana) i waga przekraczały normy a drugi kurier nie mógł zaparkować pod domem.

UPS to się wręcz reklamuje usługa od drzwi do drzwi.

No przykro mi ale smsa nie dostałam. Wg mnie to jest jego praca i dokładnie wie co ma na pace więc to raczej ich interes zorganizować sobie sprzęt do wniesienia paczki

w57vdqk38htkkpep.png

Nie wiem jak jest w bloku, ale jeśli chodzi o dom, to kurier ma obowiązek wyciągnąć z auta i donieść do bramki. Jeśli wniesie do domu to już tylko i wyłącznie jego dobra wola. Dzisiaj takiej paczki się spodziewam, nie liczę na to że mi wniesie, będę musiała na zewnątrz rozpakować i wnieść w częściach. Jak zamawiam, to wiem z czym muszę się liczyć.

Nie wiem jak jest w bloku, ale jeśli chodzi o dom, to kurier ma obowiązek wyciągnąć z auta i donieść do bramki. Jeśli wniesie do domu to już tylko i wyłącznie jego dobra wola.
Czytam w regulaminie, że mają obowiązek zanieść pod drzwi, ale wnosić już nie muszą. Teściowa (bo to ona nadawała paczkę) dopłacała do tego interesu więc nie powinien robić łaski. Dobra nieważne bo ten temat tylko ciśnienie podnosi [emoji14]

w57vdqk38htkkpep.png

Jeszcze tylko dodam, że kilka lat temu nie byłam tego świadoma, zamawiałam pralkę, męża nie było. Myślałam, że jak takie gabaryty, to gościu przyjedzie autem z platformą, będzie miał odpowiednie sprzęty do wjechania na podwórko chociaż. A biedaka wysłali zwykłą ciężarówką, jak zobaczył że mam brzuch jak balon i nie ma nikogo w domu, to od razu bledszy się zrobił :D sam ściągał :D

reklama
Ostatnio wymienialiśmy kuchenkę i zmywarkę, z dwóch różnych firm, nie było problemu z wniesieniem i zabraniem starego sprzętu, ale z tego co pamiętam płaciliśmy za tę usługę. Ale mieli specjalny wózek z podnośnikiem i elegancko wjechali po schodkach. W ex firmie codziennie miałam kontakt z kurierami i zawsze mieli jakieś problemy, o pierdoły się czepiali [emoji14]

w57vdqk38htkkpep.png

Do góry