reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mnie się brzuch opuścił ze 2 tyg. temu i schodzi niżej - dziecko rośnie, to siła grawitacji działa :p. W zasadzie u mnie to chyba nic nie znaczy, bo wszystko pozamykane, choć główka nisko i czasem napiera. Lekarz nie sądzi, bym urodziła przed terminem.

Nadmierne ruchy dziecka mogą (nie muszą) świadczyć o owinięciu się pępowiną. Najlepiej to sprawdzić.
Moja mała jest ruchliwa od samego początku , aż się zaczęłam zastanawiać czy właśnie nie owinela się pepowina, powiedziałam o tym lekarzowi podczas badania prenatalnego. Powiedział mi że nawet jakby była owinieta, to nie ma sensu żeby mi powiedział, bo to jak strzelenie sobie w kolano, dziecka nie są w stanie odwinac, wyciągnąć też nie wyciąganą bo za wcześnie, nie tylko na szyi pepowina może się owinąć, a efekt taki sam, on nie jest w stanie powiedzieć czy za chwilę się sama nie odwinie i na odwrót, wyjdę, przyjdę za godzinkę , a ona może już się zawinąć. Ważne jest wtedy gdy rodzisz i tętno spada.

reklama
Witajcie!

@MB91 najważniejsze, że wszystko pod kontrolą :)

Ja dzisiaj jadę do fryzjera i na gimnastykę dla kobiet w ciąży :)
Alergia troszkę mi odpuściła, ale nie do końca...

Obrzęki stóp i dłoni też są. Kostek nie widać :/

Moja mała jest ruchliwa od samego początku , aż się zaczęłam zastanawiać czy właśnie nie owinela się pepowina, powiedziałam o tym lekarzowi podczas badania prenatalnego. Powiedział mi że nawet jakby była owinieta, to nie ma sensu żeby mi powiedział, bo to jak strzelenie sobie w kolano, dziecka nie są w stanie odwinac, wyciągnąć też nie wyciąganą bo za wcześnie, nie tylko na szyi pepowina może się owinąć, a efekt taki sam, on nie jest w stanie powiedzieć czy za chwilę się sama nie odwinie i na odwrót, wyjdę, przyjdę za godzinkę , a ona może już się zawinąć. Ważne jest wtedy gdy rodzisz i tętno spada.
Moja mala tez byla owonieta kilka razy nawet ... Mam 1 usg jak widac ze ma pepowine na szyji:\ i się wystraszylam i wogole .. A on mowil ze co 15min dzidzia moze sie owinąć i nie ma sensu się denerwować... A gin ma Twoj racje :) obserwuj ruchy malej i tyle:) i sie nie stresuj :) mala sobie poradzi:)

U nas wszystko postawione na lini ognia.
KTG moje trwało godzinę - bo młoda ma tętno czasem powyżej 170... czekam na wizytę u lekarza.
Ordynator Opierdolił innych na obchodzie, że dopiero dzisiaj miałam badania robione. Zlecił dodatkowo próby wątrobowe przez to swędzące ciało i zobaczymy.

Ja na szybko robię listę co ma mój kupić jeszcze z apteki gdyby coś się działo. A on sam w domu prać ciuszki zaraz będzie. ‍♀️[emoji853]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@MB91 tatuś sobie poradzi poczuje sie się potrzebny, a Ty wiesz, że możesz na niego liczyć. Będzie dobrze.

Ja się może za dużo internetów naczytałam, ale pewnie, gdyby coś się zmieniło odnośnie ruchów, to pędziłabym do lekarza.

Zaraz będę prasować końcową partię ciuszków. Jeszcze może 2 prania rzeczy dla dzieciątka mnie czekają. Rzeczy do torby przygotowane (leżą na stoliku, kwestia wrzucenia ich do torby). Brakuje mi tylko koszuli do porodu i podkładek na wc (jeśli będę siadać a nie przykucać nad).

U nas wszystko postawione na lini ognia.
KTG moje trwało godzinę - bo młoda ma tętno czasem powyżej 170... czekam na wizytę u lekarza.
Ordynator Opierdolił innych na obchodzie, że dopiero dzisiaj miałam badania robione. Zlecił dodatkowo próby wątrobowe przez to swędzące ciało i zobaczymy.

Ja na szybko robię listę co ma mój kupić jeszcze z apteki gdyby coś się działo. A on sam w domu prać ciuszki zaraz będzie. ‍♀️[emoji853]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dziwne,że ktg i tętno 170 to coś niepokojącego.jak ja miałam robione z 10x to 140 było w spoczynku,ale jak tylko mały się ruszył to skakalo ponad 180 uderzeń. Mówili że to normalne przy ruchach..
Dobrze,że teraz będą się lepiej Tobą opiekować.. widzę że w weekend wszędzie służbie zdrowia się nie chce pracować...

p19udqk324xkqow6.png

Mb, spokojnie. Najważniejsze że się tobą zajmują, robią badania. Męża tak nr ganiają bo jakbyś teraz urodziła to i tak do domku tak hop siup was nie puszcza. Trzymam kciuki u wierzę że jeszcze donosisz do terminu.

@MB91 będzie dobrze zobaczysz. Ja dzisiaj pojechałam z mamą i siostra na zakupy świąteczne, przy chodzeniu to już mnie tak kłuję pewnie Mała uciska główka. Opórcz tego zrobiło mi się słabo, czarno przed oczami musiałam siedzieć w aucie żeby mi przeszło. Tak to jest z nami że się zapominamy czasami że jesteśmy już na ostatniej prostej a latamy jak głupie :)

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny po gbs mocno plamilyscie? Mnie lekarz ostrzegł, że będzie plamienie ale myślałam, że będzie mniejsze

w57vdqk38htkkpep.png

Do góry