reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mów odrazu bo ja w poprzedniej ciąży miałam normy lekko poprzekraczane i swedzialo tak że mogłam się nożem drapać ... Całe ciało ... Okropne uczucie ale to było na jakieś 3tygodnie przed porodem.

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

No to mam to samo. Zdrapałabym skórę z siebie. Czytałam właśnie, że może organizm nie radzi sobie z ilością hormonów bo jeszcze Extra dostaje luteinę na język.
Zgłoszę na obchodzie bo zaraz mam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej:)
MB91 fajnie ze u was juz lepiej niech malutka siedzi jeszcze.
Ja sie martwie od wczoraj maly caly czas sie rusza masakra jeszcze tak nie mialam strasznie sie wierci w nocy chwile spal a dzisiaj to samo:unsure: Na szczescie jutro wizyta KTG i USG zobaczymy co jest bo sie troche martwie. Niby mowia ze jakby sie nie ruszalo to zle a tak to nie mam sie co martwic ale nigdy az tak ruchliwy nie byl

Hej:)
MB91 fajnie ze u was juz lepiej niech malutka siedzi jeszcze.
Ja sie martwie od wczoraj maly caly czas sie rusza masakra jeszcze tak nie mialam strasznie sie wierci w nocy chwile spal a dzisiaj to samo:unsure: Na szczescie jutro wizyta KTG i USG zobaczymy co jest bo sie troche martwie. Niby mowia ze jakby sie nie ruszalo to zle a tak to nie mam sie co martwic ale nigdy az tak ruchliwy nie byl

Lepiej skontrolować. Podobno jak za dużo to też niedobrze. Ale Ty jak 35 tydzień chyba jesteś co?

Kurde dziewczynki brzuch mi się opuścił ... nawet teściowa to zauważyła. [emoji853]

Moj syn dzis poszedl do przedszkola po tygodniu nieobecności :\ koszmar! Plakal na zawolanie zaczął wymiotowac.. Ehh.. Nie moglam go zostawić w domu bo juz by wogole nie chcial chodzić do przedszkola.. Masakraa..

Link do: MB91 od razu zazywam witaminki i leze :) ciesze sie ze z mala wszystko dobrze i ze się to tak skonczylo :) i zgłoś to swedzenie:) mi opadl tez jakis tydzien temu :) ale gin nie widzi nic zlego więc jestem spokojna :)

Ja 32tc i brzuch mi opadł z dnia na dzień. Lekarka zapisała dodatkowo magnez i kazała się już nie męczyć. Niestety wiecie co? Mieszkam nadal u rodziców, po świętach w moim mieszkaniu kończy się remont i trzeba będzie zacząć poremontowe sprzątanie. Z tego co widziałam trzeba będzie wyprać i umyć wszystko, musimy kupić chociaż ze dwie szafy bo zostaliśmy w całym mieszkaniu tylko z łóżkiem i nowymi meblami kuchennymi, które będą montowane na początku kwietnia. Trochę mnie przeraża to bo jeśli ja wszystkiego nie uprzątnę to mój mąż nie zrobi dobrze :( z drugiej strony wiem że muszę sobie odpuszczać. Ehhh najwyżej poporodzie włączę 5 bieg od razu [emoji14]

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie podobno też brzuch opadł.. miałoby to sens bo od dłuższego czasu młody jest podobno bardzo nisko już... tylko czemu nie oddycha mi się lepiej i dalej meczy zgaga? Może jest za duzy by zrobić mi miejsce na płuca?;)
Jutro rano mam wizytę i modlę się by szyjka nie była jeszcze bardziej skrócona...I zastanawiam się jeśli znow dostanę skierowanie od niego do szpitala czy w ogóle tam jechać... skoro i tak kilka ostatnich dni tam to było tylko leżenie..
Ech..
MB91 masz śliczny brzusio:)) dacie radę do terminu dotrwać!! Najgorsze za Wami. Teraz tylko tryb oszczędny chociaż do 37 tc.

Dziewczyny co martwią sie remontem i sprzątaniem.. zostawcie to! Ja mam od 3 lat plac budowy w domu i też chciałam na powitanie dzidziusia mieć czysto i poukładane.. Ale wiem, że jeżdżę kilka lat będzie musiało upłynąć by tak się stalo;( pewnych rzeczy się nie przeskoczy;( ważne by odnosić ciążę i dziecko urodziło się zdrowe:)

p19udqk324xkqow6.png

Lepiej skontrolować. Podobno jak za dużo to też niedobrze. Ale Ty jak 35 tydzień chyba jesteś co?

Kurde dziewczynki brzuch mi się opuścił ... nawet teściowa to zauważyła. [emoji853]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom.
Mnie się brzuch opuścił ze 2 tyg. temu i schodzi niżej - dziecko rośnie, to siła grawitacji działa :p. W zasadzie u mnie to chyba nic nie znaczy, bo wszystko pozamykane, choć główka nisko i czasem napiera. Lekarz nie sądzi, bym urodziła przed terminem.

Nadmierne ruchy dziecka mogą (nie muszą) świadczyć o owinięciu się pępowiną. Najlepiej to sprawdzić.

reklama

Nie martw się, mi też się opuścił jakiś tydzień temu, jestem w 32 tyg.

Do góry