Co chodzi o te pampersy, to świta mi w głowie, że to dopiero od 34 tc. Sama założyłam 2 dni temu aplikację na telefonie rossne mamo, czy jakoś tak. Sama.jestem jeszcze 31+3 tc, więc zobaczę czy dostanę jakiego maila... Napiszę później
Dzięki dziewczyny za informacje dotyczące aptek i środków do prania. Co chodzi o to drugie, to właśnie byłam ciekawa czy kipujecie specjalnie dla noworodków, czy zwykłe. Powiem, że moja Amelka jest niby alergikiem i ma atopowa skórę, ale tylko czasami jej coś wychodzi. Stosuję zwykłe środki, bo na codzień nic jej nie ma. A tsk na.marginesie powiem wam, że co chodzi o te alergie, to cały.czas coś.się dzieje z Amelka, tez przeziębienia i infekcje górnych dróg oddechowych. Nie wiedziałam co jeszcze zrobić. Więc jak miała 3 latka zaczęliśmy jeździć do poradni alergologicznej na prywatne wizyty, gdzie za jakieś 700,00 zl zrobiono Amelce badania na wykrycie alergii. Okazuje się, że nie.ma na nic alergii. A chodzimy do pediatry, dermatologa, to kazdy mówi, że jest alergikiem. No i bądź tu.mądry. Są opinie, że dopiero po 6 roku życia wyniki są wiarygodne... Do poradni jeździliśmy raz na.miesiąc, wizyta 120,00 zł plus jakieś 50km, no ale ważne by pomóc dziecku, by się nie meczylo. Mielismy kolejny raz jechać by zrobić jeszcze badanie na ewentualną astmę, ale co chwilę Amelka była chora, no i nie dojechaliśmy. Ale myślę sobie, by przed porodem jeszcze raz tam jechać, by zrobić to badanie. Tak do upewnienia się... Ale to tak na marginiesie