reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

@kjsko mam podobnie. Ostatnio sporo przybieram, co mnie też martwi, bo również jak ty czuję się bardzo nieatrakcyjna - jak sumo. Często jestem głodna, mam anemie, więc by wszystko bylo ok, to jem. Lekarz zalecił jeść mięso. Ze względu na.cukrzycę ciążowa też muszę uważać co jem. Miałam zwiększyć porcje, bo wyniki były niskie. Zrobilam i to, wiec jak dodasz jeden do jednego to masz dwa. Ale z drugiej strony.czuję się słabsza, więc też się aż tak nie ruszam... Probuje się oszczędzać, bo jak słyszę co tu dziewczyny przeżywają, to wolę nie kusić losu. W pierwszej ciąży przybrałam prawie 30kg, na dzień dzisiejszy mam jakieś 9+. W lustrze tego aż tak nie widziałam, ale ostatnio zrobiono mi zdjęcie i jak się tam zobaczyłam, to myślałam, że się zapadne pod ziemię :o
Wiem, że będzie mi później zgubić wagę, ale najważniejsze, by oboje z dzieckiem byłyśmy zdrowe ;) Takie też uroki ciąży...

reklama
Heeej dziewczyny!

Jetkaa - czy ta wydzielina leci Ci cały czas ?? Ja mam wzmożoną teraz wydzielinę ale pytałam lekarza i taka o zabarwieniu mlecznym jest ok i całkiem normalne to jest ..

Mi teraz też sie ciagnie czas... eh a juz bym naprawde chciala koniec! Te dni tak wolno teraz lecą...

kjsko -Nie martw się! Napewno po ciazy zrzucisz zbedne kg :) jesli chodzi o samoakceptacja to wiadomo sprawa indywidualna.. mnie mocno dotknelo to ze porobily mi sie niestety rozstepy.. eh a bardzo dbalam o ciało smarowalam sie nawet 2-3 razy dziennie, zdrowa dieta, przytylam tyle co powinnam i tylam bardzo stopniowo "zdrowo" a tu pizd... patrze ktoregos dnia i są ...

Ale teraz juz mi przeszlo - jakas pamiatka po ciazy musi byc heheh :D smieje sie ze moj facet bedzie mial prawdziwa tygrysie w domu :D

Aniołek mi moje nie przeszkadzają, większość mam z etapu nastolatki - bardzo szybko mi piersi urosły i mam głębokie bruzdy, tak samo na udach, więc te na brzuchu po poprzedniej ciąży mnie nie załamują a na tych z obecnej jeszcze nie ma ale na bank będą - mało elastyczna skórę mam ... :)

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

dokladnie to chyba takie predyspozycje i w okresie dojrzewania tez mi sie pojawily wiec zdawalam sobie sprawe ze i w ciazy moga przyjsc, toz wykrakałam sobie heheh :p

A kiedy Ci się pojawiły ? Pod koniec ciazy ?

Właśnie, co chodzi o rozstępy, to ciotka, która jest położna powiedziała, że jezeli ktoś ma słabe węzły, czy jak to tam się zwie, to nawet maści nie pomogą... Mi też zostały rozstępy po pierwszej córce. Ale mężowi nie przeszkadzają. Coś za coś :D

Link do: kjsko nie przejmuj sie jeszcze chwilę i będziesz mogla sie wziąść za siebie tak porządnie bedzie dobrze!:) to uroki ciazy:) nie zamartwiaj sie na pewno dla swojego faceta jestes atrakcyjna:) ja na przykład lubie patrzec na kobiety w ciazy i ich brzuszki:) nie patrze w ten sposób omg ale gruba czy cos tylko jak widzę kobiete w ciazy to dla mnie to jest slodki widok:) a sama juz ma. 10kg na plusie martwilam sie ze nie bede sie podobac mojemu a teraz jestem najpiekniejsza dla niego:) mimo ze jestem duza:) on lubi patrzec na mnie jak jestem w ciazy:) takze glowa do gory!:)

Hmm wlasnie to nie jest calkiem mleczna wydzielina, np mam mokre majtki, i tak troszeczke bialej wydzieliny... Więcej jest tej mokrej cieczy niz bialej..

Sama bym zjadla mmm!!
A ja sie stresuje:\ mam mokro strasznie i nie wiem czy to mocz czy wody czy uplawy.. Kurcze.. Jutro pojade po test czy to wody czy co.
Tez macie strasznie mokro? Nie mowie ze mi cos sie leje po nogach Ale jednak zastanawiam sie..
Też tak mam, muszę używać wkładek bardziej chłonnych, bo niektóre nie dawały rady.

reklama
Czesc dziewczyny:)
Ja dzis mam glukoze, krew mocz :\ i ja siedzę.. I zastanawiam się czy bede mogla podjechać do mamy bo mam 5min autem do niej ze szpitala... A w czwartek mam ginekologa jee!:) mój syn chory więc moj z nim siedzi :)

Do góry