reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Witam:)

Widzę że troszkę się dzieje u was, dziewczyny w szpitalach trzymajcie się tam. Ja jak trafiłam w 27 tygodniu do szpitala to bylam przerażona ale po wyjściu leżę jak najwięcej nie sprzatam nie gotuje a swieta jakie beda takie będą nie interesuje mnie to najwazniejsze jest teraz dziecko. Pomimo tego że mam pessar to i tak nie czuję sie za pewnie, wizytę mam w środę i nie moge sie doczekać aż usłyszę ze szyjka ma tą samą długość i sie nie otwiera. Jak trafiłam do szpitala szyjka miala 2cm, jak wychodziłam było 1,7cm, 2.03 jak mialam zakladany pessar dalej bylo 1.7 i na kontroli 7.03 też było 1.7cm wiec jakaś tam nadzieja jest ze z pessarem uda mi się dociagnac do maja. Najgorzej ze jeszcze dużo rzeczy mi brakuje dla dzidzi ale jutro zamierzam zamówić łóżeczko a tak wogole jakie macie materace do łóżeczek?
@Gosika88 odebralas pampersy z rossmana co to za pampersy?

Trzymajcie się zdrowo i dwupakach, postaram sie czesciej zaglądać:)

reklama
A ja w łóżeczku w szpitalu leze odpoczywam i myle sie ogarnac do 1 kwietnia ze wszystkim .Bo pewnie w kwietniu cesarka a na maj mam termin porodu. A ze dziecięciu sie spieszy na swiat to bedzie cesarskie tu gdzie leze .Lezy ze mna kobitka co miala tutaj trzy lata temu i sobie chwali .Po Cesarce masz przy sobie na sali położna ktora ci pomaga .Sirota taka ze mnie ze masakra ja tu sobie idę korytarzem sucho prosto a ja sie potykam o wlasne nogi i na kolana na szczescie poleciałam. Brzuchem nie dotknęłam podlogi .Zaraz taki sie ruch zrobil ktos mnie posadził na wizku i zawiózł na sale .Położne od razu ktg ale wszystko okej jest z maluszkiem. Gorzej z mama bo sie roztrzeslam okropnie .Jak sie pytam na prostej drodze sie mozna potknąć o wlasne stopy jaj ja szlam wolniutko bo ze mnie walen taki mały bly .Sirota ze mnie i tyle
Jejku, to naprawdę bardziej uwazaj. Ja dzisiaj przy sprzataniu prawie spadlamzblatu kuchennego, wiecej już tam nie wchodze. W ciazy cos sie z błędnikiem nie tak dzieje :)

Witam:)

Widzę że troszkę się dzieje u was, dziewczyny w szpitalach trzymajcie się tam. Ja jak trafiłam w 27 tygodniu do szpitala to bylam przerażona ale po wyjściu leżę jak najwięcej nie sprzatam nie gotuje a swieta jakie beda takie będą nie interesuje mnie to najwazniejsze jest teraz dziecko. Pomimo tego że mam pessar to i tak nie czuję sie za pewnie, wizytę mam w środę i nie moge sie doczekać aż usłyszę ze szyjka ma tą samą długość i sie nie otwiera. Jak trafiłam do szpitala szyjka miala 2cm, jak wychodziłam było 1,7cm, 2.03 jak mialam zakladany pessar dalej bylo 1.7 i na kontroli 7.03 też było 1.7cm wiec jakaś tam nadzieja jest ze z pessarem uda mi się dociagnac do maja. Najgorzej ze jeszcze dużo rzeczy mi brakuje dla dzidzi ale jutro zamierzam zamówić łóżeczko a tak wogole jakie macie materace do łóżeczek?
@Gosika88 odebralas pampersy z rossmana co to za pampersy?

Trzymajcie się zdrowo i dwupakach, postaram sie czesciej zaglądać:)
Tak odebrałam, są to Pampers Premium Care Newborn 22 szt.

w57vdqk38htkkpep.png

Jejku, to naprawdę bardziej uwazaj. Ja dzisiaj przy sprzataniu prawie spadlamzblatu kuchennego, wiecej już tam nie wchodze. W ciazy cos sie z błędnikiem nie tak dzieje :)

Ja wczoraj szlam ulica, potknęłam się o krawężnik i nie mogłam równowagi złapać, na szczęście obyło się bez upadku [emoji23] ale serio się wystraszyłam, ciężko teraz znaleźć swój środek ciężkości.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Tak odebrałam, są to Pampers Premium Care Newborn 22 szt.

w57vdqk38htkkpep.png
A ja dalej nie mam informacji że mogę odebrać pampersy. Nawet założyłam 2 konto bo na pierwszym napisali że źle je uzupełniałam i mi się nie należy. Nowe mam i też cisza...

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

Cześć dziewczyny :)
Ja dla małej kupilam pampersy pampers, a dostalam juz Dady mam nadzieje ze nie bedzie miala uczulenia ani nic..

Dzis sobota ciekawe co dziś wymysli moj tesciowa.. Wrr. Wspominałam wam ze wprowadzila sie do nas szwagierka w ciazy.. Ona mlodziudka głupiutka jest... Planowali tyle ciaze ok spoko od rozmowy do rozmowy z nia okazało sie ze ma zaniedbanie w ciazy .. Pytam sie jej jakie miala badania juz robione itp 17tydzien juz ma, ona mowi ze usg tylko ja w szoku jestem.. Żadnych kwasów nie jadla, zadnych badan nawet usg w 10tyg nie miala czy dziecko nie ma dawna:\ masakra.. Tyle chciala dziecka to tamto a nie dba o dziecko.. Ma mieć synka i ona pojechala do innego gina bo nie chce syna zeby na pewno sprawdzil ze to syn.. Jestem w szoku..umowilam ją prywatnie zeby jakies badania zrobil jej i prowadzil jej ciaze bo to takie głupie ze jestem w szoku... Jej wymówka skad miala wiedziec ze musi miec badania rozne katre9 ciazy itp to mowie jej sie dzwoni , czyta itp..

Uważajcie dziewczyny i nie przesadzajcie z porzadkami i aktywnością. Ja myślałam że skoro wszystko jest ok to moge żyć na 50% A okazało się że i to za dużo. Dalej siedzę w szpitalu,co najmniej do poniedziałku.skoczylam serie zastrzykow, a teraz seria luteiny.coraz bardziej przeraża mnie wizja przedwczesnego porodu..oby nie było takiej konieczności.a jeszcze na ostatniej wizycie wszystko bylo cacy, szyjka twarda i długa.tydzien minal i miękka i krótka:(
Też mam gdzieś święta,będę leżeć jak mnie wypuszcza.oby jak najszybciej.tylko takie nic nie robienie naprawdę dobija:((0

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

O ciazenie dba, ale wozek za kupe kasy wypatrzyla... Nie mam nic do tego ale to wszystko na pokaz robi... Wszystko niby taka super matka bedzie bo orginalne ciuszki ma itp.. Jestem w szkoku ze mozna byc tak nie odpowiedzialna!

reklama
Jetkaa a ile ma lat ? Qurcze ... Są młode mamy i są bardziej odpowiedzialne od starych wyjadaczek ale ten egzemplarz to chyba do nich nie należy ... A gdzie jest jej matka żeby jej coś podpowiedzieć ?

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry