reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Cześć Wam! Późno dołączam do Was majowe mamusie, ale do niedawna nie miałam pojęcia, że synuś przyjdzie na świat w maju :p Termin z usg początkowo 7 czerwca, później 1 czerwca i tak zostało. Jednak przez kumulację różnych dolegliwości prowadzący mnie gin zdecydował, że wywołamy poród jak tylko ciąża będzie donoszona, czyli wychodzi mi połowa maja ;)

reklama
brosandi - Witamy nową mamę na pokładzie :)

Powiem Wam dziewczyny ze i ja sobie zrobiłam dzisiaj totalny chill day :D

Jakoś tak bez energii dzisiaj - mam wrazenie ze codziennie brzuch robi sie coraz wiekszy :O a i tak jest juz ogromny hehe.

Pogoda coś Nas nie rozpieszcza zimnooo!! nawet nie wyszłam dzisiaj z domu :) ale nie czuje sie zle z tego powodu wrecz przeciwnie dzisiaj moimi wiernymi towarzyszami jest cieply koc i kubek gorącej herbatki :)

A jakie plany na weekend? :)

Dziewczyny ja sie zastanawiam na co ida moje skladki...od pon meczy mnie grypa i goraczka taka znosna ale dzis po poludniu zaczela dobijac do 39,7 i za nic nie moglam zbic jej paracetamolem. Maz zadecydowal (bylo po 18) jedziemy na izbe ja ledwo zywa bo goraczka wysoka i co sie dowiedzialam?! Oni mi nie miga pomoc bo w ciazy tylko paracetamol...ale zeby zbadali cokolwiek nic. Maz mnie zabral prywatnie to internisty i jednak okazalo sie ze antybiotyk dostalam i od razu na zbicie cos na recepte co kobiety w ciazy moga. I juz przynajmniej kontaktuje....

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Widzisz, dla chcącego nic trudnego... Ważne, żebyś szybko opanowała gorączkę. Życzę zdrowka :)

Ja jutro jadę na urodziny chrześniaka [emoji5] stęskniłam się za nim ... Jest dwa tygodnie starszy od mojego synka więc będą się chłopaki bawić [emoji16] a w niedzielę uczelnia ... Choć taaak mi się nie chce że chyba odpuszczę sobie ... Ale jeszcze to przemyśle

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

A ja w łóżeczku w szpitalu leze odpoczywam i myle sie ogarnac do 1 kwietnia ze wszystkim .Bo pewnie w kwietniu cesarka a na maj mam termin porodu. A ze dziecięciu sie spieszy na swiat to bedzie cesarskie tu gdzie leze .Lezy ze mna kobitka co miala tutaj trzy lata temu i sobie chwali .Po Cesarce masz przy sobie na sali położna ktora ci pomaga .Sirota taka ze mnie ze masakra ja tu sobie idę korytarzem sucho prosto a ja sie potykam o wlasne nogi i na kolana na szczescie poleciałam. Brzuchem nie dotknęłam podlogi .Zaraz taki sie ruch zrobil ktos mnie posadził na wizku i zawiózł na sale .Położne od razu ktg ale wszystko okej jest z maluszkiem. Gorzej z mama bo sie roztrzeslam okropnie .Jak sie pytam na prostej drodze sie mozna potknąć o wlasne stopy jaj ja szlam wolniutko bo ze mnie walen taki mały bly .Sirota ze mnie i tyle

@Gosiaczek1202 nie szalej nam tam :D Pamiętaj lewa nozka, prawa nozka i malymi mkroczkami do przodu ;) A tak na serio, to łóżko wyciąga siły, więc musisz uważać. Sama wyladowalam w 11 tc w szpitalu, bo zaczęłam krwawic. Musiałam tylko leżeć, ewentunie mogłam iść do wc, to jak wstałam z łóżka cto miałam nogi jak z waty. Na szczęście krwawienie ustalo i po 2 dniach mogłam iść do domu, ale że po drodze chciałam z mężem zrobić zakupy, bo przypadła na mnie kolej pieczenie pierników na sw. Marcina. To w kolejce tak oslablam, że myślałam, że zemdleje. Na szczęście udało mi utrzymać na nogach. Dobrze też, że mąż mnie uratował i za mnie zrobił te pierniki. Pomimo, że pierwszy raz robił, to wyszły przepysznie, ale to chyba też zasługa córki, która pomagała tatowi - wyszło 8 blach pysznych i kolorowych pierniczków :p

reklama
Ja za dwa tygodnie będę miała te badanie. Jak je robią? Tzn patyczkiem zakończonym wacikiem czy tak jak przy cytologii szczoteczka?

w57vdqk38htkkpep.png
A tego to nie widzialam, ciezko powiedzieć ;) chwilka dotkniecie czymstam i po sprawie :) ja dzisiaj dostalam wyniki morfologii i yak jak zawsze bylo super tak teraz wszystko wskazuje na anemie, duzo roznych parametrow. Te ostatnie tygodnie naprawdę daja w kosc, a do tej pory trzymalam sie dzielnie, no trudno, trzeba uważać

Do góry