reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dzień dobry :)
@Jetkaa biedny ten twój mały, oby mu szybko przeszło. U mnie też z rana bylo brzydko, zimno i mokro. Na szczęście teraz wyszło słońce. Od razu przyjemniej się robi, gdy w powietrzu czuć wiosnę :) miłego dnia dziewczyny

reklama
Cześć dziewczyny,
@Jetkaa musisz synkowi dac czasu, az sie zaklimatyzuje. Zwłaszcza, że doszedł do grupy w drugim semestrze i pewnie w przedszkolu są od września potworzone grupy koleżeńskie. Musi sobie poprostu znaleźć swój kąt. Moj córka, pomimo, że już chodzi drugi rok, to nadal nie ma bratniej duszy, bo jak zaczynała, to w grupie były tylko 3 dziewczyny. Te dwie już sie znaly, bo to niedalekie sąsiadki, a moja taka osamotniona. Teraz jest w grupie 4 i 5 latkow, ale tam też już były grupli. Serce mi sie kraje, jak mówi, że nie ma za bardzo się z jim bawić. Mówi, że się jej nudzi... Nigdy nie płakała w przedszkolu. Raz w styczniu, gdzie dłużej bylam tam, bo miałam sprawy do pozalatwiania. Niby ru się z kims bawi, tsm trochę, ale to nie jest to. A bardzo się dziwię, bo córka jest bardzo miła, grzeczna i niekonfliktowa... Kochana dziewczyna z dobrym serduszkiem. Też się martwię, bo życzyłbym jej takiej bratniej duszy... Ale musimy poczekać. Zwłaszcza, że tego za nasze dzieci nie załatwimy...:no:

U nas na Śląsku jest słonecznie, przyjemnie i pachnie już wiosną :)
Wiosnę czują też moi rodzice, którzy wymyślili nową sypialnię do babci: malowanie, meble... i to wszystko w ten weekkend, a jutro dostajemy gości. Okna pomyte, wiosenne porządki porobione, dziś tylko podłoga do pomycia... Czyż to nie piękne??? U babci wygląda teraz hakby tornado przeszło, bo wszystkie ciuchy wczoraj już musiała segregowac -2 szafy... Nawer tam już nie wchodzilam, by się nie denerwować... Do południa robię swoje, a potem rodzinka wpada z odsieczą...

Ostatnio jakoś po obiadku około 14.00 bierze mnie drzemota. Też tak macie, ze najchętniej byście się położyły i się na godzinkę zdrzemly?

Link do: Brzuszkowa oj to kest strasznie przykre co piszesz o malutkiej :\ mój syn ma kolege więc o tyle dobrze:) noe dziwię się ze zle Ci z tym bo kazda matka by chciala jak najlepiej dla swojego dziecka. Moze w szkole bedzie lepiej hmm? Dobrze ze się nie zrazila a jest silna i daje sobie rade..

Link do: Katherine zs tez mam taka nadzieje ze mu przejdzie:) 2 tyg dopiero chodzi do przedszkola więc to jeszcze świeże jest.:) człowiek gdy widzi jak dziecko placze chce jak najlepiej dla niego a nie zawszw wybór jest prosty bo ja od razu chcialam go wziasc z przedszkola taki odruch ale na szczescie dalam rade i teraz liczę ze syn też da rade:)

Hej dziewczyny :)
U nas dzisiaj przepięknie i słonecznie ;) aż chce się żyć :)
@Jetkaa synusiowi na pewno przejdzie , to normalne i dzieci które pierwszy raz poszły , musisz być silna dla niego bo to dla jego dobra ;)
Dziaiaj miałam odpoczywać bo wczoraj trochę latałam po mieście i wszystko mnie bolało ale jest tak piękna pogoda ze tylko korzystać :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry [emoji4]

Ja mam w końcu prawie przespaną noc za sobą. I troszkę lepiej się czuje, więc jest dla mnie nadzieja [emoji846]
A jak pozostałe choruszki?

Zazdroszczę Wam ładnej pogody - w Gdyni buro i jakoś tak nieciekawie, ale może dzięki temu łatwiej mi będzie się jeszcze do końca w łóżku doleczyć.

Moja kruszynka od rana buzowała w brzuszku tak, że wymiotować aż mi się zachciało[emoji6] Ale na szczęście jest nagroda - udało mi się nagrać filmik - aż szkoda, że nie mogę go tutaj dodać [emoji34] Wysłałam rodzicom swoim to dzwonili przejęci (w końcu to ich pierwsza wnuczka [emoji4] I w ogóle pierwszy raz zostaną dziadkami [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja dzis moim chłopakom zrobilam kluski slaskie z sosem borowikowym z kurczakiem:) i pierwszy raz w zyciu jadlam grzyby i kluski ZE SMAKIEM ;) co ta ciaza z nami robi hehe mama nie chce uwierzyć ze zjadlam obiad :)

Dziś miałam dzień lekarzy:) straszne ile ludzi choruje...aż się sama bałam o siebie i dzidzie...
Nie wiem jak Wy Ale ja coraz częściej mam skurcze tzn napinanie brzucha.. czasem jak mnie coś zakluje to aż się boję bolu porodowego... Dziś lekarz powiedział że nawet jak urodze za 2 tyg to dziecko będzie prawie na pewno 100% zdrowe:) tak trochę ulga,bo od dawna się boję czy dam radę do końca ciąży.. macie jakieś przeczucia względem siebie?Tzn że urodza się Wasze dzieciatka w terminie,a może po? A może to się dziedziczy?;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Dziś miałam dzień lekarzy:) straszne ile ludzi choruje...aż się sama bałam o siebie i dzidzie...
Nie wiem jak Wy Ale ja coraz częściej mam skurcze tzn napinanie brzucha.. czasem jak mnie coś zakluje to aż się boję bolu porodowego... Dziś lekarz powiedział że nawet jak urodze za 2 tyg to dziecko będzie prawie na pewno 100% zdrowe:) tak trochę ulga,bo od dawna się boję czy dam radę do końca ciąży.. macie jakieś przeczucia względem siebie?Tzn że urodza się Wasze dzieciatka w terminie,a może po? A może to się dziedziczy?;)

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Ja nie wiem dlaczgo czuje ze urodze przed terminem. Zobaczymy jak wyjdzie. Niby drugie dziecko większość rodzi orzed terminem . hmm ile w tym prawdy?:) szalalam ze zlosci jak nie mialam nic kupinego dla malej a teraz mam wszystko i jestem spokojna i mniej nerwowa:) potrafiłam puscic 5pralek ubranek malej hehe :) jeszcze tylko spakowac torbe:)

Do góry