reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

W tym tematcie to teraz ja mogę pomóc bo pracuję w laboratorium medycznym i moglę Ci powiedziec ze najwazniejsze czy w moczu sa bakterie (obecność krwi, glukozy, bialka), ktore sa zrodlem stanu zapalnego, jezeli ich nie ma plus wymaz z pochwy na bakterie i grzyby jest ok, to raczej nie ma sie czym martwic. Ja mam taki bol w kroczu, nie wiem jak to opisac, jak napinam tam miesnie żeby się wysikac to wtedy boli, ale moja gin powiedziała ze tak może byc. Powtorz sobie badanie moczu. :)
Dziękuję za informację:) mocz mam ok, ale za tydz znow będę badać.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
@sredec1982 a robiłaś badania?
Ja mam też od początku ciąży jakieś upławy, wydzielinę z pochwy ale to akurat u mnie nic groźnego - normalne objawy ciąży. Ale wiadomo - warto kontrolować. Ja jak miałam bakterie to wyszło mi w badaniu na posiew.

@caltha dzięki za podsunięcie bloga [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W badaniu moczu wyniki są ok,posiewu nigdy nie robiłam. Tylko u mnie to chyba nie z pochwy..to mnie dziwi.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Kurczę to moja chyba taka kruszynka jest co? Mój gin twierdzi, że waga w normie ... a ja teraz zaczęłam się martwić czy nie jest za mała? ...

Jak nie będzie rosła między wizytami lub coraz gorzej, to wtedy trzeba monitorować. Pamiętaj, że USG ma spory margines błędu +/- i że wagę wylicza program na podstawie innych pomiarów. Sporo zależy od wielkości brzucha, a wystarczy że akurat był pęcherz pusty i już jest mniej. Także problem jest jak nie przyrasta lub na kolejnych dwóch USG w odstępie min 2tyg jeden z pomiarów jest mlodszy o więcej niż 2tygodnie.

Hej dziewczyny:)
Ja nie wiem czy dzidzia sie nie przekrecila.. Ponieważ nie czuje kopniakow kolo pepka tylko na samym dole w srodku czasem jest tak mocny kopniak ze popuszczam mocz:\ a wyzej nie czuje wogole ruchow jak wczesnien tylko na dole.. Nie wiem już sama..

A my z moim D przechodzimy kryzys .. Jestesmy mlodzi on ma 26lat. Jestesmy5lat ze sobą kochamy sie ale .noi wlasnie od jakiegoś czasu zauważyłam ze nie chce sie przytulac, calowac, o sexie juz nie wspomne:\ ja laze kolo niego jak kolo dziecka sniadania obiadki pranie sprzatanie wszystko.. On malo co robi w domu.. Rozmawiamy ze soba jak minął nam dzien i wogole ale nie wychodzimy juz nigdzie, nie powie mi ze mnie kocha:\
Nie wiem czy to ja sobie uroilam przez ciaze czy faktycznie tak jest. On cieszy sie z dziecka ale już nie obchodzi sie tak ze mna ja w 1 ciazy... Nie przytula brzucha nie mowi do niego.. W 1 ciazy było zupelnie inaczej...
Ehh te hormony! :\

Nie no.. ona rośnie [emoji39] Co wizytę ma więcej, a zresztą... coraz mocniejsze są jej kopniaki [emoji28]
Tylko porównując do Waszych dzieciaczków to taka kruszynka się wydaje [emoji6]
Gin mi w poniedziałek powiedział, że przy jej tendencji do porodu powinna mieć max 3,5 kg a to akurat mnie cieszy, bo to taka norma [emoji13] Zobaczymy za 4 tygodnie jak będzie bo dopiero 12.03 mam wizytę [emoji4]
@sredec1982 ale właśnie mi nie chodzi o wymaz na posiew z pochwy, a o badania na posiew z moczu. Idź do rodzinnego - jak ja miałam problemy z nerkami kilka tygodni temu, to dostałam skierowania zarówno na usg jak i właśnie na posiew ale z moczu [emoji6]

No wlasnie najwazniejsze ze rosnie widac taki dzidzius ma urok.Starszy syn tez duzy byl jak sie urodzil mial 4550.Poza tym tez zalezne to jest od genow.Moj maz sie urodzil to mial 6 kilo a jego brat 5 kg.Wiec wiem po kim ma ta wage.Ale numer dzwonilam do przychodni w sprawie usg genetycznego i sie okazuje ze pierwsze dwa ysg genetyczne sa tylko bezplatne a za trzecie musialalbym zaplacic mimo skierowania.Wiec zadzwonilam do ginki i ona sie postara o to bezplatne .Nie dosc zw czlowiek czlowiek placi skladki i to nie malo bo doprowadzaja mi 500 zl prawie a starszy sie urodzil z wada to nie chca zrobic za darmo mimo wyraznych wzkazan.Pozyjemy zobaczymy.Jade autobusem ponmojegi przedszkolaka i taak mi sie spac chce ze masakra

reklama
Ja za to 3 też płacę już niestety. Na szczęście robi je mój ginekolog w cenie wizyty, pozostałe też on ale właśnie z programu

Do góry