reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dostaje świra mały znów mało się rusza, albo ja jestem jakaś mało wrażliwa na jego ruchy. Nie wiem jak intensywne powinny być. Może często śpi, bo w kółko chodzę, coś robię i może go w ten sposób usypiam. Sama nie wiem

3jgxskjosc311c31.png
Sposób jest zjedzenie czegoś słodkiego i usiądź na chwilę powinno zadziałać [emoji6]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sposób jest zjedzenie czegoś słodkiego i usiądź na chwilę powinno zadziałać [emoji6]

Napisane na Redmi 4A w aplikacji Forum BabyBoom
Usiadłam sobie właśnie bo od rana tyralam w domu (teściowa przyjeżdża z Anglii) i coś tam czuje, coś puknie stuknie. Chciałabym już zobaczyć jak wyciąga nozki, żeby taka fajna spora górka się zrobiła ;)

3jgxskjosc311c31.png

Ja tak z tymi ruchami mialam w poprzedniej ciazy .Marcel w brzuszku byl malo aktywny.Wiecznie sie zastanawialam czy tam jest.Moze dlatego ze duzo sie ruszalam i go usypiałam.A drugi maluszek wrecz odwrotnie ciagle mnie kopie i sie rusza.

Dobre co nie? [emoji23][emoji23][emoji23]

Link do: kamperki.com

@Gosika dlatego może sie nie rusza bo cały czas dzidzia kolysalas tym "tyraniem" odpocznij sobie, połóż się na lewym boku to bardziej ukrwi macice, zjedz coś słodkiego, jakiś ciasto czy baton.... obserwuj

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja teraz co usiadłam. Wczoraj miałam takiego lenia do tego córka osłabiona przez rotawirusa, że dziś wyglądało u mnie jakby tornado przeszło :D
Dlatego od samego rana wzięłam się za ogarnianie domku. Cześć dalsza jutro, bo mnie już tak kręgosłup boli, że sobie na dziś daję spokój. Jutro biorę się za sypialnię - rewia mody z córcia i segregowanie ciuchów.

Co chodzi o czułości z mężem, to różnie bywa. On dużo pracuje, ja po całym dniu padnieta, a ostatnio jeszcze te chorobska... W sumie sama bym chciała, ale zanim zabiorę się do dzieła, to zasypiam :p
A jak do czegoś dochodzi, to czuję się jak ociezala kula :D
Ale dziś, to już go chyba zaatakuje, jeżeli wcześniej zaś nie zasnę :biggrin2:

Link do: Waga dziecka w kolejnych tygodniach ciąży - TABELA - Kalendarz Ciąży
Looknicie dziewczyny na tabele jak rosna wasze dzieci w brzuszku, znalazlam to po ostatniej wizycie i moj Robercik jak do 40 tyg dotrzymam bedzie jakies 3600g to jeszcze w miare, moze tabela rozwieje watpliwosci niektorych z was. Ja sprawdzalam czy wg wizyt tak samo przybiera jak w tabeli i rowno po srodku wychodzi.
A z tym sexem tez sie niepokoilam i w koncu nie wytrzymalam i powiedzialam mojemu o moich obawach jakis tydzien temu i wyszlo szydlo z worka przejmowal sie rzeczami ktorymi nie chcial mnie martwic w pracy i takimi naszymi, ze ja po chorobie ze tez sie nast wizyta stresuje bo nie za dobrze sie ostatnio czulam, no i wogole to wszystko wplynelo na spadek libido, ale nie powiem ze bylo latwo wydusic to z niego kilka dni naciskalam, ale teraz juz wszystko super wiec polecam szczerze porozmawiac.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas w trakcie ciąży zbliżenie może było że 3 razy. Po pierwszym plamilam, potem trafiłam do szpitala i lekarz zakazał. Odwiesił nam współżycie chyba miesiąc temu z hakiem, ale zaznaczył, że ma to być "niepełna penetracja" więc taki seks na pół gwizdka, bez szału, w sumie chyba tylko dla jednostronnej przyjemności, bo ja się boje teraz orgazmu bo czytałam, że można wywołać skurcze. Poza tym brzuch blokuje i tak jest jakoś dziwnie [emoji14]

3jgxskjosc311c31.png

Hej dziewczyny:)
Ja nie wiem czy dzidzia sie nie przekrecila.. Ponieważ nie czuje kopniakow kolo pepka tylko na samym dole w srodku czasem jest tak mocny kopniak ze popuszczam mocz:\ a wyzej nie czuje wogole ruchow jak wczesnien tylko na dole.. Nie wiem już sama..

A my z moim D przechodzimy kryzys .. Jestesmy mlodzi on ma 26lat. Jestesmy5lat ze sobą kochamy sie ale .noi wlasnie od jakiegoś czasu zauważyłam ze nie chce sie przytulac, calowac, o sexie juz nie wspomne:\ ja laze kolo niego jak kolo dziecka sniadania obiadki pranie sprzatanie wszystko.. On malo co robi w domu.. Rozmawiamy ze soba jak minął nam dzien i wogole ale nie wychodzimy juz nigdzie, nie powie mi ze mnie kocha:\
Nie wiem czy to ja sobie uroilam przez ciaze czy faktycznie tak jest. On cieszy sie z dziecka ale już nie obchodzi sie tak ze mna ja w 1 ciazy... Nie przytula brzucha nie mowi do niego.. W 1 ciazy było zupelnie inaczej...
Ehh te hormony! :\
Kochana to moja pierwsza ciąża, i mój też rzadko kiedy okazuje czułość Maleństwu chociaż bardzo jest z tego dumny ze zostanie tatą. A co do czułości do mnie to też rzadko[emoji12]dzisiaj mnie zdziwił, bo jak nigdy nie obchodzimy Walentynek tak dzisiaj przyjechał z pracy z kwiatami i perfumem[emoji23][emoji12][emoji44][emoji44]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super wlasnie dostalam zaproszenie na slub od kuzynki na termin porodu, fajnie zapewne cala rodzina bedzie bawic a ja rodzic, a juz chyba ze 3 lata nie bylam na takiej imprezie

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry