reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

My już po badaniu:) będzie dziewczynka na 100%. Jest zdrowa:) Ale jest tak ułożona i była bardzo ruchliwa że nie dała za długo się przebadac i nie mamy zdjęć 3-4d [emoji7][emoji7][emoji7]

Napisane na WAS-LX1 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie gulasz z wczoraj [emoji12] i ziemniaczki

Też mam dziś księdza ... Ale jeszcze nic nie zrobiłam ... Korzystam z drzemki synka i leniuchuje wczoraj miałam dużo energii a dziś brzuszek kłuje wiec odpoczywam [emoji12]

Sent from my Moto G (5S) using Forum BabyBoom mobile app

A ja będę robić zaraz kotlety mielone, ziemniaczki puree i buraczki [emoji3]
Mam mega ochotę na taki obiadek od kilku dni i w końcu dzisiaj zadziałam z tematem [emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

heloł :)
ja w czw mam wizytę (połówkowe) to pewnie gin mnie na krzywą cukrową wyśle przy okazji ;)

Pytanko do doświadczonych w temacie L4 :)
mam plan iść na zwolnienie od 1 marca, pracodawcy (pracuję na 2 etaty) już o tym wiedzą wstępnie też (tzn zobaczymy co moja ginekolog na to, ale chyba nie powinna robić problemu, nie? oczywiście ostatnio mnie dręczy taka myśl, że doktor uzna że nie trzeba mi zwolnienia jeszcze, ale z 2 strony jak sobie pomyślę ile osób jest na L4 od 8 tygodnia już to raczej chyba nie będzie problemu z tym, żeby iść w 30 tc... :oo: ). Czy to jest tak, że muszę się umówić z lekarzem zatem na wizytę na ten dzień? czy lekarz może wystawić zwolnienie np do przodu albo wstecz...
wiem, że pewnie pytanie debilne, nie śmiejcie się... ;) pracuję 10 lat i nigdy nie byłam na zwolnieniu :p
ciekawe też to co piszecie o ZUSie, uspokoiło mnie to, bo w jednej firmie w której pracuję jest powyżej 20, w drugiej poniżej 20 pracowników ;) czyli nawet jeśli ZUS miałby jakieś opóźnienia jest szansa, że przynajmniej 1 wypłata będzie wpływała na konto.

My w pierwszy tydzień lutego robimy remont (tzn robimy go panem remontowym rzecz jasna ;) ) mieszkania, żeby wszystko było gotowe na małą.. zaczynam też się rozglądać za mebelkami, mam już upatrzone łóżeczko dostawne (mój mąż próbuje mi je wybić z głowy, ale jestem kompletnie zakochana w tym modelu i nic nie poradzę :p ), ciągle nie wiem jaki chcę wózek :eek:

Mieliśmy też pierwsze zajęcia w szkole rodzenia, jak to ja panikara - byłam pewna że za późno się zapisałam (można od momentu kiedy jest się w 21 tc, ja poszłam tydzień później), a okazało się że ciążowo jesteśmy najmłodsi, jedna dziewczyna jest nawet w 35 tc :laugh2: [więc szkoły nie skończy raczej, bo to 6 tygodni]. Całkiem ciekawie się to prezentuje, od 32 tc [na szczęście będę na L4 już] można chodzić 2x w tygodniu na różne zajęcia dodatkowe, z fizjoterapeutą, porady laktacyjne, chustowanie itp, a już od teraz można do tego chodzić 2x w tygodniu na ćwiczenia dla ciężarówek [no ale niestety odbywają się one rano, więc też od marca zacznę :) ]
Bardzo mnie to cieszy, że tyle tego, bo po 1 jestem kompletnie zielona w temacie porodowo-dzieciowym, a po 2 od 4 roku studiów non stop miałam tak, że studiowałam i pracowałam, pracowałam i robiłam podyplomówki różne, pracowałam na kilku etatach i zwyczajnie bałam się, że nawet te 2 miesiące na L4 przed porodem to oszaleję... ;)

@Blondynka1988 szalejesz [emoji3]
@mono Ano [emoji5] Pyszne będą - już mi ślinka cieknie a tyle co wstawiłam patelnie na płytę [emoji28]

Ginekolog może wystawić zwolnienie 3 dni wstecz ale to zależy tylko od jego dobrej woli. Dlatego najlepiej umów się na wizytę w tym dniu od którego chcesz być na L4. ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

U mnie dzień do przodu 3 dni wstecz. Tylko mój nadal pisze zwolnienia papierowe. Nie wiem czy przy elektronicznych coś można przesunąć.

ZUS ma opóźnienie przy pierwszej wypłacie bo czeka 30 dni od końca zwolnienia. A potem już regularnie co miesiąc chyba że macie zwolnienia na inne niż miesięczne okresy. Mój zawsze na miesiąc pisze.

Mielone i buraczki były u mnie wczoraj ;) dziś rybka.

Tak piszecie o tej krzywej cukrowej 3 punktowej... A ja miałam 2 punktowa....:( i co?będzie powtorka?nie dość że płaciłem to jeszcze 4 x pytałam czy na pewno tylko 2 punkty A nie 3?to mówiła na pewno..... dupa

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

reklama
Tak piszecie o tej krzywej cukrowej 3 punktowej... A ja miałam 2 punktowa....:( i co?będzie powtorka?nie dość że płaciłem to jeszcze 4 x pytałam czy na pewno tylko 2 punkty A nie 3?to mówiła na pewno..... dupa

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
Powinna być 3-punktowa, ale nadal niektórzy ginekolodzy idą starą szkołą i każą robić 2-punktową. Mój dokładnie opisał to dla laboratorium.

Pisz, co u Was?

Do góry