reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Ja dziś robiłam pierogi z kapustą i grzybami. Takie dobre że chyba na wigilię nie będzie co mrozić.....
Ostatnio mam smak na kwaśne i ostre.

reklama
Ja to mam ochote na ocet masakra pomidor i dyzoo octu, z cebula i ogorkiem i yen ocet pozniej wypijam. Albo galaretka drobiowa i dużo octu az plywa ta galaretka w nim hehe a pozniej zgage mam:) wiem ze nie zdrowo ale jak widze ocet to mi slinka cieknie :)
Bardzo smak mi sie zminil w ciazy:)

Ja bym chciala cos zrobic na wigilie cos od siebie, ale tesciowa nie dopuszcza mnie do garow:\\

@aNusia90, ja też uwielbiam dawać prezenty i uwielbiam jak osoba obdarowana się z tego prezentu cieszy - w tym cieszeniu się przodują zdecydowanie dzieciaki :)

@Jetkaa, to może zrób pierogi z powidłami i suszonymi śliwkami? Przy garach będziesz musiała stać niewiele - tyle żeby je potem odgrzać - a efekt murowany :) I nie będzie, ze wtryniasz się w dania wigilijne, za to pyszna słodkość posmakuje pewnie wszystkim - po ugotowaniu trzeba tylko dodać cukier z prawdziwą wanilią, troszkę przyprawy do piernika i masełko :)

Mi dziś tak jakoś byle jak jest - przede wszystkim zimno i bardzo chce się spać, a tu jeszcze lekcje z Młodym trzeba odrabiać, bo mąż chwilowo poza domem :(

@aNusia90, ja też uwielbiam dawać prezenty i uwielbiam jak osoba obdarowana się z tego prezentu cieszy - w tym cieszeniu się przodują zdecydowanie dzieciaki :)

@Jetkaa, to może zrób pierogi z powidłami i suszonymi śliwkami? Przy garach będziesz musiała stać niewiele - tyle żeby je potem odgrzać - a efekt murowany :) I nie będzie, ze wtryniasz się w dania wigilijne, za to pyszna słodkość posmakuje pewnie wszystkim - po ugotowaniu trzeba tylko dodać cukier z prawdziwą wanilią, troszkę przyprawy do piernika i masełko :)

Mi dziś tak jakoś byle jak jest - przede wszystkim zimno i bardzo chce się spać, a tu jeszcze lekcje z Młodym trzeba odrabiać, bo mąż chwilowo poza domem :(
Fajny pomysl na pierogi :) takich jeszcze nie jadlam:) hmm w tym rzecz ze rok temu ugotwalam buraki na cieplo z maslem smietana smak dziecinstwa i ona nie uznala je i bie pozwolila dac na stol wigilijny chodzi o to ze ja jak cos zrobie to ona nie daje na stol tylko jej dania.. Dwie gazdy w domu i nie jest zbyt przyjemnie..:\

Mi tez jest zimno od jakiegoś czasu , jak zawsze moj D mowil ze jestem goraca taj teraz stopy, dłonie mam zimne jak lod:\

@phoenix kurczę ale fajny przepis na pierogi - aż chyba jutro na obiadek zrobię [emoji5]

Dziewczyny kurczę, pytanie na szybko. Czy Wy macie tak, że Was łapie tak jakby kolka? Ja mam tak po bokach brzucha (przeważnie po prawej) albo czasami w dole. Wiem, że ciągniecie w ciąży brzuszka jest normalne ale mnie martwi to, że mnie chwyta praktycznie non stop - i to jest taki kłujący wręcz ból[emoji52] Do tego stopnia czasami, że nawet nogi nie mogę podnieść jak mnie to łapie.
Nie chce panikować dlatego będę wdzięczna za pomoc [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@MB91, Spróbuj koniecznie :) Mój mąż uwielbia takie, ale dla niego robię takie same, ale tylko z cukrem z wanilia i masełkiem, a do tego sos waniliowy - też super się komponuje :)
A co do takiego kłucia to też miewam i ... za każdym razem panikuję ;) Chyba więzadła się naciągają, tak ja sobie to tłumaczę :)

@Jetkaa, mimo wszystko warto probować - też mam teściów bardzo tradycyjnych, ale udało się przeforsować, ze co roku jakieś danie przywożę i teraz nawet czekają co takiego znów wymyślę ;) Powodzenia!

Mb91 mam identycznie - tylko po prawej stronie i boli bardzo mocno ale najczęściej jak się na coś denerwuje

Znajomi pojechali ... chłopaki zachwyceni a mój Domis to dziś chyba podmieniony został ... tak się cieszył do kolegów ze aż nie poznawalam swojego małego introwertyka :p szkoda że tak rzadko się widzimy :( dostałam przepyszny torcik ... koleżanka piecze na zamówienie. Nie dość że smaczny to jeszcze taki śliczny .... mmm

Z mojego synka nocny marek jest po 23 a on urzadza harce dobrze ze sie rusza tylko szkoda ze tak pozno.Moglby tak do 20 .chyba jakies fikolki robi bo rusza brzuszkiem az milo.Tylko szkoda ze w ciagu dnia to musze sie niezle wsluchac.ech trzeba o 6 wstac wiec niewyspie sie.To nic bo wreszcie w srode maluszka poogladam .

reklama
Coprawda rano wczesniej musialam wstac ale za to jaka fajna zima w krakowie jak pojade na osiedle to bedzie jeszcze bardziej klimatycznie.Udalo sie wczoraj tatusiowi poczuuc maluszka na razie takie lekkie ruchy.A mnie momentami tak walnie ze az wrzasne bo znienacka zwlaszcza jak zla jestem to mi daje znac ze on tez tu kest i nie lubi mamy zlosci

Do góry