reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Hej witaj Agunia 93 :)
Ja termin mam na 16 maja a brzuch to mam już dość duży przytylam 2.5 kg ale przy moim wzroście 1.55 cm i wadze prze od ciaza 43 kg to już widać ostro ;) w ostatniej ciąży wyglądałam śmieszne taki mały hipopotam przytylam łącznie 12kg ale u mnie było bardzo widać chociaż po ciąży w ciągu 3 miesięcy wróciłam do swojej wagi :biggrin2:

reklama
Witam wszystkie majóweczki!
Jestem nowa, bo w tej ciąży jeszcze z BabyBoom nie korzystałam, ale doświadczenie mam, bo w 2009 roku już udzielałam się na forum - no i od jakiegoś czasu w wolnych chwilach was podczytuję ;) Mój termin porodu wypada na 25 maja. Na razie jeszcze intensywnie pracuję, popołudniami spełniam się jako mama, a potem padam na zbity pysk - i tak dzień w dzień :) Energii w ciąży zbyt wiele nie mam, w poprzedniej było lepiej, ale byłam też o prawie 9 lat młodsza ;) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona!

O, to jeszcze w ostatnio poruszanych tematach: brzuch mam chyba nie jakiś ogromny, w pracy nie zauważyli do 16 tygodnia że jestem w ciąży, ale dziś przymierzałam swoje zimowe kurtki i w żadną się nie mieszczę :( Ogólnie jestem z większych dziewczyn - w sensie że jestem kulistokształtna i przed ciążą ;) Ruchy powoli czuję - tylko wieczorami i na razie delikatne, co mnie dziwi, bo w pierwszej ciąży czułam już lepiej od 17 tygodnia mimo łożyska na przedniej ścianie, więc teraz powinnam czuć już super, ale to tylko teoria ;) Z usg genetycznego wychodzi, ze na 60% będzie chłopak, więc w sumie z płcią czekam do połówkowego.

@Agunia93, witaj [emoji6] u mnie też zero mdłości i wymiotów [emoji3]
Dziewczyny, to może zrobimy wątek naszych ciążowych brzuszków? Zaraz mogę stworzyć [emoji6]
Co do magnezu w ciąży to ja pytałam i lekarka mi pozwoliła. Narazie zero skurczy nóg i kołatań serca, a czasem mi się zdarzały [emoji6]
@caltha, choinka piękna ! A mój maluch coś grzeczny narazie.. aktywny około 21 i rano jak wstaje to czuje, a tak jest spokojny [emoji6]
My dzisiaj jedziemy po choinkę [emoji16]
Witaj @phoenix ! Jasne, że przyjmiemy ! Może nasze forum się ożywi [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć kobietki!

Ale się rozpisałyście - nadrobić musiałam [emoji3]
Odsypiam szpital od piątku - śpię po kilkanaście godzin dziennie, ale puki mogę sobie pozwolić to co mi tam [emoji4] Wczoraj moja chrześniaczka miała roczek - szok, po dzieciach widać jak ten czas mija!
@Agunia93 @phoenix - dzień dobry :) Fajnie dziewczyny, że dołączyłyście [emoji39]

@Agunia93 wg. ostatnich badań termin porodu mam na 24.05 i też spodziewam się dziewczynki [emoji3]

@basia89 to uważaj na siebie z tym przeziębieniem. Zdrówka dla Was!

@caltha fajna choinka [emoji16] pewnie pachnie, co?
Ja swoją dopiero w tym tygodniu ubiorę bo szpital pokrzyżował mi plany [emoji52]

A co do brzuszka - mam już i to całkiem pokaźny - nie ukryje już przed nikim raczej swojego stanu [emoji3]
I nasza córcia już całkiem ładnie daje o sobie znać w brzuszku - ruchy są już takie bardziej wyczuwalne, co mnie niewątpliwie uspokaja, że z nią wszystko ok [emoji5] No i jeszcze jedno - mamy imię wybrane - Marysia [emoji173]️[emoji5]

@tysia123 smacznej kawki - ja zaraz robię nam omlet na śniadanko [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie:)
Z moim brzuchem to jest tak ze jeszcze miesiac i beda pytac ile dni do porodu poprostu masakra:oo:
a gdzie do kwietnia? Termin mam na 1 maj ale nie patrze na to bo bedzie cesarka okolo 20 kwietnia.

reklama
Do góry