reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej witaj Agunia 93 :)
Ja termin mam na 16 maja a brzuch to mam już dość duży przytylam 2.5 kg ale przy moim wzroście 1.55 cm i wadze prze od ciaza 43 kg to już widać ostro ;) w ostatniej ciąży wyglądałam śmieszne taki mały hipopotam przytylam łącznie 12kg ale u mnie było bardzo widać chociaż po ciąży w ciągu 3 miesięcy wróciłam do swojej wagi :biggrin2:

reklama
Witam wszystkie majóweczki!
Jestem nowa, bo w tej ciąży jeszcze z BabyBoom nie korzystałam, ale doświadczenie mam, bo w 2009 roku już udzielałam się na forum - no i od jakiegoś czasu w wolnych chwilach was podczytuję ;) Mój termin porodu wypada na 25 maja. Na razie jeszcze intensywnie pracuję, popołudniami spełniam się jako mama, a potem padam na zbity pysk - i tak dzień w dzień :) Energii w ciąży zbyt wiele nie mam, w poprzedniej było lepiej, ale byłam też o prawie 9 lat młodsza ;) Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie do swojego grona!

O, to jeszcze w ostatnio poruszanych tematach: brzuch mam chyba nie jakiś ogromny, w pracy nie zauważyli do 16 tygodnia że jestem w ciąży, ale dziś przymierzałam swoje zimowe kurtki i w żadną się nie mieszczę :( Ogólnie jestem z większych dziewczyn - w sensie że jestem kulistokształtna i przed ciążą ;) Ruchy powoli czuję - tylko wieczorami i na razie delikatne, co mnie dziwi, bo w pierwszej ciąży czułam już lepiej od 17 tygodnia mimo łożyska na przedniej ścianie, więc teraz powinnam czuć już super, ale to tylko teoria ;) Z usg genetycznego wychodzi, ze na 60% będzie chłopak, więc w sumie z płcią czekam do połówkowego.

@Agunia93, witaj [emoji6] u mnie też zero mdłości i wymiotów [emoji3]
Dziewczyny, to może zrobimy wątek naszych ciążowych brzuszków? Zaraz mogę stworzyć [emoji6]
Co do magnezu w ciąży to ja pytałam i lekarka mi pozwoliła. Narazie zero skurczy nóg i kołatań serca, a czasem mi się zdarzały [emoji6]
@caltha, choinka piękna ! A mój maluch coś grzeczny narazie.. aktywny około 21 i rano jak wstaje to czuje, a tak jest spokojny [emoji6]
My dzisiaj jedziemy po choinkę [emoji16]
Witaj @phoenix ! Jasne, że przyjmiemy ! Może nasze forum się ożywi [emoji6]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć kobietki!

Ale się rozpisałyście - nadrobić musiałam [emoji3]
Odsypiam szpital od piątku - śpię po kilkanaście godzin dziennie, ale puki mogę sobie pozwolić to co mi tam [emoji4] Wczoraj moja chrześniaczka miała roczek - szok, po dzieciach widać jak ten czas mija!
@Agunia93 @phoenix - dzień dobry :) Fajnie dziewczyny, że dołączyłyście [emoji39]

@Agunia93 wg. ostatnich badań termin porodu mam na 24.05 i też spodziewam się dziewczynki [emoji3]

@basia89 to uważaj na siebie z tym przeziębieniem. Zdrówka dla Was!

@caltha fajna choinka [emoji16] pewnie pachnie, co?
Ja swoją dopiero w tym tygodniu ubiorę bo szpital pokrzyżował mi plany [emoji52]

A co do brzuszka - mam już i to całkiem pokaźny - nie ukryje już przed nikim raczej swojego stanu [emoji3]
I nasza córcia już całkiem ładnie daje o sobie znać w brzuszku - ruchy są już takie bardziej wyczuwalne, co mnie niewątpliwie uspokaja, że z nią wszystko ok [emoji5] No i jeszcze jedno - mamy imię wybrane - Marysia [emoji173]️[emoji5]

@tysia123 smacznej kawki - ja zaraz robię nam omlet na śniadanko [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witam nowe mamusie:)
Z moim brzuchem to jest tak ze jeszcze miesiac i beda pytac ile dni do porodu poprostu masakra:oo:
a gdzie do kwietnia? Termin mam na 1 maj ale nie patrze na to bo bedzie cesarka okolo 20 kwietnia.

reklama
Do góry