reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Mam bóle podbrzusza, stawianie sie macicy, plamienie i raz tez miałam skurcze. Od samego początku biorę duphaston, teraz mam jeszcze większą dawkę i do tego magnez no i nie mogę sie z lozka ruszać.. Byłam w szpitalu, lekarz znalazł jakiś malutki krwiak stad te plamienie ale mam je tylko jak pochodze czy posiedze zbyt dlugo.
Nie wiem jak dlugo będę musiała leżeć, moja mama ze mna w ciazy tez leżała od 16tc do samego końca i trochę przeraża mnie ta wizja..
No ale czego nie robi sie dla dziecka, prawda? :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom
Może jak porządnie odpoczniesz to się wszystko wyciszy :)

reklama
Może jak porządnie odpoczniesz to się wszystko wyciszy :)
Ja to jestem z tych co dmuchaja na zimne, jak tylko dowiedzialam sie o ciazy to zrezygnowałam z pracy (bo w niej dużo dzwigam no i stresu ogrom), Staralam sie jakos tam nie przeciazac no ale widzisz jak to jest
Bubuś ma inne plany, nie podoba mu sie jak z lozka wstaje :)
Co mi zostaje- Odpoczywam :)

Ja to jestem z tych co dmuchaja na zimne, jak tylko dowiedzialam sie o ciazy to zrezygnowałam z pracy (bo w niej dużo dzwigam no i stresu ogrom), Staralam sie jakos tam nie przeciazac no ale widzisz jak to jest

Wie co robić, żeby się mama przed świętami nie przemęczała ;)

Dba o mamusie, żeby miała teraz dużo relaxu :)

3jgxskjosc311c31.png

Malineczka, nie pozostaje nic innego jak leżeć. Na pewno znajdziesz sobie zajęcie. Ja z Kasią duuuzo leżałam. Wiem że to takie fajne nie jest na jakie z pozoru wygląda.

Malineczka mi też w poprzedniej ciąży dokuczało stawianie macicy i skurcze, urodziłam w terminie, także spokojnie. Ale faktycznie leżałam od 4 miesiąca. Teraz też już zaczęły się podobne historie ale póki co magnez pomaga. Leżenia nie zazdroszczę.

Byłam dziś w smyku kupić młodej spodnie (chłopięce, mają lepsze dresy niż dla dziewczynek) i przy okazji utonęliśmy w dziale dla niemowląt. Niezwykłe uczucie chodzić we dwójkę między tymi wszystkimi wózkami, fotelikami, oglądać, wybierać...

Zaliczyłam też usg tarczycy. Mały guzek (zmiana ogniskowa) do obserwacji. Mam dziada winnego mojego TSH. Ma któraś z Was takie zmiany?

Hey dziewczyny ... Znów troszkę mnie tu u Was nie było ... źle się czuje w tej ciazy ... 6go byłam na wizycie - z dzidzia wszystko ok, nadal płci nie znamy ale ogonka widać nie było ;)

Gratuluję udanych wizyt :)

U nas choinka obowiązkowo kolorowa ... jak za czasów dzieciństwa prawie każda bombka inna :) a Mikołaj zazwyczaj chodzi w nocy i zostawia prezenty pod poduszką ale moj skarb potrzebowalby za dużo czasu na rozkminke więc paczuszke dostał po żłobku do buta co było w zwyczaju Mikołaja odwiedzającego strony męża :)

Czesc dziewczyny jak spędzicie weekend ?:)
Ja dzis posprzatalam bo mialam werwe:) teraz leze w łóżku i pije kawe:) maly się bawi takze mam dzis luzy pozniej tylko obiad ugotować:) ja nadal nie czuje ruchow wrr moze mam zbyt grzeczne dziecko w brzuszku hehe:) ogladalam dziś film i kto to mowi 2 ojj ale bym chciala miec malego przy sobie:)) mmm!!

Ale w fajnym okresie rodzimy prawada? W wakacjie nasze pocieszy beda jeszcze takie malutkie:)

Mąż mnie dziś zabrał do galerii na obiad i lody do grycana. Objadlam się tak, że zaraz pekne. Zaszliśmy do Rossmana skorzystać z promocji 2+2 i tak za 27 zł kupiłam oliwkę, puder łagodzący, krem na odparzenia i krem pielęgnacyjny. I nawet kasjerka zawolala mnie bez kolejki :)

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Mąż mnie dziś zabrał do galerii na obiad i lody do grycana. Objadlam się tak, że zaraz pekne. Zaszliśmy do Rossmana skorzystać z promocji 2+2 i tak za 27 zł kupiłam oliwkę, puder łagodzący, krem na odparzenia i krem pielęgnacyjny. I nawet kasjerka zawolala mnie bez kolejki :)

3jgxskjosc311c31.png
Mmm lody:) uuu super zakup oplaca sie i to baaardzoo:) ja moze jutro pojade do Rossmana:)

Do góry