reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

Mi pomaga z rana kawa, do pewnego momentu nie mogłam na nią patrzeć i też nie wiedziałam co jeść żeby się pozbyć zaparc, ale jak wypije to już nie mam takich problemów.

reklama
Ja na zaparcia miałam najpierw syrop Duphalac zalecony przez ginekologa a później saszetki Laximama.
U mnie nic nie działa. Żaden kefir, maślanka, owsianka, słonecznik itp. :/

Dzień dobry :)

@katherinezs ja też ratuje się kawką z rana [emoji3]

Co do gazów i zaparć to taka już uroda ciąży Natomiast jak któraś nie może patrzeć na kawkę to proponuje mieszankę, która też po wielu próbach mi pomagała :
- suszone śliwki 3/4 szt.
- jabłko
- jogurt / kefir

I po jakiś 10’ szklanka letniej wody z cytryną - skutecznie na mnie działało kiedy na początku miałam mega problem z zaparciami [emoji39]
Po 30’ max 45’ do kibelka - Hihi (z doświadczenia wiem, że po takim MIXie warto być jednak w domku, bo naciska i to zdrowo[emoji23]).

Może i Wam pomoże [emoji14] @MoniaMat wypróbuj :)

@mijusiamt a wstawisz zdjęcie kurteczki? [emoji2]

Ja zrobiłam dzisiaj sobie office day - chociaż nie wiem czy to dobrze Bo coś mi się do papierów nie chce zabrać!

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sok z kapusty kiszonej pije bo sama kisze kapuche.... i Lubie kwaśne, kefirek tez lubie i maslanke.... miód z cytryną tez nie pomaga, kawę pije dziennie rano...
Na początku właśnie miałam prawie rozwolnienie a teraz nijak nie umiem sobie poradzić...
A te saszetki Laximama bez recepty są?

U mnie przeważnie było z tym ciężko i żadne mieszanki mnie nie ruszaly, nawet herbata z senesem ... taka już moja "uroda" ale zmuszalam sie i w końcu szłam raz na dzień... początek ciąży i było luźno a teraz mega problem...

SORRY ZA OPOWIEŚCI Z KRYPTY I DZIĘKI ZA RADY [emoji9]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie mam weny [emoji6] niezbyt dobrze się ostatnio czuję , ciągle boli mnie głowa, a ciśnienie w normie... Nie wiem co się dzieje... Ryczę też ostatnio bez powodu... Ahhh te hormony [emoji16]

Jeśli chodzi o zaparcia, to problem mi nie znany, bo ja to właściwie jak już mam problem to w drugą stronę...

Ostatnio mogłabym jeść ciągle tylko jabłka, mandarynki i ogórki korniszony z chili [emoji16]

Pogoda u nas dzisiaj paskudna, zimno, trochę śnieg popruszy, ale się nie utrzymuje. Ciemno jakość, ponuro... Nie fajnie.

Czekam do piątku, bo w grudniu mam dzwonić umówić się na połówkowe. Już nie mogę się doczekać. W czwartek wizyta u gina, zobaczymy czy potwierdzi się płeć i będzie dziewczynka. Zastanawiam się, czy chce, żeby się potwierdziło, czy nie, bo w sumie mamy już kilka ubranek dla dziewczynki, ale co do imienia totalnie nie umiemy się dogadać, a dla chłopca nam lepiej idzie [emoji6] jestem bardzo ciekawa...

W ogóle zastanawiam się, bo czasem czuje takie jakby...twardnienie brzucha, tam na dole, macicy i zastanawiam się czy jest to normalne? Macie też tak?

Uff, ale się napisałam [emoji16] mam dzisiaj trochę luźniejszy dzień i mam zamiar z tego skorzystać [emoji16] dobrego dnia wszystkim [emoji6]

oar8csqvs04uqtsh.png

Cześć Dziewczyny, dawno się nie odzywałam, ale jakoś nie mam weny [emoji6] niezbyt dobrze się ostatnio czuję , ciągle boli mnie głowa, a ciśnienie w normie... Nie wiem co się dzieje... Ryczę też ostatnio bez powodu... Ahhh te hormony [emoji16]

Jeśli chodzi o zaparcia, to problem mi nie znany, bo ja to właściwie jak już mam problem to w drugą stronę...

Ostatnio mogłabym jeść ciągle tylko jabłka, mandarynki i ogórki korniszony z chili [emoji16]

Pogoda u nas dzisiaj paskudna, zimno, trochę śnieg popruszy, ale się nie utrzymuje. Ciemno jakość, ponuro... Nie fajnie.

Czekam do piątku, bo w grudniu mam dzwonić umówić się na połówkowe. Już nie mogę się doczekać. W czwartek wizyta u gina, zobaczymy czy potwierdzi się płeć i będzie dziewczynka. Zastanawiam się, czy chce, żeby się potwierdziło, czy nie, bo w sumie mamy już kilka ubranek dla dziewczynki, ale co do imienia totalnie nie umiemy się dogadać, a dla chłopca nam lepiej idzie [emoji6] jestem bardzo ciekawa...

W ogóle zastanawiam się, bo czasem czuje takie jakby...twardnienie brzucha, tam na dole, macicy i zastanawiam się czy jest to normalne? Macie też tak?

Uff, ale się napisałam [emoji16] mam dzisiaj trochę luźniejszy dzień i mam zamiar z tego skorzystać [emoji16] dobrego dnia wszystkim [emoji6]

oar8csqvs04uqtsh.png

A nie zapisywałaś się od razu na miejscu przy pierwszych prenatalnych? Ja tak zrobiłam [emoji6]mam na 18.12
Co do twardnień brzucha to czasem mi się zdarzają ale na szczęście rzadko. W pierwszej ciazy też miałam ale bardziej pod koniec. To nic groźnego ale jak je czujesz to usiądź na chwile albo się połóż [emoji6] organizm daje znaki, żeby trochę wyluzować

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png

A nie zapisywałaś się od razu na miejscu przy pierwszych prenatalnych? Ja tak zrobiłam [emoji6]mam na 18.12
Co do twardnień brzucha to czasem mi się zdarzają ale na szczęście rzadko. W pierwszej ciazy też miałam ale bardziej pod koniec. To nic groźnego ale jak je czujesz to usiądź na chwile albo się połóż [emoji6] organizm daje znaki, żeby trochę wyluzować

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dmk89lf14.png
Nie zapisywałam się, bo ki wypadają jakoś na 5 stycznia, a nie mają jeszcze grafiku na nowy rok, kazała dzwonić w grudniu [emoji6]

oar8csqvnqc16ryj.png

reklama
Cześć dziewczyny!! Co do zaparć.. miałam olbrzymi problem! Ale okazało si ze główna przyczyna były witaminy z ogromna ilością żelaza, zmieniłam na inne i jest lepiej. Wszelkie domowe sposoby nie pomagały, czopki ze tak powiem powierzchowne działanie Hahah i jeśli juz to- eva q. Laksimama tez raczej bez efektu. Pomógł dopiero syrop Lactulose-MIP i to polecam co go twardnienia podbrzusza to czytałam, ze „macica sie stawia”- wszysttko w normie, przygotowuje sie organizm do porodu.

Do góry