reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

A u nas taka pogoda:)
20171126_143926-1.jpg

Załączniki

• 20171126_143926-1.jpg
    20171126_143926-1.jpg
    852,3 KB · Wyświetleń: 932
reklama
Dziewczyny poratujcie, jakies sprawdzone sposoby lub dopuszczalne leki na przeziebienie bo cos mnie rozbierac zaczyna...syrop z cebuli juz stoi, soku z malin w ciazy nie znosze niestety, mam odruch wymiotny...wygrzanie pod kocykiem przy 8 miesiecznym zywym srebrze tez odpada
U mnie tez zima na calego, sypie od rana...

Paracetamol 3 razy na dzien. Działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo...

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja przy porodzie byłam nacinana, ale położna która odbierala poród pytała mnie czy chcę. Stwierdziła, że dzidzia ma mało miejsca i po nacięciu urodzę szybciutko. Były dwa parcia i Zuzia była w Naszych ramionach :)
Lewatywy nie miałam robionej i golona też nie byłam. Położną miałam rewelacyjną.

Dziewczyny poratujcie, jakies sprawdzone sposoby lub dopuszczalne leki na przeziebienie bo cos mnie rozbierac zaczyna...syrop z cebuli juz stoi, soku z malin w ciazy nie znosze niestety, mam odruch wymiotny...wygrzanie pod kocykiem przy 8 miesiecznym zywym srebrze tez odpada
U mnie tez zima na calego, sypie od rana...

Paracetamol jedynie - a jak Tobie nie przejdzie to przedzwoń do gina.
Jak mnie rozłożyło na początku ciąży to poszłam do rodzinnego i dostałam antybiotyk Duomox (podobno jest bezpieczny w ciąży); gin mi potwierdził, że mam brać.

Zdrówka życzę :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kobietki ja mam dzisiaj takiego lenia, że leżę i nic nie robię
Aktualnie chodzą za mną naleśniki .... takie z serem [emoji79] - zaraz będę robić zatem i to będzie koniec chwilowo leniuchowania [emoji4] W ogóle rzucam się coś ostatnio na nabiał jak głupia [emoji23] ...

@Jetkaa ja też zaraz będę miała problem z dopięciem kurtki ‍♀️
miłego wieczoru [emoji39]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Na przeziebienie napar z lipy lub kwiatow z czarnego bzu (kupuje w aptece) do tego cytryna i lyzeczka miodu. Pic porzadnie cieple. Ladnie rozgrzewa. Ja dodatkowo jem kanapki z cebula lub czosnkiem, wole od syropu z cebuli. Na przeziebienie antybiotyk nie pomoze. Jakbys miala goraczke to paracetamol albo prysznic, u mnie prysznic lepiej dzialal. Wygrzewac pod koldra sie nie moEsz bo maluszki w brzuchu nie lubia wysokiem temperatury naszego ciala. Takze "wypocic "choroby nie mozna. Zdrowia.

Do góry