reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Cześć wszystkim, byłam dzisiaj u lekarza, normalna kontrolna wizyta. Jestem szczerze mówiąc zawiedziona wizytą na NFZ...
Lekarz miły, dużo mówi na głos, co bada i czy jest wszystko w normie, wysyła na wszystkie zalecane badania, ale jest jedno ale...sprzęt na którym pracuje woła o pomstę do nieba :-( :( (powiedział że na tym sprzęcie to widać płeć około 20 tygodnia, ale na prenatalnych które mam 13 w innej placówce, jak dobrze się dzidzia ustawi to nawet teraz) , po drugie tak jest ten monitor ustawiony że nie widzę dziecka, jest mi smutno :-( :( oczywiście badając mnie lekarz dużo mówi, że dziecko żyje itd itp, jak pytałam czy śpi czy się rusza to powiedział uśmiechnięty że się rusza. Następnym razem spytam się, czy można obrócić trochę monitor. Bardzo się cieszę że idę na te prenatalne, w końcu na własne oczy zobaczę wyraźnie dziecko. Wszystko z dzidzią ok i to jest najważniejsze, ale czuję niedosyt. Prawda stara jak świat, nie zapłacisz to nie masz :sad: Poza tym ze względu na wyniki toksoplazmozy muszę uważać żeby się tym dziadostwem nie zarazić, przepisał witaminy Symvital mama, ktoś miał z tym styczność?

reklama
Dziewczyny a ja wszamalam 1.5 kg mandarynek omg!
Gratuluje udanych wizyt !:)
A co do usg na nfz tez tak mam monitor stary nie widac nic zdj nie drukuje pomimo ze go prosilam, i jeszcze odwrcony w str lekarza i ciężko podejrzec cos:\
Ale tez ide za niedlugo prywatnie na 4d i tam jest ok bo sa 2 monitory i wszysko widac:)

Mam pytanie jutro mam wizyte u gin ale nie swojego do ktorego chodze od kiedy jestem w ciazy do tego umowilam sie jak wyszedl mi pozytywny test i przypomnialo mi sie ze jutro mam wizyte zastanawiam sie czy isc?bylyscie u innego ginekologa niz tego prowadzacego?

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja chodze prywatnie i na NFZ przede wszystkim po skierowania na badania-wole ta kase wydać na dzidzke;) No i jeszcze mam lekarza do którego chodze na badania genetyczne.

Na nfz przyjmują różni lekarze z różnym sprzętem i jak jestem w trzeciej ciąży tak zawsze na fundusz widzę dziecko na usg, czasem mam nawet swój monitor. Gina można zmienić ;) a nawet należy, jeśli nie spełnia oczekiwań.

Na nfz przyjmują różni lekarze z różnym sprzętem i jak jestem w trzeciej ciąży tak zawsze na fundusz widzę dziecko na usg, czasem mam nawet swój monitor. Gina można zmienić ;) a nawet należy, jeśli nie spełnia oczekiwań.
Dobrego ginekologa na NFZ w mojej okolicy ze świecą szukać, gdyby nie przyjmował ten do którego teraz chodzę, to chodziłabym dalej prywatnie, byłam u pani ginekolog która tam pracuje i u pana ginekologa, to albo traktują cię jak intruza, albo jak przygłupa, nigdy mnie nie spotkało takie podejście u prywatnego lekarza.

U mnie na Nfz sa 2 gin.. I nie ma więcej.. Jeden ma super sprzet ale jest baaardzo zlym gin... (Nie zauwazyl ze dziecko w 12tyg nie zyje) o malo co i ja nie umarlam..:\ a do drugiego chodze jest ordynatorem w szpitalu i ma stary sprzęt dobry gin no ale taki sprzet... :\ ale pocieszam się ze raz na jakis czas pojde prywatnie i bede miała swoj monitor hehe:)

Uo ale się objadlam pancakes :) mąż kazał mi już urodzić i iść do pracy eh

3jgxskjosc311c31.png

reklama
Do góry