reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Hej, przykro mi to czytać.. a to jest Wasza pierwsza ciąża? Staraliście się o dzidzię? W sumie to powinno być bez znaczenia, ale pytam z ciekawości.. Może musisz z nim usiąść, porozmawiać, powiedzieć co Cię boli, czego oczekujesz - faceci czasem są jak te cepy - on nawet nie pomyśli, że może być w jego zachowaniu coś nie tak...
Uwierz, my na co dzień też mamy różne przeboje z naszymi ;)
Tak, pierwsza ale od samego początku mnie bardziej zalezalo na tym by odlozyc zabezpieczenia. Mamy swoje lata.. Ja 35 on 42 :/
Mówilam mu nie raz ze mi zle ze w ogole nie angażuje się w to ale na tym sie skończyło.
W każdym razie i tak nie żaluje tego co sie stalo, mam maleństwo a na tym mi najbardziej zależało. Jak nie bedzie go chciec to ja jego nie bede :)

Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka

reklama
Noi tak wlasnie z tymi facetami...ehh

@jetka ja tez nie dostaje, ale
Jak cos bardzo chce to mu mówię. Marze o masażu spa dla ciężarnych Wiec mu już powiedziałam ze po prenatalnych jak wszystko będzie Ok to w ramach niespodzianki, prezentu czegokolwiek co tam chce bardzo masaż [emoji846] może u twojego tez ta metoda zadziała ?

My się prawie nie kłócimy. Czasem aż sama mówię, pokłóćmy się, bo ile można tak bez awantur :-D Spieramy, ale kłócimy bardzo rzadko. Choć wczoraj miałam atak hormonalny i musiałam wylać trochę jadu w samochodzie, drażnią mnie typowo męskie, a ja to nazywam zwierzęce, zachowania i to, że mężczyźni wychodzą z domu kompletnie niewychowani i bez ogłady.
Ale kiedyś było inaczej, obrażanie, szantaż emocjonalny (z jego strony) itd. Poradziłam sobie, choć to trwało.

Matki, wychowujecie synów dla innej kobiety! Może teraz będzie moja kolej :rolleyes2:Obym tego nie schrzaniła.

Zatyczki do uszu próbowałam, nie zasnę, rozsadzają mi uszy i mózg od środka. Wolę złapać za nos albo sprzedać kuksańca :-D

Wam też tak ciągle wszystko śmierdzi?

Wszystko mi wręcz cuchnie. Najbardziej mięso
I mój sąsiad rzeźnik co smaży kotlety

@caltha jak po wizycie ??

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Tak, pierwsza ale od samego początku mnie bardziej zalezalo na tym by odlozyc zabezpieczenia. Mamy swoje lata.. Ja 35 on 42 :/
Mówilam mu nie raz ze mi zle ze w ogole nie angażuje się w to ale na tym sie skończyło.
W każdym razie i tak nie żaluje tego co sie stalo, mam maleństwo a na tym mi najbardziej zależało. Jak nie bedzie go chciec to ja jego nie bede :)

A ogólnie byliście udanym związkiem? Trzymam kciuki, że jednak mu się odmieni - może to do niego jeszcze nie dochodzi do końca, wiesz - nie masz jeszcze brzuszka itd, jak zobaczy maleństwo urodzone to nie wierzę, że go to nie wzruszy ;)

U ciebie to juz 14 tydzień leci [emoji6] właściwie to zaraz koniec i zaczniesz 15 tydzień ! A jak z plamieniami? Ustały? Powiem Ci, że odkąd wiem o krwiaku to też trochę świruje.. cały czas się boję, że mogę zacząć krwawić.. wolałabym, żeby krwiak się wchłonął, a nie oczyszczał [emoji853]

@Paula, super! To jest niesamowite uczucie zobaczyć maluszka jak fika w naszym brzuchu ! [emoji7] piszesz, "on" jako maluszek, płód czy przeczuwasz syna? [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji forum BabyBoom
3jgxyx8dorfm3kie.png
Nie no połowa 13 jest :D tak z plamieniami mam na razie spokój oby jak najdłużej albo żeby już się w ogóle nie pojawiły . Ja przez swoje schizy też wymyśliłam sobie krwiaka i w ogóle mnóstwo innych rzeczy. Tak na prawdę wszystkiego się dowiem 2.11

3jgxskjosc311c31.png

@jetka a jak tam u lekarza?
Ja zaraz uciekam na kina sie troche odstresować a w weekend uciekam na basen :D. Dzis nawet pouczyłem sie do obrony :D Chyba mi sily wracaja!! A ktos sie orietuje jak to jest z termami w ciazy? Czy woda jest na tyle ciepla ze nie zaleca sie kobieta w ciazy?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Nie no połowa 13 jest :D tak z plamieniami mam na razie spokój oby jak najdłużej albo żeby już się w ogóle nie pojawiły . Ja przez swoje schizy też wymyśliłam sobie krwiaka i w ogóle mnóstwo innych rzeczy. Tak na prawdę wszystkiego się dowiem 2.11

3jgxskjosc311c31.png

13+5 pokazuje twój suwaczek czyli w piątek bedziesz miała równo 14 a w sobotę 14+1 to zaczniesz 15 tydzień przynajmniej mnie tak lekarz tłumaczył [emoji6] jak byłam w pon na prenatalnych 12+4 to mi powiedział, że kończę 13 tydzień [emoji6] Najgorzej jak się ma za dużo czasu w domu i się myśli, czyta.. ja miałam dzisiaj znowu kłucia tam na dole jak wracałam rano z przedszkola.. trochę mnie to zestresowało ale pózniej już cisza.. Trzymam kciuki, 2.11 będzie już wszystko dobrze [emoji6]

@Paula, w takim razie trzymam kciuki za chłopaczka ! [emoji3] może na prenatalnych się dowiesz [emoji3]

3jgxyx8dorfm3kie.png

13+5 pokazuje twój suwaczek czyli w piątek bedziesz miała równo 14 a w sobotę 14+1 to zaczniesz 15 tydzień przynajmniej mnie tak lekarz tłumaczył [emoji6] jak byłam w pon na prenatalnych 12+4 to mi powiedział, że kończę 13 tydzień [emoji6] Najgorzej jak się ma za dużo czasu w domu i się myśli, czyta.. ja miałam dzisiaj znowu kłucia tam na dole jak wracałam rano z przedszkola.. trochę mnie to zestresowało ale pózniej już cisza.. Trzymam kciuki, 2.11 będzie już wszystko dobrze [emoji6]

@Paula, w takim razie trzymam kciuki za chłopaczka ! [emoji3] może na prenatalnych się dowiesz [emoji3]

3jgxyx8dorfm3kie.png
Mam nadzieję, że tak [emoji4] dzisiaj pokazywał się w całej okazałości, więc oby w poniedziałek też tak się prezentował [emoji6]

oar8csqvlvdmo9ts.png

Marudzicie na mężow swoich a ja jestem wściekła bo mój w ogóle nie jest zainteresowany tym ze zostanie ojcem. Nie gada o tym, nie interesuje sie, nie ma tematu, nie pyta jak sie czuje. Uwaza ze moja forma jest i powinna być taka sama jak przed ciąża. Jak mu wspomniałam ze chociaż wybrałby wozek bo też jest ojcem to ppwiedzial ze ja sie lepiej znam!!!! I znow mnie nerwy wzięły. Moja mama twierdzi ze jak sie urodzi dziexko to mu sie zmieni, a ja sobie mysle czemu miałoby sie zmienić? Przecież jak kupowal kota to tez musial wszystko wcześniej przygotować, zaangażowac sie.. To sa jak on to nazywa "jego dzieci"..
Juz nie mówię o spelnianiu moich zachcianek.. Jak u was mowicie maz przynosi podaje:))
Ech... U nas to ja swoje życie mam on swoje...

A byl z Toba na usg czasem jak facet zobaczy to malenstwo ze serce bije i wogole to dociera do niego puki co moze to dla niego abstrakcja

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

A byl z Toba na usg czasem jak facet zobaczy to malenstwo ze serce bije i wogole to dociera do niego puki co moze to dla niego abstrakcja

Byl na prenatalnych bo go prosiłam. Tez myślałam ze jak zobaczy i uslyszy to sie wzruszy...

reklama
Byl na prenatalnych bo go prosiłam. Tez myślałam ze jak zobaczy i uslyszy to sie wzruszy...

Moze nie jest typem ktory wylewa uczucia moze skryty jest bardziej kazdy facet inaczej podchodzi do ciazy moj pierwszy partner zadko pytal jak sie czuje i chyba bardziej pepkowe go interesowalo a obecny chwali sie w pracy kazdym zdjeciem z usg jak zobaczyl 2 kreski na tescie to sie wzruszyl ale my chcielismy miec dziecko :) daj czas swojemu ukochanemu mam nadzieje ze jeszcze bedzie sie cieszyl razem z Toba

Do góry