reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Bez wypisu cie puscili? U nas nie do pomyslenia. Dzwon do lekarza.
Dla mnie norma , po łyżeczkowaniu też puścili bez wypisu

3jgxskjosc311c31.png

Ja biorę D, bo wiem jaki mam poziom. Córce dawkę dobieram na podstawie poziomu- badam 2razy w roku. Niedobór i nadmiar szkodzą.

Dziewczyny znacie kogoś z nadmiarem witaminy D? W życiu nie słyszałam i nie poznałam. Mieszkałam nad morzem śródziemnym i lekarz w ciąży podawał 3 razy końska dawkę 100 000 U.I

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

No u nas bez wypisu nie puszcza bo jak wyjdziesz a w nocy ladujesz na ip spowrotem ti oni maja cie w kompiterze jako pacjenta inie moga przyjac. Taki system komputeriwy ma szpital I tego sie trzymaja. A wypisy ile razy lezalam byly nax do 15 bo sektetariat konczy tak prace a nie moga wyjsc poki wypisow nie zrobia. I jakos dziwnym trafem zawsze im sie udaje chociaz dziewczyny czasem maja niezly zappp......

@Kasiales wspaniałe z tą czekoladą, prawda? Też walczę z ketonami, wczoraj wyszło mi 15... Pij dużo wody z cytryną, to naprawdę pomaga. I trzeba jeść chleb, musiałam zwiększyć dawki insuliny by właśnie móc jeść chleb. Dziś nie mam śladu po ketonach :)

reklama
Dziewczyny znacie kogoś z nadmiarem witaminy D? W życiu nie słyszałam i nie poznałam. Mieszkałam nad morzem śródziemnym i lekarz w ciąży podawał 3 razy końska dawkę 100 000 U.I

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja znam dzieci z nadmiarem. Poza tym nie jest ważny sam poziom Wit D. Trzeba go zawsze badać z poziomem wapnia. Gdy poziom wapnia jest za duży, trzeba ograniczyć dawkowanie Wit D.
U dzieci wysoka D i wysoki wapń powoduje powstawanie kamieni w nerkach i wątrobie i też znam takie dzieci- bardzo długo wychodziły z tego. Przy standardowych dawkach D nawet, czyli u dzieci do roku 400-500j- po prostu niektóre organizmy tak działają.
Dlatego zawsze zanim się zacznie brać, trzeba zbadać poziom D i wapnia

Do góry