reklama
MegiKM
Fanka BB :)
dziewczyny a dlaczego bierzecie witamine D?
Mi zrobil innunolog poziom wit D i wyszlo na granicy
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Gosika88
Dla mnie norma , po łyżeczkowaniu też puścili bez wypisuBez wypisu cie puscili? U nas nie do pomyslenia. Dzwon do lekarza.
Dziewczyny znacie kogoś z nadmiarem witaminy D? W życiu nie słyszałam i nie poznałam. Mieszkałam nad morzem śródziemnym i lekarz w ciąży podawał 3 razy końska dawkę 100 000 U.I
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
tysia123
No u nas bez wypisu nie puszcza bo jak wyjdziesz a w nocy ladujesz na ip spowrotem ti oni maja cie w kompiterze jako pacjenta inie moga przyjac. Taki system komputeriwy ma szpital I tego sie trzymaja. A wypisy ile razy lezalam byly nax do 15 bo sektetariat konczy tak prace a nie moga wyjsc poki wypisow nie zrobia. I jakos dziwnym trafem zawsze im sie udaje chociaz dziewczyny czasem maja niezly zappp......
Locja
reklama
caltha
Ja znam dzieci z nadmiarem. Poza tym nie jest ważny sam poziom Wit D. Trzeba go zawsze badać z poziomem wapnia. Gdy poziom wapnia jest za duży, trzeba ograniczyć dawkowanie Wit D.Dziewczyny znacie kogoś z nadmiarem witaminy D? W życiu nie słyszałam i nie poznałam. Mieszkałam nad morzem śródziemnym i lekarz w ciąży podawał 3 razy końska dawkę 100 000 U.I
U dzieci wysoka D i wysoki wapń powoduje powstawanie kamieni w nerkach i wątrobie i też znam takie dzieci- bardzo długo wychodziły z tego. Przy standardowych dawkach D nawet, czyli u dzieci do roku 400-500j- po prostu niektóre organizmy tak działają.
Dlatego zawsze zanim się zacznie brać, trzeba zbadać poziom D i wapnia