reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Dziewczyny bylam dzisiaj na konsulracji u 3 lekarzy, dwich z medicover I jeden prywatnie.Pytalam o metfirmine,ktora przyjmowalam przed zahsciem w ciaze i czy mam ją dalej brac.Ci z medicover kazali odstawic natychmiast,prywatny zaproponowal zmniejszenie dawki o polowe.Mam odstawic tez duphaston I pozostac tylko przy luteinie.
Podjelam chyba najcięższą decyzje że zmniejszam dawke dobowa metforminy z 1500 na 750.Bardzo sie boje.Przeczytalam chyba caly internet co nie pomoglo mi sie uspokic.
Jestem zla i zalamama,bardzo boje sie poronienia [emoji22]
Co za chory kraj że lekarze są aż tak odmiennych zdań odnośnie stosowania tego leku!
Hejja brałam metformine na zespół policystycznych jajników i problemy z trawieniem cukrów i dosminex (czy jakos tak) na prolaktyne. Jak tylko zaszłam w ciąże lekarz kazał mi odstawić leki.

reklama
A tak wg dziewczyny Ola jestem i miło mi Was poznać Rowniez jestem planowaną na 4go majową mamąna forum jestem od początku, niestety spałam jak zabita przez większość czasu hehe. Co do leków dodam ze brałam niska dawkę metforminy - 750 wiec nie bardzo było z czego schodzić. Jedyne co, to dodał mi eutyrox 25 bo TSH miałam podwyższone- 2,44. Po 4 tyg. spadło poniżej 2 i jest Okk.

Dzieki dziewczyny za wszystkie rady, za mną kolejna bezsenna noc :/ Musze jeszcze raz wszystko przemyśleć z mężem I zdecydować się na konkretnego lekarza.Moj gin ktory prowadzil mnie w klinice nieplodnosci przyjmuje rowniez prywatnie kobiety ciezarne, co prawda wizyty beda mnie słono kosztować ale muszę komuś zaufać.Bardzo mnie stresuje ta sytuacja,chcialabym wreszcie spokojnie zasnać.
@Oolcia witam :)

Dzieki dziewczyny za wszystkie rady, za mną kolejna bezsenna noc :/ Musze jeszcze raz wszystko przemyśleć z mężem I zdecydować się na konkretnego lekarza.Moj gin ktory prowadzil mnie w klinice nieplodnosci przyjmuje rowniez prywatnie kobiety ciezarne, co prawda wizyty beda mnie słono kosztować ale muszę komuś zaufać.Bardzo mnie stresuje ta sytuacja,chcialabym wreszcie spokojnie zasnać.
@Oolcia witam :)

Ojj coś wcisnęłam przez przypadekJeśli byś chciała moge podac Ci namiary na mojego lekarza. Chodze do niego pare dobrych lat! Rzeczowy, konkretny, pomocny, bywa rozkojarzony, ale to chyba z nawału pracy i mozna mu to wybaczyc Ginekolog-endokrynolog pracuje w szpitalu na Klinicznej. Dzieki niemu jestem w 11 tyg. ciazy.

Cześć dziewczyny jakie plany na niedziele?;)) ja w nocy mialam straszne mdlosci malo Co spalam:\
Hej ja puki co bez planow sama w domu syn u taty ukochany w pracy cos ogarnelam w domu bo nie mam sily na super porzadki mam mdlosci a druga rzecz czy wy tez macie problem z apetytem?

Ola witam [emoji4]

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ojj coś wcisnęłam przez przypadekJeśli byś chciała moge podac Ci namiary na mojego lekarza. Chodze do niego pare dobrych lat! Rzeczowy, konkretny, pomocny, bywa rozkojarzony, ale to chyba z nawału pracy i mozna mu to wybaczyc Ginekolog-endokrynolog pracuje w szpitalu na Klinicznej. Dzieki niemu jestem w 11 tyg. ciazy.

Hej Ola ;) do jakiego lekarza chodzisz? :)

reklama
U mnie mdłości w zasadzie brak. A z apetytem roznie.. zachcianek raczej nie mam, jedynie lody i soki mi wyjątkowo smakują Heheh Czasami aż mam pretensje do siebie, ze moze dzidzi czegoś tam brakuje bo pełnowartościowymi posiłkami to nie moge nazwać mojego jedzenia:/

Do góry