reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

Podam za parę godzin ok? Mój mąż się zajmuje takimi rzeczami, ma gabinet w Gdyni i już się zajmował kobietami w ciąży - mogę podać Ci namiary do niego i paru jego znajomych po fachu :) To sobie wybierzesz kogoś, żeby nie było, że reklamuję tutaj tylko usługi męża :)

Ja kawę uwielbiam i w ciąży mnie nie odrzuca na szczęście - ale piję tylko jedną dziennie, żeby nie przeginać :)

@kotek87 gratuluję bliźniaków :) Dobrze, że zdrowo się chowają :)

@Gosika88 również się cieszę - też nie mogę się doczekać prenatalnych, a jeszcze 3 tygodnie zostały - boję się, bo na ost mi wyszły bardzo nieprzyjemne rzeczy i dziecko miało NT 9.5cm ;/
Ok to bede czekac na namiary

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja też piłam dużo kawy, nawet przez pierwsze tygodnie, chociaż wtedy starałam się pić jedną dziennie i myślałam jak ja przeżyję bez kawy. Aż tu pewnego dnia przestało mnie do niej ciągnąć, nie mam w ogóle chęci na kawę. Teraz piję wodę, herbatę i kakao, co ciekawe ciągle mnie "suszy". Wszędzie piszą, że jedna kawa dziennie nie zaszkodzi.

Ja też piłam dużo kawy, nawet przez pierwsze tygodnie, chociaż wtedy starałam się pić jedną dziennie i myślałam jak ja przeżyję bez kawy. Aż tu pewnego dnia przestało mnie do niej ciągnąć, nie mam w ogóle chęci na kawę. Teraz piję wodę, herbatę i kakao, co ciekawe ciągle mnie "suszy". Wszędzie piszą, że jedna kawa dziennie nie zaszkodzi.
O moze kakao wypije albo goraca czekolade to powinno dac mi troche energii

Wkurzylam się na maksa [emoji48]
Ta pokręcone pielęgniarka mi TSH nie zrobila [emoji34]
Musze w środę iść znowu dać się kluc bo dziś juz za późno.
No i najlepsze ze cukier mi wyszedł 106 [emoji32]

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018

Hej dziewczyny:) ja niestety ale musze w dzien robic sobie drzemke chociaz na pol godz:( bo później jestem nie do zycia.. A 1 ciazy wogole nie mialam mdlosci ... Gdyby nie brak okresu nie wiedziała bym ze jestem w ciazy..a w tej?? Ohh rano za szybko wstac nie moge bo juz mnie naciaga.. Aa dziewczyny wiecie co mozna pic zamiast kawy? Nie pije kawy a pilam ich 4 dziennie.. I chciala bym cos jesc badz pic zebym miala więcej sily...

Zielona herbata, yerba mate, guarana, imbir (np zaparzony imbir z cytryna i miodem), pieprz cayenne (mozna pic z woda albo dodawac jako przyprawe do sniadania np).

thgf3e3kb56d5n4q.png

atdcgu1ru4yleh7g.png

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
no co Ty!? ale masakra, a tak czekalas na wyniki!

cukier wysoki bardzo, nawet jak na osobe bez ciazy.. a mialas kiedys z nim problemy?

wg om 18.05.2018

wg usg 24.05.2018
Co za babsko zakrecone nie wiedza ile stresu to kosztuje kobiete w ciazy

reklama
Pierwszych trzech rzeczy podobno nie powinno się pić w ciąży bo za mocno pobudzają, a przynajmniej nie codziennie tylko sporadycznie - z herbat najlepiej melisa, pokrzywa (pomaga przy trzymaniu wody w organizmie) i koper włoski (super na trawienie)

Do góry