reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe mamy 2018

reklama
Ja mam drzemkę z synek ok.15tej i pozniej ja ide spac okolo 23 ale i tak jakos nie chce.. Trudno mi tlumaczyc partnerowi .. Bo ze mi sie nie chce to nie wytlumaczenie.. W sumie to mi się nic nie chce:(

U mnie w rodzinie jest gen którego nie mozna wykryc.. A ujawnia sie dopiero gdy dziecko sie urodzi.. 3kuzynów zamrlo jak miało miesiąc a jeden byl silny i wygral bo zyl ale tylko9 lat ale jedyne co robil oddychal sam i tyle.
Ten gen jest od początku, tylko pewnie na USG nie widać żadnych deformacji (z resztą w wielu chorobach ich nie ma) a badania prenatalne ukazują tylko duże zmiany w materiale genetycznym- na poziomie chromosomów, a nie pojedynczych genów i dlatego.

Niestety wadliwe działanie jednego genu może mieć gorszy efekt niż zmiana duża w chromosomie. Najlepszy przykład: mukowiscydoza- walnięty jeden gen a np. Zespół Turnera- brak całego lub fragmentu chromosomu X

Ten gen jest od początku, tylko pewnie na USG nie widać żadnych deformacji (z resztą w wielu chorobach ich nie ma) a badania prenatalne ukazują tylko duże zmiany w materiale genetycznym- na poziomie chromosomów, a nie pojedynczych genów i dlatego.

Niestety wadliwe działanie jednego genu może mieć gorszy efekt niż zmiana duża w chromosomie. Najlepszy przykład: mukowiscydoza- walnięty jeden gen a np. Zespół Turnera- brak całego lub fragmentu chromosomu X
Nie wlasnie jego usg ani zadne badanie nie wykaże takich przypadków bylo kilka w Polsce.. To jakis gen badz bakteria ktora zabija dziecko ale zaczyna dzialac po urodzeniu dziecka... U mojego syna podejrzewali lekarz ktory wlasnie badal moich kuzynow ze wzgledu na to ze syn byl apatyczny .. A później dziecko bylo apetyczne mozg umieral i dziecko umieralo.. Nie powiem wam co to za gen czy bakteria bo nie gadam z ciocia a tylko ona znala to.. Przeszlam pieklo gdy uslyszalam ze syn moze miec to samo ale na szczęście to nie to pokolenie... I nas ominęło to.. Jeździliśmy po psychiatrach pediatrach prokocimie ale jest ok..

Niestety nie wszystkie wady da sie wykryc.... badzmy dbrej mysli.

Gratuluje udanych wizyt.

U nas ostatnio lozko lezy bo ciagle ktos chory. Ale generalnie w ciazy mam wieksza ochote zawsze.

Gratuluję dziewczyny udanych wizyt i dobrych wiadomosci:) dziewczyny jak jest u was z sprawami lozkowymi?:) ja nie mam ochoty juz od dłuższego czasu... Boje sie tez ze moze cos sie stac dzidzi nie wiem dlaczego... Przy pierwszym dziecku nie mialam takich schizow jak teraz...
Mi się nie chce.. Może dlatego, że ciągle chce mi się spać i właściwie na nic prócz spanie nie mam ochoty. Mój Ukochany jak najbardziej to rozumie i nie ma absolutnie pretensji. Wręcz odwrotnie, dba o moje drzemki jak i o to bym cała była przykryta kocykiem :-D mam jednak nadzieję i słyszałam, że to minie i że drugi trymestr jest najlepszy i że ochota na seks jest mega :)

Mi się nie chce.. Może dlatego, że ciągle chce mi się spać i właściwie na nic prócz spanie nie mam ochoty. Mój Ukochany jak najbardziej to rozumie i nie ma absolutnie pretensji. Wręcz odwrotnie, dba o moje drzemki jak i o to bym cała była przykryta kocykiem :-D mam jednak nadzieję i słyszałam, że to minie i że drugi trymestr jest najlepszy i że ochota na seks jest mega :)
Dokladnie tak samo mam:)do 2trymestru kawalek mam nadzieje ze bedzie ok:)

Co do seksu to powiem Wam ze mamy ten luz ze dzieciaki są starsze wiec nie ma problemu. A serduszkujemy co drugi dzień a czasem codziennie [emoji4]

My tak bardzo sporadycznie...

oar8csqvbh5yz6d5.png
jestesmy prawie w tym samym tygodniu i dniu ciąży

reklama
Do góry