reklama
caltha
Fanka BB :)
Ten gen jest od początku, tylko pewnie na USG nie widać żadnych deformacji (z resztą w wielu chorobach ich nie ma) a badania prenatalne ukazują tylko duże zmiany w materiale genetycznym- na poziomie chromosomów, a nie pojedynczych genów i dlatego.U mnie w rodzinie jest gen którego nie mozna wykryc.. A ujawnia sie dopiero gdy dziecko sie urodzi.. 3kuzynów zamrlo jak miało miesiąc a jeden byl silny i wygral bo zyl ale tylko9 lat ale jedyne co robil oddychal sam i tyle.
Niestety wadliwe działanie jednego genu może mieć gorszy efekt niż zmiana duża w chromosomie. Najlepszy przykład: mukowiscydoza- walnięty jeden gen a np. Zespół Turnera- brak całego lub fragmentu chromosomu X
Jetkaa
Nie wlasnie jego usg ani zadne badanie nie wykaże takich przypadków bylo kilka w Polsce.. To jakis gen badz bakteria ktora zabija dziecko ale zaczyna dzialac po urodzeniu dziecka... U mojego syna podejrzewali lekarz ktory wlasnie badal moich kuzynow ze wzgledu na to ze syn byl apatyczny .. A później dziecko bylo apetyczne mozg umieral i dziecko umieralo.. Nie powiem wam co to za gen czy bakteria bo nie gadam z ciocia a tylko ona znala to.. Przeszlam pieklo gdy uslyszalam ze syn moze miec to samo ale na szczęście to nie to pokolenie... I nas ominęło to.. Jeździliśmy po psychiatrach pediatrach prokocimie ale jest ok..Ten gen jest od początku, tylko pewnie na USG nie widać żadnych deformacji (z resztą w wielu chorobach ich nie ma) a badania prenatalne ukazują tylko duże zmiany w materiale genetycznym- na poziomie chromosomów, a nie pojedynczych genów i dlatego.
Niestety wadliwe działanie jednego genu może mieć gorszy efekt niż zmiana duża w chromosomie. Najlepszy przykład: mukowiscydoza- walnięty jeden gen a np. Zespół Turnera- brak całego lub fragmentu chromosomu X
p_a_t_i
Zaangażowana w BB
Mi się nie chce.. Może dlatego, że ciągle chce mi się spać i właściwie na nic prócz spanie nie mam ochoty. Mój Ukochany jak najbardziej to rozumie i nie ma absolutnie pretensji. Wręcz odwrotnie, dba o moje drzemki jak i o to bym cała była przykryta kocykiem mam jednak nadzieję i słyszałam, że to minie i że drugi trymestr jest najlepszy i że ochota na seks jest megaGratuluję dziewczyny udanych wizyt i dobrych wiadomosci dziewczyny jak jest u was z sprawami lozkowymi? ja nie mam ochoty juz od dłuższego czasu... Boje sie tez ze moze cos sie stac dzidzi nie wiem dlaczego... Przy pierwszym dziecku nie mialam takich schizow jak teraz...
Jetkaa
Dokladnie tak samo mamdo 2trymestru kawalek mam nadzieje ze bedzie okMi się nie chce.. Może dlatego, że ciągle chce mi się spać i właściwie na nic prócz spanie nie mam ochoty. Mój Ukochany jak najbardziej to rozumie i nie ma absolutnie pretensji. Wręcz odwrotnie, dba o moje drzemki jak i o to bym cała była przykryta kocykiem mam jednak nadzieję i słyszałam, że to minie i że drugi trymestr jest najlepszy i że ochota na seks jest mega
klaslaw1987
jestesmy prawie w tym samym tygodniu i dniu ciążyMy tak bardzo sporadycznie...
reklama